Ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική σεζόν και ενώ όλοι θα εστιάσουν στις θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος, στους διακριθέντες και στα θετικά στοιχεία που έδειξε η κάθε ομάδα και ο κάθε παίκτης, εδώ θα ασχοληθούμε με τις μεγάλες απογοητεύσεις! Όχι όμως χωρίς κανένα κριτήριο, δεν θα καταπιαστούμε απλά με τους χειρότερους της χρονιάς δηλαδή, αλλά με αυτούς που ενώ υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες δεν τις επιβεβαίωσαν…

Ολυμπιακός – Ερνάνι



Διακαής πόθος του Σίλβα, ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω, αλλά έμεινε σε… ρηχά νερά! Μπάλα ξέρει, και μάλιστα πολλά καντάρια, αλλά στα λάθη του προπονητή του συγκαταλέγεται ότι άφησε στην αρχή της σεζόν εκτός λίστας του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ντουρμάζ για χάρη του. Κακό δεν τον λες, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και δεν έδωσε το κάτι παραπάνω.

Παναθηναϊκός – Μίκαελ Εσιέν



Τεράστιο όνομα, τεράστιες προσδοκίες, τεράστια απογοήτευση. Αποκτήθηκε για να ανεβάσει επίπεδο τους «πράσινους» και με τα αγωνιστικά του προσόντα, με τις εμπειρίες, την προσωπικότητα του και τελικά στην Αθήνα ήρθε ο… δίδυμος αδελφός του. Αρχικά ήταν τραυματίας, οπότε δεν βοήθησε στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς, μετά πήρε παιχνίδια στο μέσον της σεζόν και έδειξε την ποιότητα του σε κάποιες περιπτώσεις αλλά… περπατούσε και στο τελείωμα ήταν αόρατος!

ΑΕΚ – Ράφικ Τζιμπούρ



Μεγάλη «καψούρα» πολλών φίλων της ομάδας, αποκτήθηκε ως το… βαρύ πυροβολικό και για χάρη του δεν ήρθε άλλος επιθετικός κρούσης (μέχρι τον Ιανουάριο που αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις). Το γεγονός ότι σε 18 αγώνες έχει 2 γκολ, μία ασίστ και αρκετές κακές εμφανίσεις, επιβεβαιώνει ότι τα χρόνια δεν πέρασαν χωρίς να αφήσουν τα… σημάδια τους πάνω του.

ΠΑΟΚ – Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ



Ήρθε ως Μεσσίας αλλά στη μέση της σεζόν αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει θαύματα. Η ποιότητα του αναμφισβήτητη, η επιθυμία του να βοηθήσει δεδομένη, όμως τη διαφορά δεν κατάφερε να την κάνει. Όχι απλά δεν ανέβασε επίπεδο τον ΠΑΟΚ, μα με αυτόν πρώτο βιολί, ο «δικέφαλος» διανύει μια από τις χειρότερες σεζόν της πρόσφατης ιστορίας του.

Πανιώνιος – ΑΔΕΙΑ

Δεν υπάρχει καμία απολύτως απογοήτευση στη Νέα Σμύρνη. Άπαντες πρόσφεραν τα αναμενόμενα και ακόμα περισσότερα, οπότε αν πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσουμε τι δεν πήγε καλά στον Πανιώνιο, αυτό θα ήταν η αδυναμία της ομάδας να εξασφαλίσει την άδεια για να λάβει μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να μην έχει κυρώσεις στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Κριστιάν Γκάμπριελ Τσάβες



Αγωνιστικά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για τίποτα, οπότε θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο μπαίνει το όνομα του σε αυτή τη λίστα. Ο Αργεντινός, απογοήτευσε τους φίλους και τη διοίκηση της ομάδας με τη συμπεριφορά του, μιας και στη μέση της σεζόν αναζήτησε (και βρήκε) αφορμή για να αποχωρήσει από τα Γιάννινα με προορισμό ομάδα της χώρας τους, αφήνοντας τον ΠΑΣ (ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφή ξένου παίκτη) στα… κρύα του λουτρού.

Αστέρας Τρίπολης – Φακούντο Μπερτόλιο



Όταν ένα δεκάρι από Αργεντινή που έχει περάσει από Κολόν Σαντα Φε, Ντιναμό Κιέβου, Γκρέμιο, Εβιάν και Τίγκρε, έρχεται στην Ελλάδα, το αναμενόμενο είναι να κάνει τη διαφορά! Δεν κατάφερε να καλύψει το κενό του Μάρτιν Ρόλε και γενικά πέρασε σχεδόν… απαρατήρητος.

Ατρόμητος – Μίλος Στόιτσεφ



Η είδηση της μεταγραφής του το καλοκαίρι σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας, όμως ο Μαυροβούνιος μέσος δεν χάρισε πολλές καλές στιγμές τους Περιστεριώτες. Επιτελικός χαφ που σε 23 αγώνες δεν έχει δώσει ούτε μία ασίστ και έχει πετύχει μόλις δύο γκολ, δεν τον χαρακτηρίζεις και πρωταγωνιστή της σεζόν, όπως είχαν πιστέψει ότι τέτοιος θα ήταν οι άνθρωποι του Ατρόμητου.

Πλατανιάς – Κέβιν Ολιμπά



Την περασμένη σεζόν έπαιξε και στα 30 ματς του πρωταθλήματος, φέτος μόλις σε 5 κι αν θεωρείται άδικο να κρίνεται αυστηρά παρά τις ελάχιστες συμμετοχές του, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο από βασικός και αναντικατάστατος πέρυσι, φέτος σχεδόν τον… ξεχάσαμε! Δεν είναι μόνο τα τραγικά λάθη που έκανε στους αγώνες, αλλά και η «προβληματική» συμπεριφορά του που δημιούργησε ουκ ολίγα θέματα στην ομάδα των Χανίων.

Παναιτωλικός – Βόουτερ Κόρσιενς



Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από τους Αγρινιώτες για να αποτελέσει την… σταθερά στην άμυνα του Παναιτωλικού. Αντί να συμβεί αυτό, ο 30χρόνος Βέλγος αγωνίστηκε μόλις σε 3 παιχνίδια και όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν με την απόδοσή του, αλλά στην πορεία της σεζόν, είχε συνεχώς μικροενοχλήσεις και μικροτραυματισμούς. Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε…

Σκόντα Ξάνθη – Οβίντιου Ερέα



Ήλθον, είδον και απήλθον ο Ρουμάνος. Ο 30χρονος μέσος, δεν κατάφερε να… μπει στα παπούτσια του Κλέιτον και δεν μπόρεσε καν να βγάλει την χρονιά στην Ξάνθη. Σε λίγο καιρό το ολιγόμηνο πέρασμά του από τα «Πηγάδια» δεν θα το θυμάται σχεδόν κανείς!

Βέροια – Τζαμέλ Αμπντούν



Ο καθένας, όταν έμαθε ότι ο Αλγερινός θα αγωνίζεται στη Βέροια αυτή τη σεζόν, θα στοιχημάτιζε ότι θα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην ομάδα της Ημαθίας. Πάλι καλά που οι στοιχηματικές εταιρίες δεν προσέφεραν τέτοιο στοίχημα, γιατί ο κοσμάκης θα «έκλαιγε» τα λεφτά του. Τα δύο γκολ και οι τρεις ασίστ του σε 29 αγώνες, δεν συνιστούν στατιστικά για… επιβράβευση!

Ηρακλής – Ντούσαν Περνίς



Ο διεθνής Σλοβάκος τερματοφύλακας, ήρθε για να προσδώσει ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια, αλλά τελικά η απόδοσή του έχρισε... βασικό πορτιέρο του Ηρακλή τον Χουάντερσον! Παρά τις επιτυχημένες θητείες του σε Ζίλινα, Νταντί, Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να κερδίσει καν τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

Λεβαδειακός – Γκιόργκι Μερεμπασβίλι



Στον ΟΦΗ έκανε… παπάδες, από τη Βέροια είχε συμπαθητικό πέρασμα, αλλά στη Λιβαδειά μάλλον δεν τον ενέπνευσε το κλίμα. Μόλις 12 συμμετοχές με τη φανέλα των Βοιωτών είχε ο Γεωργιανός και αυτές πέρασαν… απαρατήρητες!

Πανθρακικός – Φρανθίσκο Χαβίτο



Θεωρητικά ένας παίκτης που έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και ξέρει πολλή μπάλα, στην ομάδα της Κομοτηνής έπρεπε να… κάνει πλάκα, να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και το σημείο αναφοράς της Θρακιώτικης ομάδας. Κι όμως σε 21 αγώνες έχει 0 γκολ και 0 ασίστ, κάτι που μιλάει από μόνο του για τη σεζόν που είχε ο έμπειρος Ισπανός.

Καλλονή – Θαλής Θεοδωρίδης



Το ρόστερ της Καλλονής δεν είχε παίκτη που να είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, ίσως μόνο τον Γιώργο Μανούσο, που όμως διασώθηκε από το γενικό… ναυάγιο! Οπότε αυτός που δεν δικαίωσε τις βλέψεις των διοικούντων, είναι μάλλον ο Θαλής Θεοδωρίδης. Ο προπονητής με τον οποίο άρχισε τη σεζόν η Καλλονή, δεν κατάφερε να παρουσιάσει την ομάδα το ίδιο αξιόμαχη με τις προηγούμενες δύο σεζόν και μέχρι την αποχώρηση του, οι νησιώτες είχαν ουσιαστικά ήδη αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube