sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αν είσαι ένα αστέρι…

Το sport-fm.gr, μία μέρα μετά την μεγάλη πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αναλύει τους πέντε πιο σημαντικούς λόγους για την επιτυχία των Αρκάδων.

Το βράδυ της 27ης Απριλίου, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των φίλων του Αστέρα Τρίπολης αλλά και πολλών Ελλήνων φιλάθλων. Οι Αρκάδες «πέταξαν» εκτός τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και έβαλαν πλώρη για το μεγάλο ραντεβού το βράδυ της 11ης Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όσοι ξέρουν, πρόσωπα και πράγματα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας αλλά και τον Αστέρα, ξέρουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται για ένα... «θαύμα», για μία «φωτοβολίδα». Ο Σάκης Τσιώλης παρέα με τους περισσότερους παίκτες δουλεύουν εδώ και ενάμιση χρόνο και τα αποτελέσματα πλέον είναι εμφανή.

Το sport-fm.gr αναλύει τα πέντε πιο σημαντικά στοιχεία σε αυτή την ξέφρενη πορεία των Αρκάδων:

1. Οικονομική και διοικητική σταθερότητα

Το «Α και το Ω» της φετινής πορείας του Αστέρα Τρίπολης. Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης είναι τα πιο… σταθερά αφεντικά της κατηγορίας και φροντίζουν να το δείξουν κάθε… πρώτη του μήνα. Ο Αστέρας βγάζει μια σταθερότητα στα οικονομικά του, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν λόγο για λυμένα προβλήματα και για ποδοσφαιρικό παράδεισο.

2. Ίδιος κορμός

Αυτό που ήθελε, το περασμένο καλοκαίρι, ο Σάκης Τσιώλης έγινε. Ο κορμός παρέμεινε και έγιναν κάποιες σημαντικές προσθήκες. Οι Ράγιος, Ναβάρο, Τσαμπούρης, Αλβάρες, Ουσέρο, Περόνε, Πιπίνης παρέμειναν στην ομάδα, παρέμειναν βασικοί και βοήθησαν τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι επτά παραπάνω είχαν και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή.

3. Σάκης Τσιώλης

Ο πρωτομάστορας αυτής της επιτυχίας. Στην Τρίπολη «μετακόμισε» τον Νοέμβρη του 2011, αφού αποτελούσε για αρκετά χρόνια την… «καψούρα» τόσο του κ. Μπάκου όσο και του κ. Καϋμενάκη. Από την στιγμή που ανέλαβε, σε πολύ σύντομο διάστημα άρχισε να αποδίδει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο, επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Το καλοκαίρι έκανε την δική του προετοιμασία στην ομάδα, πήρε τους παίκτες που ήθελε με το αποτέλεσμα να είναι… εξαιρετικό.

4. Έξυπνες προσθήκες

Από την πρώτη του χρονιά στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Αστέρας Τρίπολης έκανε εξαιρετικές αγορές. Ζαϊρί, Μιλάνο, Φιλομένο, Τσέζαρεκ, Ράγιος, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Χακόμπο, Φούλοπ είναι κάποιοι από τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί κατά καιρούς. Σε αυτό το πλάνο στηρίχθηκε η ενίσχυση και το καλοκαίρι του 2012. Φούλοπ, Κάφα, Σανκαρέ, Ντε Μπλάσις αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, με τους τρείς από τους τέσσερις να γίνονται βασικά και αναντικατάστατα γρανάζια στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Τσιώλη.

5. Αποκλεισμός ομάδων και… Ευρώπη

Ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι στον προγραμματισμό, όμως λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία. Από το πουθενά, οι Αρκάδες, εκμεταλλεύτηκαν τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Europa League και μέσω της έκτης θέσης που είχαν πήραν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορεί η προετοιμασία να ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από το αρχικό, όμως τα δύο παιχνίδια με Ίντερ Μπακού και Μαρίτιμο προσέθεσαν εμπειρία και ψυχολογία στην ομάδα του Τσιώλη, ενώ ο… αήττητος αποκλεισμός έδωσε άλλο αέρα ενόψει της συνέχειας.

Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x