Η παράδοση έσπασε και οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι εδώ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Θερινών Αγώνων, η τελετή έναρξης δεν θα πραγματοποιήθηκε εντός κάποιου γηπέδου, αλλά μέσα στην καρδιά της πόλης και στον ποταμό Σηκουάνα, όπου δεκάδες σκάφη μετέφεραν τις αποστολές των Εθνών, σε μια ιδιαίτερη παράταση απ' όλες τις... απόψεις.



Η καταρρακτώδης βροχή, τα θέματα μέσα από την ιστορία τους που ανέπτυξαν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια της τελετής και φυσικά ο μυστηριώδης ακροβάτης με τη λευκή κουκούλα που «έκλεψε» την Ολυμπιακή φλόγα την έδωσε στον θρυλικό, Ζινεντίν Ζιντάν και εκείνος την παρέδωσε στον πιο Γάλλο Ισπανό αθλητή της ιστορίας, Ραφαέλ Ναδάλ.



Γάλλοι και Γαλλίδες που έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στον αθλητισμό της χώρας τους μετέφεραν τη Φλόγα, την οποία άναψαν οι Μαρί-Ζοσέ Περέκ και Τέντι Ρινέ και θα βρίσκεται σε ένα αερόστατο καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.



Το φινάλε της Τελετής Έναρξης ήταν συγκλονιστικό με τη μαγική φωνή της Σελίν Ντιόν στον Πύργο του Άιφελ να ολοκληρώνει ιδανικά μία τετράωρη τελετή, η οποία θα μείνει στην ιστορία για τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή της.



Μια άνευ προηγουμένου γιορτή με 10.500 αθλητές, που κατέληξαν στο τέλος στο Τροκαντερό, στο οποίο πρώτη έφτασε η ελληνική αποστολή με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.



Πολλά ήταν αυτά που ξεχώρισαν, όπως οι αναφορές στις πτυχές της γαλλικής ιστορίας και κουλτούρας. Μια εξ αυτών η συγκλονιστική παρουσίαση των 10 σημαντικότερων γυναικών της ιστορίας της Γαλλίας, που αναδύονταν από χρυσά αγάλματα.



Αμέτρητα τα χορευτικά σόου με 4.000 χορεύτριες και 500 χορευτές, ενώ οι ερμηνείες τράβηξαν όπως είναι φυσικό τα βλέμματα. Από τη διαφορετική εκτέλεση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας και τη Lady Gaga στην ροκ μπάντα Gojira και τον ύμνο του Τζον Λένον για την ειρήνη, «Imagine», ήταν μερικά από όσα ξεχώρισαν σε μια μαγευτική γιορτή.





Οι αποστολές των ΗΠΑ με 592 (!) αθλητές και της Γαλλίας με το μεγαλύτερο πλοίο ήταν με διαφορά οι πιο... εκκωφαντικές, με τους αθλητές κάθε χώρας να ζουν τη μοναδική αυτή στιγμή σε μια από τις ξεχωριστές -αν όχι η πιο ξεχωριστή- τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων!



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube