«Εισβολή» στο χώρο του μπάσκετ από έναν εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία!

Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο Ρονάλντο…

Όπως αναφέρει η Marca, ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής Βαγιαδολίδ σχεδιάζει να μπει στα «κοινά» της μπασκετικής ομάδας της πόλης με στόχο να την ανεβάσει στην ACB.

Οι «αρντίγιας» ήταν στην πρώτη θέση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού μπάσκετ και θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στα «μεγάλα σαλόνια», παρότι έχει αποφασιστεί να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Liga Endesa.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βαγιαδολίδ και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Μάικ Χάνσεν, οι ιθύνοντες του συλλόγου βρίσκονται σε συζητήσεις με τις τοπικές Αρχές και είναι πολύ πιθανό να ευδοκιμήσουν. «Θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις, έχουμε φιλοδοξίες και μας στηρίζει μια τεράστια κοινωνική μάζα», πρόσθεσε επίσης.

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Ρονάλντο, τον οποίο θέλουν να «χρησιμοποιήσουν» στο διοικητικό σχήμα ως ένα άτομο με κύρος και διεθνή αναγνώριση, κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του στην απόφαση της ACB για να εγκρίνει τον υποβιβασμό.

Από 'κει και πέρα, θα χρειαστούν διάφορες ρυθμίσεις στο θέμα των χρωμάτων και του σήματος του συλλόγου, καθώς υπάρχουν δικλίδες από τους νόμους της Ισπανίας.

Πάντως, εξετάζεται η περίπτωση να λειτουργήσει η Βαγιαδολίδ όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την Αλαβές στο ποδόσφαιρο και την Μπασκόνια στο μπάσκετ, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, αλλά έχουν διαφορετικά σήματα και χρώματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube