Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν η απόφαση της Ίνγκριντ Ολιβέιρα να προσκαλέσει στο δωμάτιο της τον αθλητή της κωπηλασίας, Πέδρο Γκονσάλβες για να περάσουν καλά, μερικές ώρες πριν αγωνιστεί στις συγχρονισμένες καταδύσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διώξει την παρτενερ της στο αγώνισμα, Τζιοβάνα Πεδρόσο, από το δωμάτιο και εν τέλει βγήκαν τελευταίες την επομένη στον αγώνα τους. Αυτό εξόργισε την Πεδρόσο που μίλησε στην «Globo» για το περιστατικό: «Περίμενα την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και τέσσερα χρόνια και αυτή θεώρησε ότι ήταν καλύτερο να περάσει καλά γι’ αυτό με πέταξε από το δωμάτιο».

Βέβαια, υπήρχαν και προηγούμενα στην σχέση των δύο αθλητριών, τα οποία αποκάλυψε η 17χρονη βραζιλιάνα: «Η διαμάχη μας ξεκίνησε στην προπόνηση γιατί εγώ ήθελα να κάνουμε μια κατάδυση και η Ίνγκριντ ήθελε να κάνουμε μια διαφορετική. Μετά τον καβγά δεν μιλούσαμε, αλλά τελικά αγωνιστήκαμε γιατί μπροστά στους ανθρώπους της πατρίδας σου είναι διαφορετικό. Από εδώ και πέρα θα αγωνίζομαι μόνη μου, ώστε να μην εξαρτώμαι από κανέναν».

Επιμέλεια: Χάρης Αργυράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube