Γενικά

Εγκρίθηκε από τη FIBA η συμμετοχή της Βρετανίας

Η FIBA έδωσε «ελευθέρας» στη Μεγάλη Βρετανία, για να συμμετάσχει χωρίς προκριματικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τον τρόπο που προσεγγίζουν το άθλημα στη Βρετανία.

Η FIBA έδωσε «ελευθέρας» στη Μεγάλη Βρετανία, για να συμμετάσχει χωρίς προκριματικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τον τρόπο που προσεγγίζουν το άθλημα στη Βρετανία, γι΄αυτό στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει: «Το κεντρικό συμβούλιο απαντά καταφατικά στη απευθείας συμμετοχή των ομάδων ανδρών και γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Με προϋπόθεση, όμως, στις 30 Ιουνίου του 2012 οι χώρες (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία) να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για καλύτερη διαχείριση του αθλήματος».

Η FIBA επιθυμεί διαχωρισμό των εθνικών ομοσπονδιών και όχι κεντρική διαχείριση υπό την «ομπρέλα» της Μεγάλης Βρετανίας. Ακόμα, όμως, κι αν δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, τότε θα πρέπει απαραιτήτως η Βρετανία να καθιερωθεί ως η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού και όχι να υπάρχουν ξεχωριστές εθνικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x