Την ανάγκη να αρχίσει η νέα σεζόν στο ΝΒΑ πριν τα Χριστούγεννα τόνισε ο Άνταμ Σίλβερ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων. «Ο χρόνος μας τελειώνει», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της λίγκας, που θέλει να αρχίσει το πρωτάθλημα λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς αν μπει ο Ιανουάριος εκτιμάται πως οι απώλειες εσόδων θα είναι από 500 εκατομμύρια ως 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Κι αυτό γιατί η σεζόν θα ολοκληρωθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σε μια περίοδο που εμπορικά δεν είναι η καλύτερη για τη λίγκα.

Η Ένωση Παικτών εμφανίζεται διστακτική σε μια έναρξη της περιόδου στις 22 Δεκεμβρίου και άρα περίπου από την 1η Δεκεμβρίου της προετοιμασίας των παικτών. Άλλωστε δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ολοκλήρωση της «φούσκας» στο Ορλάντο και οι παίκτες απαιτούν ξεκούραση. Οι παίκτες προτιμούν να αρχίσει η νέα σεζόν στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο αυτό θεωρείται σχεδόν καταστροφικό από τη λίγκα, καθώς ήδη υπάρχει μεγάλη ζημία λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της.

Το ΝΒΑ θέλει να βοηθήσει στη ρευστότητα των ομάδων και για το λόγο αυτό σκέφτεται να χαλαρώσει τους κανόνες για τη διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών, καζίνο και αλκοόλ, που θα φέρουν επιπλέον έσοδα της τάξεως των 100 εκατ. δολαρίων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube