Ίσως τελικά να υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν τον ΠΑΟΚ σε θέσεις μακριά από την πρώτη. Μια θέση στην κορυφή τη θέλουν όλοι. Τη θέλουν οι οπαδοί, τη θέλουν οι διοικούντες και όσοι εργάζονται για την ομάδα, αλλά, δεν έχει προκύψει.

Εκείνος ο εφιάλτης του ισχυρού κέντρου, που ελέγχει τα πάντα, δεν φαίνεται να φοβίζει τον Αναστασιάδη. Κι αν τον φοβίζει δεν το δείχνει και δεν εννοεί να το χρησιμοποιήσει για να συγκεντρώσει τις ευθύνες του ΠΑΟΚ –πρόχειρα- κάτω από το χαλί. Εκ των προτέρων ξεκαθάρισε ότι «φταίμε εμείς για όσα συμβαίνουν σε εμάς κι όχι οι άλλοι…»

Με αυτό τον τρόπο, ο άνθρωπος που γεννήθηκε για τον ΠΑΟΚ και ζει για να είναι στον ΠΑΟΚ, με όσα στραβά κι ανάποδα κι αν κουβαλά, μίλησε για την ουσία του θέματος.

Δείχνει σε όλους, ακόμη και στους πιο ανόητους και αμετανόητους, που δεν βάζουν μυαλό και τους φταίνε μονίμως οι… «απέναντι», ότι δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα γύρω τους. Υπάρχουν φαντάσματα και εντός του ΠΑΟΚ.
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι ο άνθρωπος αυτός θα προσπαθήσει να αλλάξει μια λειτουργία του ΠΑΟΚ, που συνήθως λειτουργούσε ως άμυνα για να δικαιολογήσει τις μόνιμες και συνεχείς αποτυχίες για διάκριση.
Ό,τι πιο σημαντικό, λοιπόν, είναι αυτή η αλλαγή.
Όλα τα άλλα, έπονται.
Θα γκρινιάξουμε για τις κωλυσιεργίες. Θα γκρινιάξουμε για τις μεταγραφές με… χαμηλά λιπαρά. Θα γελάσουμε με ποδοσφαιριστές που θα παρουσιαστούν ως οι νέοι ηγέτες, αλλά, τελικά θα είναι μέτριοι έως ανύπαρκτοι. Θα συζητήσουμε για τις αποφάσεις του Άγγελου και τις προσευχές του. Θα κυλήσει μια χρονιά με πολλά από τα χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες και τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι ο ισχυρός.
Αλλά, θα ξέρουμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που προσπαθεί να αλλάξει τη λογική του ΠΑΟΚ. Καιρός είναι να κοιτάξει στο εσωτερικό της αυτή η ομάδα. Κι από εκεί να ξεκινήσει η δουλειά.

Γιώργος Ζαχαριάδης
zahariadis@sday.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube