Γενικά

ΚΥΠΡΟΣ: Νίκη-πρόκριση του ΑΠΟΕΛ. Κρίσιμη αναμέτρηση για την ΑΕΛ.

Με σκορ βγαλμένο από το ΝΒΑ, το ΑΠΟΕΛ νίκησε την Ντιναμό Βουκουρεστίου με 114-113, με κορυφαίους παίκτες του Κέλι και Σούζακ. Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την Ολύμπια Λάρισας και θέλει τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με σκορ βγαλμένο από το ΝΒΑ, το ΑΠΟΕΛ νίκησε την Ντιναμό Βουκουρεστίου με 114-113, με κορυφαίους παίκτες του Κέλι και Σούζακ. Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την Ολύμπια Λάρισας και θέλει τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΠΟΕΛ - Ντιναμό Βουκουρεστίου 114-113

Τυχεροί πρέπει να αισθάνονται όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο στάδιο "Ελευθερία" ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ντιναμό. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ, το ΑΠΟΕΛ σημείωσε σπουδαία νίκη με 114-113 και εξασφάλισε την πρόκριση του στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup.
Oι «γαλαζοκίτρινοι» πέρασαν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου της νότιας περιφέρειας με 7 βαθμούς, ωστόσο για να παραμείνουν εκεί πρέπει η ΕΝΑΔ να κερδίσει τη ρουμάνικη ομάδα στο μεταξύ τους παιχνίδι την Τετάρτη. Σε αντίθετη περίπτωση, πρώτη τερματίζει η ρουμάνικη ομάδα.

Το παιχνίδι έμοιαζε βγαλμένο από το... ΝΒΑ, αφού οι επιθέσεις των δύο αντιπάλων ήταν φωτιά. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δώδεκα συνολικά παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Χιλ ήταν αναμφισβήτητα ο ηγέτης του ΑΠΟΕΛ, οι Σούζακ, Κέλι, Σπόραρ, Σερδάρης και Ζαχαρίου έδωσαν και την... ψυχή τους για τη νίκη, η οποία ήρθε στο τέλος. Σημείο αναφοράς το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το ΑΠΟΕΛ ξέφυγε στο σκορ με 100-94, αλλά 2.30 πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 102-106. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με ηγέτη τον Κέλι γύρισαν το παιχνίδι και πήραν την πολύτιμη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 57-56, 86-82, 114-113.

ΑΠΟΕΛ: Σπόραρ 10 (2), Σερδάρης 11 (3), Κέλι 26 (1), Παντελή, Σούζακ 20 (3), Θεμιστοκλέους 2, Ζαχαρίου 14 (1), Χιλ 30 (3).

Ντιναμό: Στανέσκου 18 (1), Μαριάνοβιτς 25 (7), Κόπατρις 3 (1), Βέρκου 12, Φομετέσκου 20 (4), Καρουτάσου 18 (1), Μάρκοβιτς 17 (3).


Νυν υπέρ πάντων αγών…

Tον πιο κρίσιμο αγώνα στο πλαίσιο της FIBA Europe League δίνει την Τρίτη το απόγευμα (στις 19:00) η ΕΚΑ ΑΕΛ, με αντίπαλο τη Ολύμπια Λάρισας. Οι πρωταθλητές θέλουν τη νίκη στο κλειστό του Απόλλωνα, για να ελπίζουν να μπουν στους "16" της διοργάνωσης, διαφορετικά η πρόκριση θα είναι πολύ απίθανη να έλθει ακόμη κι αν κερδίσουν τα επόμενα παιχνίδια. Ο Ράτσα προετοίμασε τους παίκτες του όσο καλύτερα γινόταν, και εκτός ομάδας θα είναι και πάλι ο Ντάριν Φόουλκς, ο οποίος αναμένεται σύντομα να αρχίσει προπονήσεις αφού ο τραυματισμός του δεν είναι τόσο σοβαρός.
H ομάδα του Nτράγκαν Pάτσα, μετά τη νίκη επί του Ηρακλή στοχεύει σε δεύτερη επιτυχία για να μείνει ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης. H τελευταία νίκη επί του «Γηραιού» έχει δώσει άλλο αέρα στην πρωταθλήτριά Κύπρου, η οποία με τη συμπαράσταση των οπαδών της θα κάνει τα πάντα για τη νίκη. O Nτράγκαν Pάτσα θα στηριχθεί στην καλή άμυνα και την ευστοχία της ομάδας του από μέση και μακρινή απόσταση. Eίναι σίγουρο πως ο φορμαρισμένος Κινγκ θα φυλαχτεί καλά από την ελληνική ομάδα, συνεπώς θα χρειαστεί και η συνδρομή και των υπολοίπων παικτών, στην προσπάθεια για τη νίκη.



Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x