Αυτός είναι ο ΟΦΗ της σεζόν 2024-25! Το sport-fm.gr σας… σερβίρει στο πιάτο την ομάδα που έχουν δημιουργήσει οι Κρητικοί και θα παρουσιάσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο, με στόχο να εξασφαλίσουν συμμετοχή στα playoffs (5-8) που θα δώσουν το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και έχει ο Θεός…

Η ομάδα του Ηρακλείου καλείται να διδαχθεί από τα κακώς κείμενα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, η οποία ήταν συνολικά απογοητευτική. Είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει σταθερότητα σε πολλά επίπεδα και κυρίως στο κομμάτι της καθοδήγησης από τον πάγκο. Αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση πέρυσι.



Μπήκε στον… Μαραθώνιο ως φαβορί για την έκτη θέση, αλλά εν τέλει έμπλεξε σε άσχημα σενάρια. Ξεκίνησε κάκιστα και ο Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος είχε φανερώσει καλά δείγματα γραφής στους πρώτους του μήνες στην ομάδα δεν πέτυχε τη συνταγή της επιτυχίας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί. Μετά τον Λιθουανό προσέλαβε τον έμπειρο Πέπε Μελ, ο οποίος δεν μακροημέρευσε και στη συνέχεια έπιασε λιμάνι ο Τραϊανός Δέλλας με στόχο την ανασύνταξη του ΟΦΗ.

Τα κατάφερε και η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα στη 10η θέση, ενώ εκεί παρέμεινε και με την ολοκλήρωση των playouts, εξασφαλίζοντας δίχως… καρδιοχτύπια την παραμονή.

Τι έκανε το καλοκαίρι (2-1-2)
Ισορροπημένα ήταν τα αποτελέσματα στα τέσσερα μόλις φιλικά, τα οποία έδωσε ο ΟΦΗ στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας. Αφού ξεκίνησε με δύο ήττες από τους Βέλγους της Μπέβερεν και της Μπίρσοτ, ενώ ακολούθησε η νίκη επί της Μπρέντα, προτού έρθει ισόπαλος με την Athens Kallithea και έπειτα επικρατήσει 1-0 του Ατρομήτου. Ενδιάμεσα αναβλήθηκαν τα τεστ με Φίτεσε και Ντόρντρεχτ.

ΟΦΗ-Μπέβερεν 0-3, Μπίρσοτ-ΟΦΗ 3-1, Μπρέντα-ΟΦΗ 1-2, ΟΦΗ-Athens Kallithea 0-0, Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-1

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΗΡΘΑΝ: Ζήσης Καραχάλιος (ΠΑΣ Γιάννινα), Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Μπόρχα Γκονζάλεθ (Μπούργος), Άντριου Γιουνγκ (Οστάνδη), Γιάννης Χριστόπουλος (Asteras Aktor), Λεβάν Σενγκέλια (Παναιτωλικός), Φώτης Κουτσουπιάς (ΣΠΑΛ), Τιάγκο Νους (Αρχεντίνος Τζούνιορς).

ΕΦΥΓΑΝ: Κώστας Γιαννούλης (αποσύρθηκε) Νταν Γκλάζερ (Παρί NN), Γκούντμουντουρ Τοράρινσον (Νοά), Σαντιάγκο Μοσκέρα (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε), Γιον Τοράλ (Μουμπάι Σίτι), Λουκάο (Αμέρικα), Πραξιτέλης Βούρος (Απόλλων Λεμεσού), Φροίξος Γρίβας (Καλαμάτα), Μιγκέλ Μεγιάδο (ΑΕ Λεμεσού), Λουίζ Φελίπε (-), Σαμέρ Αλ Μοχαϊμέντ (-).

ΣΥΝ: Διαθέτει ένα καλό ρόστερ (το πόσο καλό θα το δείξουν οι επίσημες υποχρεώσεις) για τα κυβικά μίας ομάδας θέλει να διεκδικήσει είσοδο στην πρώτη οκτάδα (ει δυνατόν να βγει και 5ος), ώστε να παίξει στα playoffs που θα δώσουν 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με τις όποιες ανορθογραφίες μπορεί να υπάρχουν ακόμα. Το ζήτημα δεν μοιάζει ποιοτικό αυτήν τη στιγμή, αλλά πρέπει να πιάσουν οι μεταγραφές του ώστε να καλύψει επάξια τους βασικούς παίκτες που έφυγαν. Πιο αναλυτικά θα αναφερθούμε πιο κάτω για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρότι αμυντικά δεν έχει ολοκληρώσει το παζλ, αφού αναμένεται να κάνει μία κίνηση ακόμα (όπως και ενός) μεσοεπιθετικού, είναι δυνατός σε αυτό το κομμάτι λίγο πριν την αφετηρία της σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να έχουν αφομοιώσει το σύστημα και τα «θέλω» του 48χρονου τεχνικού. Πρόκειται για κάτι το οποίο αξίζει να επισημανθεί, καθώς του στέρησε βαθμούς η αμυντική του λειτουργεία την περασμένη σεζόν.



ΠΛΗΝ: Γενικότερα μπορεί να μην προχώρησε σε «τρελές» αριθμητικά στο ρόστερ. Δεν το συνηθίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, του έφυγαν κάποια βασικά «εργαλεία», όπως ο Μεγιάδο, Τοράλ από το κέντρο και μπροστά, οι Βούρος, Τοράρινσον και Λάρσον από την άμυνα και ο Λουίζ Φελίπε που έδινε λύσεις στην επίθεση. Το αν καλύφθηκαν τα κενά θα φανεί στην πορεία με την πορεία των μεταγραφών, όπως οι Νους, Καραχάλιος και του Ισέκα που είναι στην ομάδα από τα μέσα της περασμένης σεζόν.



Με όσα έδειξε στα τεστ της καλοκαιρινής προετοιμασίας η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, δεν έχει το εύκολο γκολ (χαρακτηριστικό παράδειγμα το 0-0 με την Athens Kallithea) και φαίνεται να είναι θέμα μη αποτελεσματικότητας. Διότι παράγει φάσεις, αλλά δεν σκοράρει με συνέπεια και αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θα αντιμετωπίσει αρκετές ομάδες που θα παίξουν σφιχτά.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Χριστογεώργος - Μαρινάκης, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Χατζηθεοδωρίδης - Γκαγιέγος, Καραχάλιος, Μπάκιτς - Αποστολάλης, Ριέρα, Ισέκα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τραϊανός Δέλλας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!

TAGS: ΟΦΗ