Γενικά

Οριστικά εκτός Μουντομπάσκετ ο Γκασόλ!

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με την Ισπανία ανακοίνωσε ο Πάου Γκασόλ, επικαλούμενος την καταπόνησή του από τη μακρά αγωνιστική περίοδο στο ΝΒΑ, όπου συμμετέχει στους τελικούς με τους Λος Άντζελες Λέικερς. «Μην ψάχνετε τον αντι-Γκασόλ. Δεν υπάρχει», ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με την Ισπανία ανακοίνωσε ο Πάου Γκασόλ, επικαλούμενος την καταπόνησή του από τη μακρά αγωνιστική περίοδο στο ΝΒΑ, όπου συμμετέχει στους τελικούς με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

«Μετά από συζήτηση με τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές στην Ισπανία και τις ΗΠΑ, ενημέρωσα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Χοσέ Λουίς Σάεθ, και τον ομοσπονδιακό προπονητή, Σέρτζιο Σκαριόλο, ότι δεν θα είμαι παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μετά από μία χρονιά στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο και έπειτα από συνεχείς σεζόν γεμάτες από αγωνιστικές υποχρεώσεις, είμαι πολύ καταπονημένος για να λάβω μέρος σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Αντιμετώπισα δύο σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστώ. Είμαι βέβαιος πως η εθνική ομάδα θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της, καθώς διαθέτει πληθώρα ταλαντούχων παικτών. Θα είμαι στο πλευρό της ομάδας και ελπίζω στο μέλλον να αγωνιστώ ξανά με την εθνική», αναφέρει η ανακοίνωση του Ισπανού σούπερ σταρ, που ήταν βασικό στέλεχος της Ισπανίας που κατέκτησε το Μουντομπάσκετ του 2006, το Ευρωμπάσκετ του 2009 και κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο Γκασόλ είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή του Σέρτζιο Σκαριόλο. Στη λίστα των 22 παικτών είναι οι: Ρίκι Ρούμπιο (Μπαρτσελόνα), Χοσέ Καλντερόν (Τορόντο Ράπτορς), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Νιου Γιορκ Νικς), Ραούλ Λόπεθ (Χίμκι), Κάρλος Καμπέθας (Χίμκι), Βίκτορ Σάδα (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Μπέρνι Ροντρίγκεθ (Ουνικάχα Μάλαγα), Ράφα Μαρτίνεθ (Βαλένθια), Σαούλ Μπλάνκο (Ουνικάχα Μάλαγα), Άλεξ Μουμπρού (Μπιλμπάο), Κάρλος Σουάρεθ (Εστουντιάντες), Βίκτορ Κλαβέρ (Βαλένθια), Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), Χόρχε Γκαρμπαχόσα (Ρεάλ Μαδρίτης), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Φραν Βάσκεθ (Μπαρτσελόνα), Πάμπλο Αγκουιλάρ (Γρανάδα), Χερμάν Γκάμπριελ (Εστουντιάντες).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x