Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα social media και στα… Παναθηναϊκά στέκια μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θα παρατηρήσει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν για την πρόταση του DPG για το «αύριο» του Συλλόγου. Σεβαστό και απολύτως λογικό. Ποτέ δεν μπορείς να πάρεις το 100% από κάτι το οποίο αφορά πάρα πολύ κόσμο.
Εν ολίγοις, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, ανέλυσε την πρότασή του για έναν ενιαίο Παναθηναϊκό με γήπεδο στον Βοτανικό. Τόνισε ότι το σχέδιο για το γήπεδο είναι καλυμμένο σε ό, τι έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση (το πλέον σημαντικό), πρόσθεσε ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας με τον Δήμο για να τρέξει το θέμα και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου.
Υποστήριξε ξεκάθαρα ότι μόνος του δεν μπορεί να κρατήσει όλον τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει τη δυνατότητα. Ετσι, λοιπόν, αποκάλυψε τη δημιουργία μιας λαϊκής βάσης μέχρι να μπει η ομάδα στο νέο της γήπεδο. Έθεσε ως στόχο τα 20 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο καλείται να βάλει ο ίδιος, οι επιφανείς Παναθηναϊκοί (επιβάλλεται ΠΡΩΤΟΙ να τσοντάρουν) και ο πολύς κόσμος. Δύσκολο; Σαφώς, είναι η απάντηση. Στην Ελλάδα ζούμε.
Αρχικά, να τονίσουμε το εξής: Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η πρόταση. Προσωπικά, θεωρώ τίμιο αυτό που είπε ο Γιαννακόπουλος, από το να έταζε εκατομμύρια από την τσέπη του και να έδινε υποσχέσεις, που δε θα μπορούσε να τηρήσει. Ο DPG έχει επαναλάβει ότι έχει τη διάθεση να βοηθήσει τον Σύλλογο να επιστρέψει εκεί που ανήκει και μάλιστα να μπει στο νέο του υπερσύγχρονο γήπεδο. Οικονομικά, όμως, το πρώτο δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.
Η λαϊκή βάση πάντα γοήτευε και γοητεύει. Αν θέλετε την άποψή μου, αυτό το μοντέλο είναι και το μέλλον. Γίνεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες με επιτυχία και πριν από λίγα χρόνια προσπάθησε να το κάνει η Παναθηναϊκή Συμμαχία, αλλά δεν προχώρησε. Διότι για να προχωρήσει, αρχικά, κάτι τέτοιο στη χώρα μας απαιτούνται δυο πράγματα: Οργάνωση για κινητοποίηση και όραμα. Κακά τα ψέματα, με τη Συμμαχία δυστυχώς όραμα δεν υπήρξε ποτέ. Συνεπώς, ήταν καταδικασμένη να αποτύχει η σοβαρή, κατά τα λοιπά, προσπάθεια.
Τώρα, λοιπόν, όραμα υπάρχει. Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Βοτανικό και την Παναθηναϊκή Πολιτεία. Δε μιλάμε για κάτι απλό. Μιλάμε, αντιθέτως, για κάτι πολύ μεγάλο. Γήπεδο σύγχρονο για κάθε τμήμα του Συλλόγου! Για το ποδόσφαιρο (38.000 θέσεων), για το μπάσκετ (15.500 θέσεων) και για τον Ερασιτέχνη. Κι όλα αυτά σε μια υπόθεση που φαίνεται να είναι δεμένη από παντού και έτοιμη να προχωρήσει.
Τι απαιτείται, λοιπόν, για να πετύχει αυτό που θέλει ο Γιαννακόπουλος και να μπει ένα μεγάλο ποσό μέχρι να χτιστεί ο Βοτανικός (η κατάθεση - προσφορά χρημάτων θα είναι για ΜΙΑ φορά); ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Πολύ καλή και σε επίπεδα όπως στα ευρωπαϊκά κλαμπ. Αν το τιμ Γιαννακόπουλου οργανώσει την όλη διαδικασία άρτια και επικρατήσει κινητοποίηση, τότε μπορεί να στεφθεί από επιτυχία η μεγάλη προσπάθεια που πάει να γίνει. Το ξαναγράφουμε: Εύκολο δεν είναι.
Πρώτοι απ’ όλους θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να βάλουν χρήματα οι έχοντες. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές που είναι Παναθηναϊκοί και… παρακολουθούν από μακριά τις εξελίξεις. Και στη συνέχεια ο «απλός» κόσμος. Τώρα είναι η ευκαιρία να σωθεί αυτός ο πολύ μεγάλος Σύλλογος και σε βάθος τριετίας με δικό του γήπεδο, με δικές του εγκαταστάσεις, να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει ή για να είμαστε ακριβείς, δε φαίνεται να υπάρχει…