Με το ρυθμό που υπογράφουν στον ΠΑΟΚ, δεν θα μας φτάσει ούτε το επόμενο καλοκαίρι για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές.
Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr
Καλώς λοιπόν γίνεται λόγος για πολλά χρόνια συνεργασίας ανάμεσα σε Σαββίδης και Αναστασιάδη.
Ούτε το τεχνικό τιμ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη, όσο ο Ιωάννης Σαββίδης εξακολουθεί να εφαρμόζει το ρωσικό σύστημα… καθυστέρησης, που θεωρεί επιβεβλημένη την παρουσία του σε κάθε υπογραφή νέας συμφωνίας.
Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστο δέκα σαββατοκύριακα μέχρι να τελειώσουμε με τις μεταγραφές και ένα δυό ακόμη για τον Γκαρσία, τον φυσιοθεραπευτή και το νέο πρόεδρο ή όποιον άλλο τον φωτίσει ο Θεός να προσλάβει στην ΠΑΕ.
Παρασκευή πέφτει ο Δεκαπενταύγουστος, θα το πάμε για τριήμερο, νεκρώνουν τα πάντα. Πέμπτη ανοίγουν τα σχολεία, στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε όλοι είναι απασχολημένοι με τα παιδιά… Πιάσαμε καλό Οκτώβρη.
Και δεν φτάνει που οι υπογραφές πέφτουν όποτε εμφανίζεται ο Ιωάννης Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη, είναι που χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί και να συσκεφτεί.
Με τον Αναστασιάδη έκανε 25 μέρες να υπογράψει. Με τον Γκαρσία το έφαγε το 15νθήμερο. Με τον Ρατς, έχει ο Θεός…
Γιατί ο Ρατς δεν είναι μια απλή περίπτωση. Είναι ο αντικαταστάτης του Λίνο.
Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ο Δώνης έφαγε τον Γκαρσία, που εδώ που τα λέμε δεν είχε δα σπουδαίο ποδοσφαιρικό μέλλον εντός γηπέδων κι ο Άγγελος έρχεται για να εκπαραθυρώσει τον Λίνο. Που στο κάτω κάτω της γραφής, απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πολλούς άλλους, νεότερους και ακριβότερους στον ΠΑΟΚ.
Το να διώξεις τον Γκαρσία, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ, που κάνει πρωταθλητισμό, έρχεται σε αντίθεση με τη λατρεία που του έχουν οι οπαδοί και δεν αντέχουν να τον βλέπουν μακριά από την ομάδα. Πολλοί από αυτούς είχαν αντιληφθεί ότι έφτασε το τέλος.
Με το Λίνο, τα πράγματα είναι… ελαφρώς πιο δύσκολα, καθότι ο Βραζιλιάνος είναι ακόμη ικανός για πολλά και δεν έχει έρθει η ώρα για την οριστική του συνταξιοδότηση.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η απόφαση του Άγγελου ήταν (είναι ή θα είναι) πιο δύσκολη.
Βέβαια, σε όλα αυτά, δεν συμπεριλάβαμε το οικονομικό. Κι ο Λίνο, λέγεται ότι πήγε για τα πολλά. Το εφάπαξ, δηλαδή. Για 400 χιλιάδες το χρόνο και μάλιστα για διετές συμβόλαιο μιλούσε ο γερό-Λίνο.
Που να τα βρεις τόσα λεφτά στα 38 (γεννημένος 1η Ιουλίου 1977);