Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία της διατήρησης των σκήπτρων του ο Παναθηναϊκός AKTOR. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας «άλωσαν» το αγαπημένο τους Βερολίνο, επικρατώντας της Άλμπα 87-77 στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, στο μέρος όπου τον Μάιο του 2024 έραψαν το 7ο αστέρι στη φανέλα τους.

Στη γερμανική πρωτεύουσα ήταν και ο Γιώργος Πετρίδης για λογαριασμό του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, οπού και περιέγραψε το ματς, μετά το τέλος του οποίου συνομίλησε με τον Χρήστο Σερέλη.

Το «δεξί χέρι» του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR μίλησε στο sport-fm.gr για τις δυσκολίες που έκρυβε το παιχνίδι με την Άλμπα, αλλά και τις προσωπικότητες που διαθέτει στο ρόστερ της η ομάδα. Επιπλέον στάθηκε στην «αδυναμία» που παρουσιάζεται στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ στην αρχή της σεζόν, την ετοιμότητα της ομάδας, ενώ συνέχισε την περσινή συζήτηση με τον… ευσυγκίνητο, Γιώργο Πετρίδη, προϊδεάζοντας τον, ότι δεν αποκλείεται να τον δούμε και φέτος να... κλαίει στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6!

@sporfm946 ?????????????? ?????? ???????????????? ???????? ?????? ????????????????, ???????????????????? ??????... ???????? ?????????????????????? ? Ο Γιώργος Πετρίδης συναντήθηκε με τον Χρήστο Σερέλη στο Βερολίνο, για την πρεμιέρα της Euroleague και... θυμήθηκαν τη μεγάλη συγκίνηση που βίωσαν στο ίδιο γήπεδο πριν λίγο καιρό, με νέα επική ατάκα για τις αξέχαστες μεταδόσεις τού, στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6. #sporfm #panathinaikos ? πρωτότυπος ήχος - sporfm946


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης στον sport-fm.gr και τον Γιώργο Πετρίδη:

Αρχικά τοποθετήθηκε για τις δυσκολίες που έκρυβε το παιχνίδι με την Άλμπα: «Νομίζω ότι ήταν λίγο δύσκολο. Το κάναμε και εμείς πιο δύσκολο. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές στην επίθεση, δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό στην Άλμπα. Χάσαμε τη μάχη των ριμπάουντ και αυτό μας στοίχισε. Έτσι, η Άλμπα απέκτησε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Έβαλε κάποια δύσκολα σουτ και αυτό την κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα στη διεκδίκηση της νίκης».

Για τις προσωπικότητες του Παναθηναϊκού που κάνουν τη διαφορά, όπως και πέρσι, τόνισε: «Έχουμε παίκτες με πολύ μεγάλη προσωπικότητα, που μπορούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι. Τα σουτ του Σλούκα ήταν μετά από τακτική προσέγγιση. Θέλαμε τέτοια σουτ, γιατί ξέραμε ότι η Άλμπα δίνει ελεύθερα σουτ. Ήταν πολύ καλό το timing της πάσας του Ναν και ο Κώστας μπορεί να πάρει τέτοια σουτ και να καθαρίσει το ματς, παρότι δεν είχε σκοράρει μέχρι εκείνη την ώρα. Ο Χουάντσο, όμως, ήταν ο παίκτης-κλειδί για την ομάδα μας. Όταν η Άλμπα έκανε την αντεπίθεση, ήταν καθοριστικός και στην άμυνα και στην επίθεση. Έβαλε ένα μεγάλο σουτ και καθάρισε το μυαλό μας».

Όσον αφορά την αδυναμία, που παρουσιάζει ο «επτάστερος» στο αμυντικό ριμπάουντ στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν: «Συμφωνώ μαζί σου ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήμασταν τόσο πολύ καλοί όσο θα θέλαμε σε αυτόν τον τομέα. Δεν μας προβληματίζει, όμως, γιατί θεωρούμε ότι θα βελτιωθούμε. Θα μας βοηθήσει πολύ ο Ομέρ σε αυτό το κομμάτι. Απλά και αυτός δεν είναι τόσο έτοιμος τακτικά για να παίξει περισσότερο. Ξέρεις ότι το αμυντικό ριμπάουντ είναι δουλειά όλων. Να κάνουμε καλά box-out, να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να οδηγούμε την αντίπαλη ομάδα σε κακές επιλογές. Βέβαια, να πούμε ότι και η Άλμπα είναι μια ομάδα που είναι αρκετά καλή σε αυτόν τον τομέα λόγω του Κουμάντζε. Χωρίς καν να πηδήξει είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Εμείς θα βελτιωθούμε όμως σε αυτό το κομμάτι».

Για το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας σε αυτή τη φάση της σεζόν και πότε περίπου θα είναι απολύτως έτοιμη: «Βρισκόμαστε λίγο πάνω από τη μέση. Δεν είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό. Το ξέραμε γιατί έχουμε κάνει ελλιπή προετοιμασία με πολλά ταξίδια και κούραση. Δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις. Θέλουμε να είναι 100% έτοιμη η ομάδα -όπως λέγαμε και πέρσι και έγινε- στο τέλος της σεζόν, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, όταν κρίνονται τα πάντα».

Τέλος, ρωτήθηκε για το τι συγκινήσεις αναμένεται να μας προσφέρει ο φετινός Παναθηναϊκός: «Δεν έκλαψες τώρα. Σε αυτό το γήπεδο πιστεύω ότι δεν θα ξανακλάψεις! Μακάρι να τα καταφέρουμε και να σε συγκινήσουμε και πάλι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube