Ο Παναθηναϊκός AKTOR ζορίστηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του ημιτελικού του Stoiximan Σούπερ Καπ κόντρα στον Άρη, αλλά μόλις πάτησε το γκάζι… εξαφανίστηκε και καθάρισε την μπουγάδα (81-68) παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν κάπως… χαλαροί στο παιχνίδι και έψαχναν τα πατήματά τους στο εισαγωγικό δεκάλεπτο, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν. Και αυτό δεν αποτελεί άλλοθι ή δικαιολογία, αλλά την πραγματικότητα και οφείλουμε όλοι να εναρμονιστούμε με αυτήν.

Μετά την πρώτη περίοδο, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας επέβαλαν την ανωτερότητά τους και δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, με συνέπεια να απομακρυνθούν, αποκτώντας διψήφιες διαφορές.

Καθοριστικός σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και άναψε τη… σπίθα για την ομάδα του, καταθέτοντας τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Ο 25χρονος γκαρντ έκανε όλη την αθόρυβη δουλειά για το «τριφύλλι» και με τον τρόπο του φρόντισε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του.

Πέραν της αμυντικής προσήλωσης, που ούτως ή άλλως αποτελεί στοιχείο του παιχνιδιού, ο ΠΚ πήρε και αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες, δείχνοντας ότι βελτιώνεται σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε, ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής. Δικαίως, λοιπόν, ο Αταμάν αναφέρθηκε σε εκείνον στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.

Από εκεί και πέρα, θετικό είναι το πρόσημο και για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Ο Τούρκος σέντερ επιβεβαίωσε -για μια ακόμα φορά- την ικανότητα και την έφεση, που έχει στον τομέα των ριμπάουντ, κατεβάζοντας 11 «σκουπίδια».

Με αυτόν τον τρόπο δεν επέτρεψε και πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους Θεσσαλονικείς, ενώ θωράκισε εξαιρετική τη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Μοναδικό ψεγάδι του ήταν ότι σε κάποιες περιστροφές στην άμυνα «χανόταν», ίσως και λίγο επηρεασμένος από τον… αμερικανικό τρόπο παιχνιδιού. Αυτό είναι κάτι, που με τον καιρό θα το βρει.

Συμπερασματικά και για να αναφερθούμε στις εντυπώσεις, που αποκομίσαμε από την πρώτη υποχρέωση του «επτάστερου», να πούμε ότι είδαμε κάποια στοιχεία από εκείνα που οδήγησαν την ομάδα στην περσινή, μυθική σεζόν. Είδαμε την προσωπικότητα και την κλάση κάποιων παικτών στην επιθετική λειτουργία (π.χ. Ναν, Σλούκας και Λεσόρ), όπως φάνηκε και από κάποιες συνεργασίες τους.

Ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο είδαμε κάποια πράγματα από εκείνα που χαρακτηρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Αταμάν. Καθοριστικό σε αυτό ήταν και το γεγονός ότι «άνοιξε» η αντίπαλη άμυνα από κάποιο σημείο και μετά, αφού οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το ματς με 2/10 τρίποντα (και το ολοκλήρωσαν με 7/23), αλλά στην πορεία βρήκαν το… χέρι τους και παράλληλα βελτιώθηκαν στο κομμάτι της δημιουργίας.

Αν καταφέρει να παρουσιάσει όλα αυτά τα στοιχεία σε μεγαλύτερο βαθμό και σε μεγαλύτερη διάρκεια στον τελικό του Σούπερ Καπ το «τριφύλλι», τότε θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερο. Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι ακόμα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Αταμάν όταν αρχίσουν τα κρίσιμα. Σκεφτείτε να μπουν στην εξίσωση και να αποτελέσουν μεταβλητές του τρόπου παιχνιδιού του «επτάστερου» ο Μπράουν και ο Οσμάν…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube