Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα το κρατήσει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης, το Περιστέρι υποδέχεται τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο άδειο υπό το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο πρώτο παιχνίδι της σειράς πριν από μια εβδομάδα, ωστόσο ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες στην κεκλεισμένων των θυρών και τότε «Pais Arena» με σκορ 91-78.

Η ελληνική ομάδα διαγράφει εξαιρετική πορεία στη φετινή EKO Basket League, καθώς μετρά 13 νίκες σε 20 αγώνες κατοικώντας στην τρίτη θέση, ενώ προέρχεται από την επικράτηση απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» με σκορ 75-68. Αν θριαμβεύσει, η σειρά μεταφέρεται στα Ιεροσόλυμα, αφού η Χάποελ έχει πλεονέκτημα.

Στον αντίποδα, ο σύλλογος από το Ισραήλ έδειξε για ποιο λόγο αποτελεί εκ των φαβορί για την κατάκτηση του BCL, αφού εκμεταλλευόμενο την κούραση της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου από την εβδομάδα διπλής αγωνιστικής στην Euroleague, επιβλήθηκε εντός έδρας στο… ρελαντί με 98-87 στο ντέρμπι πρωταθλήματος. Με αυτό το αποτέλεσμα, το σύνολο του Όντεντ Κάτας έφτασε τις 17 νίκες σε 21 αναμετρήσεις, παρέμεινε στην δεύτερη θέση και μείωσε την απόσταση από την «ομάδα του λαού», η οποία φιγουράρει στην κορυφή με ρεκόρ 19-2.

Ο σύλλογος από το Ισραήλ θορυβημένος από την πανδημία του κορωνοϊού έχει τεθεί σε μια ιδιότυπη κατάσταση απομόνωσης. Διαμένει σε ξεχωριστή πτέρυγα ξενοδοχείου, ενώ γευματίζει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μακριά από τους υπόλοιπους θαμώνες. Επιπλέον, τα μέλη της αποφεύγουν τις μετακινήσεις πέρα από τις αναγκαίες, δηλαδή στο γήπεδο και το αεροδρόμιο.

«Κλειδί» η άμυνα

«Κλειδί» για να μπορέσει το Περιστέρι να πάρει το ροζ φύλλο συνιστά ο περιορισμός της επιθετικής λειτουργίας των αντιπάλων, καθώς στην κανονική διάρκεια διέθεταν την καλύτερη επίθεση (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στο θεσμό με 89,6 πόντους ανά ματς και 121 πόντους σε κάθε 100 κατοχές.

Παράλληλα, τα πρώτα βιολιά είναι ένας γνώριμος στο ελληνικό κοινό, δηλαδή ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναικού, Τζέιμς Φελντέιν, με 15 πόντους μέσο όρο στην κανονική διάρκεια, ο Τασόν Τόμας (15,8 πόντους μέσο όρο που πλήγωσε τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» μια εβδομάδα νωρίτερα με 16 πόντους, επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα) και ο Κόβαν Μπράουν 13,6 πόντους μέσο όρο).

Εφόσον το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου που παρατάσσεται πάνοπλο δεν τα καταφέρει, θα αποκλειστεί από τη συνέχεια. Πάντως, στην έδρα του φέτος όσον αφορά στην Ευρώπη έχει πέντε νίκες σε επτά αγωνιστικές.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube