Όσο περνούν οι μέρες, τόσο μειώνεται η πιθανότητα για φουλ μπασκετική δράση τη φετινή σεζόν.

Ένα από τα τελευταία… κάστρα που έπεσαν, ήταν αυτό της Τουρκίας, με τη λίγκα να ανακοινώνει ουσιαστικά την ακύρωση της φετινής σεζόν, ολοκληρώνοντας πρόωρα τη διοργάνωση και μάλιστα χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.

Συνεπώς, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που εκκρεμεί να συνεχιστεί η δράση μέσα στο καλοκαίρι είναι τέσσερα. Συγκεκριμένα, η Ισπανία, η Γερμανία, το Ισραήλ, αλλά και η Αδριατική λίγκα, με την τελευταία πάντως -σύμφωνα και με όσα λένε στη Σερβία- να περιμένει την απόφαση της Ευρωλίγκας, ώστε να πάρει και εκείνη τη δική της.

Από ‘κει και πέρα, Ισπανία και Γερμανία έχουν ανακοινώσει πως εφόσον πάρουν το «πράσινο φως» τότε το πρωτάθλημά τους θα ολοκληρωθεί με μία τύπου τελική φάση. Στην πρώτη θα συμμετέχουν οι δώδεκα πρώτες ομάδες της τρέχουσας βαθμολογίας και στη δεύτερη αντίστοιχα οι δέκα, με τουρνουά που θα φιλοξενηθούν σε μία πόλη. Στη Γερμανία είναι γνωστό και το μέρος, αφού επιλέχθηκε το Μόναχο με τα playoffs να είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν όλο τον Ιούνιο.

Από την άλλη, στην Ισπανία ακόμη δεν είναι γνωστή η πόλη που θα φιλοξενήσει το μίνι-τουρνουά και η μόνη πληροφορία που υπάρχει -μέχρι στιγμής- είναι πως αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι του συγκεκριμένου πλάνου από την ACB δεν έχει παρθεί ακόμη, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ήδη το πλήρες πρόγραμμα, με το οποίο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα. Εκεί, το πρώτο τζάμπολ της επανέναρξης ορίστηκε για τις 21 Ιουνίου και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω του Final Four, που έχει προγραμματιστεί για τις 27-30 Ιουλίου.

Εν κατακλείδι, η μόνη λίγκα στην Ευρώπη που πήρε την πιο… περίεργη απόφαση είναι αυτή της Γαλλίας. Εκεί, δεν αποφάσισαν ούτε «λουκέτο», ούτε συνέχεια μέσα στο καλοκαίρι. Στην προ 15 ημέρων ανακοίνωσή της, η γαλλική λίγκα ανέφερε πως η οριστική τύχη του φετινού πρωταθλήματος -αν θα συνεχιστεί ή όχι- θα κριθεί τον Σεπτέμβριο!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube