· Πώς τα φέρνει το ποδόσφαιρο. Έγραφα μόλις χθες το πρωί ότι ο Ολυμπιακός όταν κάνει διπλό μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, καταφέρνει και κερδίζει και την Κυριακή στο πρωτάθλημα -κάτι που δεν έγινε τώρα στην Τρίπολη.

· Προσέξτε: Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε χάσει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα προερχόμενος από διπλό στην Ευρώπη ήταν πάλι στην Τρίπολη! Το μακρινό 2011. Πάλι με Ισπανό προπονητή, τον Βαλβέρδε. 23/11/2011 Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1 και 27/11/2011 Αστέρας-Ολυμπιακός 2-0!

· Ό,τι και να λέμε, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αποσυντονίζουν σε έναν μεγάλο βαθμό τις ομάδες. Είδαμε και τον ΠΑΟΚ ότι μετά την Ευρώπη έχει δύο ήττες και μία νίκη στο πρωτάθλημα, ο δε Παναθηναϊκός έχει δύο ισοπαλίες και ο Ολυμπιακός μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

· Βλέπεις, ξεκινάει ο αγώνας στην Τρίπολη, βγαίνει ο Αστέρας σε επίθεση από τα αριστερά και πάνε πάνω στον Μπαρτόλο και ο Ρέτσος και ο Κάρμο, αφού ο Κοστίνια παίζει ψηλά, όπως ζητάει ο προπονητής. Γίνεται η σέντρα, κάνει τσαφ ο Αποστολόπουλος, τη διορθώνει μπλοκάροντας το σουτ του Καλτσά, που όμως σηκώνεται, κάνει και αυτός σέντρα και ο Μπαρτόλο, που είχε ξεκινήσει την επίθεση βρίσκεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, παρότι έχει επιστρέψει ο Κοστίνια!



· Το ότι γλίτωσε το γκολ ο Τζολάκης, δεν αλλάζει κάτι πολύ σοβαρό: Όταν ο γηπεδούχος βλέπει μία τέτοια τραγική αμυντική συμπεριφορά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό(!), βάζει στο μυαλό του ένα πράγμα για τον φιλοξενούμενο: «Δεν είναι καλά σήμερα, μπορώ να του κάνω ζημιά». ΚΑι είναι κάτι, που μετράει πάρα πολύ στην παράμετρο ψυχολογία του παιχνιδιού. Κάπως έτσι ήρθαν οι τεράστιες ευκαιρίες του Μακέντα στο δίλεπτο 50-51 για το 2-0. Και κάπως έτσι βγήκαν και άλλες φορές στο β' ημίχρονο πολύ επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση οι παίκτες του Αστέρα και δεν έβγαλαν ευκαιρία για ένα κλικ.

· Παρεμπιπτόντως, αποδεικνύεται λανθασμένη η επιλογή του Μεντιλίμπαρ να μην πάρει άλλον αριστερό μπακ, κάτι που φαίνεται τώρα με τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό του Ορτέγκα. Ο Αποστολόπουλος είχε δείξει πέρυσι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολα παιχνίδια, αλλά στα λεγόμενα πιο εύκολα δεν βοηθάει, πολύ απλά γιατί είναι καλύτερος αμυντικά παρά επιθετικά. Ο Ολυμπιακός, όμως, τον ακραίο του μπακ τον θέλει να είναι επιθετικογενής, να βγαίνει μπροστά, να σεντράρει και ει δυνατόν να απειλεί.

· Τώρα, είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο Ολυμπιακός το σκορ, αφού πριν το 0-1 έβγαλε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι, απειλώντας την ομάδα της Τρίπολης. Μέχρι και ο Γιάρεμτσουκ με τον Στάμενιτς και τον Γκαρθία κάτι πήγαν να κάνουν τότε. Με τη γενική εικόνα, όμως, να παραμένει η ίδια, μέχρι τώρα πάντα.



· Ο Γιάρεμτσουκ μοιάζει να είναι ο πιο ακίνδυνος φορ που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό… Ο Στάμενιτς είναι ένας κεντρικός χαφ, που δεν μετέχει καν στο παιχνίδι, πλην σπανίων περιπτώσεων… Και ο Γκαρθία είναι ένας αμυντικός μέσος που κόβει λίγο και κυκλοφορεί την μπάλα λίγο. Αλλά και πολλά λάθη κάνει στις πάσες και δημιουργικά δεν βοηθάει. Απλά λες ότι δεν απογοητεύει…

· Αυτός που έκανε καλές κινήσεις στο α' ημίχρονο στο οποίο έπαιξε ήταν ο Μασούρας, συγκλίνοντας σε θέση φορ από έξω αριστερά που έπαιζε. Όμως, ενώ «χωνόταν» καλά, δεν μπόρεσε να τελειώσει καμία φάση από τη μικρή περιοχή. Πέρασε επικίνδυνες σέντρες και είχε δύο κτυπήματα κόρνερ και γενικά, με τα οποία του μειονεκτήματα, ήταν πολύ πιο ζωντανός από τον Γουίλιαν, που έπαιξε ή «σαν να έπαιξε» στο β' ημίχρονο.

· Και για τον Βέλντε έχω την άποψη ότι από τον Βραζιλιάνο μπορεί να σταθεί καλύτερα και να βοηθήσει. Έχεις μία ελπίδα με το Νορβηγό, παρότι πραγματικά ακόμη δείχνει άλλο πρόσωπο όχι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Και δεν νομίζω ότι η ομάδα κέρδισε κάτι που έμεινε εκτός 20άδας σε αυτό το ματς για να μπουν ο Γουίλιαν κι ο ανέτοιμος όπως φάνηκε στα 25 λεπτά που έπαιξε Γιαζίτσι-που ο καημένος έσπασε στο μεταξύ κάθε ρεκόρ γκίνιας παθαίνοντας χιαστούς στο ντεμπούτο του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube