Ο Στέφανος Τζίμας έχει αρχίσει και βρίσκει τον εαυτό του στη Γερμανία και τη Νυρεμβέργη, καθώς βρήκε δίχτυα στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας του. Μια πορεία για τον Έλληνα επιθετικό που είναι ανοδική και αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς όπως ο ίδιος αποκάλυψε δουλεύει στα τελειώματά του με έναν μετρ του είδους: τον Μίροσλαφ Κλόζε.

Ο πρώην Γερμανός επιθετικός είναι προπονητής στη Νυρεμβέργη, έχει διακρίνει το τεράστιο ταλέντο του Τζίμα και προσπαθεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί. «Η προπονητική ομάδα και ο προπονητής ο ίδιος έκαναν -επίσης- πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και μαζί βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα», τόνισε ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ επιθετικός, ο οποίος έχει την τύχη να μαθαίνει από έναν εκ των κορυφαίων Γερμανών σκόρερ όλων των εποχών.

Εκτός των άλλων, ο Τζίμας μίλησε και για την προσαρμογή του κάνοντας μια ανασκόπηση των ημερών του στη Γερμανία, καθώς επίσης και για τα ντέρμπι στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανος Τζίμας:

Μιλώντας για τα δύο ματς με την Ελπίδων που αγωνίστηκε, είπε: «Δυστυχώς χάσαμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά οι εμπειρίες που μπόρεσα να αποκτήσω εκεί είναι πολύ πολύτιμες για μένα. Είναι πάντα τιμή να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

Για τα δύο γκολ που έχει βάλει στα δύο τελευταία ματς, τόνισε: «Έχω εγκατασταθεί πολύ καλά στον σύλλογο, έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και αυτό με βοηθάει πολύ».

Για τα ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά ειδικότερα για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είπε: «Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης σημαίνουν πολλά για τους φιλάθλους εκεί. Αυτή η μονομαχία με έκανε να συνειδητοποιήσω από νωρίς τη σημασία των ντέρμπι».

Για το αν σκεφτόταν το μεγάλο ντέρμπι της περιοχής της Νυρεμβέργης με την Γκρόιτερ Φιρτ όσο ήταν στην Εθνική Ελπίδων, ανέφερε: «Είχα το ντέρμπι της Κυριακής στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλη την ώρα. Ήξερα τι παιχνίδι περίμενε εμένα και την ομάδα τώρα που επέστρεψα. Γνωρίζω την σημασία του αγώνα της Κυριακής».

Για την κόκκινη που πήρε στο παιχνίδι με την Ουλμ, τόνισε: «Η κόκκινη κάρτα ήταν λάθος μου» και στην συνέχεια αποκάλυψε το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε σε τετ α τετ με τον Μίροσλαφ Κλόζε: «Μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωσή μου και το χρησιμοποίησε. Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη και έκανα επιπλέον προπονήσεις. Η προπονητική ομάδα και ο προπονητής ο ίδιος έκαναν -επίσης- πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και μαζί βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.