Μια νέα αρχή θα προσπαθήσει να κάνει ο Άρης την αγωνιστική περίοδο 2024/25, με στόχο να αφήσει εντελώς πίσω του την περσινή σεζόν και να κοιτάξει μπροστά με στόχο τη βελτίωση σε όλους τους τομείς.
Η αλήθεια είναι πως η χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Μάιο ήταν καταστροφική για τους Θεσσαλονικείς. Η αδυναμία εξασφάλισης θέσης στην πρώτη τετράδα, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο φάνηκε από πολύ νωρίς, με τους «κίτρινους» να τα πηγαίνουν καλά στα ντέρμπι, όμως, στα ματς με τους θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους τα έκαναν… μαντάρα. Στο Κύπελλο Betsson ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά και μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα πέναλτι στη φάση των «16», ο Άρης απέκλεισε Νίκη Βόλου και Παναιτωλικό, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό. Στον Βόλο, απέναντι στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν τα κατάφερε και κάπως έτσι το σερί των 54 ετών χωρίς τρόπαιο συνεχίστηκε, ενώ ο σύλλογος δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκή παρουσία, σε μια αρκετή δύσκολη συνθήκη. Μέσα σε όλα αυτά, ο Άρης είδε τον μισητό του αντίπαλο, ΠΑΟΚ, να κατακτά το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική στο Χαριλάου, μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Betsson, κάτι που φάνηκε να επηρέασε αισθητά την ψυχολογία των παικτών στο ματς με το «τριφύλλι».
Παρόλα αυτά η ομάδα του Άκη Μάντζιου καλείται να κάνει restart. Μπορεί να άργησε, όμως, ενισχύθηκε με ποιοτικές κινήσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη του Μόντσου που έφτασε τα 3,6 εκατ. ευρώ, μια μεταγραφή που είναι η δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου (πρώτη εκείνη του Μανού Γκαρθία από τη Σπόρτινγκ Χιχόν το 2022 με 4 εκατ. ευρώ). Επίσης, οι Ούγκο Μάγιο και Σίστο έρχονται να προσφέρουν την εμπειρία τους από την πολυετή τους παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του ισπανικού ποδοσφαίρου, ενώ δυνατή κίνηση είναι σίγουρα και εκείνη του Χοσέ Άντονι Σιφουέντες. Μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος με 20 τέρματα, Λορέν Μορόν δεν έχει αποχωρήσει και όσο οι προσφορές που έρχονται για εκείνον δεν τον ικανοποιούν και δεν καλύπτουν τα ''θέλω'' του συλλόγου, τόσο θα είναι πιο κοντά στην παραμονή του.
Παράλληλα, η 15η θέση της Ελλάδας στην UEFA πρόσθεσε ένα ακόμη (πέντε συνολικά έχουμε πλέον) ευρωπαϊκό εισιτήριο και σίγουρα ο Άρης νιώθει πιο… ανακουφισμένος. Είναι δεδομένα το φαβορί για την κατάληψη της 5ης θέσης, όμως, αυτό δεν πρέπει να του αρκεί και όσο κυλάει η σεζόν θα πρέπει να στοχεύει στην είσοδο στην πρώτη τετράδα των playoffs.
Τι έκανε το καλοκαίρι (1-2-2)
Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα του Άρη στα φιλικά της προετοιμασίας. Μπορεί στην Ολλανδία να ήταν περισσότερο ματς για ξεμούδιασμα, έχοντας από μια ήττα (Άλκμααρ), μια ισοπαλία (Ντόρντρεχτ) και μια νίκη (Μπρέντα), αλλά η εικόνα του στο Χαριλάου, με τις υποδεέστερες Ελμπασάνι και Λαμία, ήταν ιδιαίτερα προβληματική και χτύπησαν αρκετά… καμπανάκια.
Αναλυτικά: Άλκμααρ-Άρης 2-1, Ντόρντρεχτ-Άρης 0-0, Μπρέντα-Άρης 1-2, Άρης-Ελμπασάνι 1-1, Άρης-Λαμία 0-1.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΗΡΘΑΝ: Μόντσου (Ρεάλ Βαγιαδολίδ), Γιώργος Παμλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Ούγκο Μάγιο (Ιντερνασιονάλ), Κλέιτον Ντιαντί (Έσποιρς Γκουεντιάγε), Πιόνε Σίστο (Αλανιασπόρ), Φιλίπ Σίντκλεφ (Μπρομαποϊκάρνα), Σάπι Σουλεϊμάνοφ (πλήρωσε τη ρήτρα στην Κράσνονταρ και τον έκανε δικό του με μεταγραφή), Χοσέ Άντονι Σιφουέντες (δανεισμός από Ρέιντζερς), Μάρτιν Φρίντεκ (ελεύθερος από Λουκέρνη).
ΕΦΥΓΑΝ: Γιώργος Παμλίδης (δανεικός στην Καλαμάτα), Νίκος Μπεκιαρίδης (Βέροια), Μαξίμ Κοβάλ (Ελιμάι), Νέβεν Τζούρασεκ (Ντέμπρετσενι), Μόουζες Οντουμπάτζο (ΑΕΚ), Μπίργκερ Βερστράτε (Λέουβεν), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ελεύθερος), Ρόναλντ Ματαρίτα (Αλατζουελένσε), Γιώργος Δεληζήσης (αποσύρθηκε), Λευτέρης Χουτεσιώτης (Ατρόμητος), Καρίμ Ανσαριφάρντ (ελεύθερος), Λούκας Ρουπ (ελεύθερος), Σέικ Ντουκουρέ (ελεύθερος).
ΣΥΝ: Η ποιότητα των μεταγραφικών κινήσεων που έγιναν και η παραμονή -μέχρι στιγμής- παικτών που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν. Ο Άρης ναι μεν άργησε να ενισχυθεί, αλλά το έκανε με τρόπο πειστικό. Έβαλε στο ρόστερ του με τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας του τον Μοντσού (3,6 εκατ. ευρώ). Κάλυψε το κενό του Μόουζες Οντουμπάτζο με τη «σημαία» της Θέλτα για πολλά χρόνια, Ούγκο Μάγιο, ενώ ενισχύθηκε στα άκρα της επίθεσης με τον Πιόνε Σίστο που επίσης είχε εξαιρετική πορεία στη Θέλτα. Τα στοιχεία του Χοσέ Άντονι Σιφουέντες φαίνεται ότι μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα δείχνουν ότι ο αρχισκόρερ, Λορέν Μόρον θα παραμείνει, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ αποκτήθηκε από την Κράσνονταρ και τέλος η λύση βρέθηκε με τον Φαμπιάνο, που παρέμεινε στους Θεσσαλονικείς.
ΠΛΗΝ: Η ψαλίδα που φαίνεται να έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια από τις υπόλοιπους τέσσερις μεγάλους. Τη σεζόν 2021/22 ο Άρης πετούσε εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ και τερμάτιζε πάνω από τον Παναθηναϊκό, ενώ είχαν προηγηθεί κι άλλες χρονιές που ήταν στην πρώτη τριάδα, όμως, τις τελευταίες σεζόν αυτό φαίνεται να έχει χαθεί. Πρόπερσι τερμάτισε 5ος και στο -16 από τον 4ο, ΠΑΟΚ, ενώ πέρσι πάλι ήταν 5ος στο τέλος και στο -17 από τον 4ο, Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς πληρώνουν τις απώλειες βαθμών με υποδεέστερους αντιπάλους και την έλλειψη κινήτρου στα playoffs, καθώς όταν αυτά ξεκινάνε είναι ήδη αρκετά πίσω από τους αντιπάλους του, οι οποίοι είναι στα… κόκκινα εκείνη την περίοδο για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-3-3): Κουέστα – Ούγκο Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ, Μόντσου, Νταρίντα – Σουλεϊμάνοφ, Σίστο, Μορόν.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άκης Μάντζιος
Διαβάστε Επίσης
Μάντζιος: «Χρειάζεται χρόνος για την ένταξη των νέων παικτών, θα κάνουμε και άλλες κινήσεις» Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χουάνκαρ ο Άρης! «Έχει απορρίψει προτάσεις της ΑΕΚ και του Άρη ο Αϊνταρά»Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.