• Η τελευταία εκδοχή στο σίριαλ της μεταγραφής του Ελ Κααμπί η, της παραμονής του στον Ολυμπιακό, έρχεται από Άραβα δημοφιλή (με 2,3 εκ. ακόλουθους) δημοσιογράφο, που αποκάλυψε ενδιαφέρον της Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία για τον Μαροκινό στράϊκερ.

• Είπε λοιπόν ότι ο σκόρερ του Ολυμπιακού είναι στα ραντάρ της Αλ Αχλί, αλλά και ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για να υλοποιηθεί η μεταγραφή του Ελ Κααμπί στην Αλ Αχλί, διότι ο παίκτης ζητάει υψηλή οικονομική αποζημίωση και μπόνους υπογραφής, αλλά και διότι προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στην Ευρώπη. Εάν ισχύει αυτή η πληροφορία αλλάζει σε ένα σημαντικό βαθμό τα δεδομένα, γιατί αυτό που σίγουρα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός είναι μία προσφορά μαμούθ από τη Σαουδική Αραβία.

• Στο μεταξύ στην Τουρκία, η Fotomac δίνει τη δική της εκδοχή, γράφοντας ότι η Φενέρμπαχτσε κοντράρεται με τον Ολυμπιακό για τον Ελ Κααμπί. «Η Φενέρμπαχτσε έκανε πρόταση στον παίκτη, αλλά κι ο Ολυμπιακός ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις του για να τον κρατήσει. Αναφέρθηκε ότι ο παίκτης είναι κοντά στους κίτρινους λόγω του Μουρίνιο, της πολύ παρουσίας και του συμπατριώτη του Εν Νεσύρι, αλλά και επειδή έχει ξαναπαίξει στην Τουρκία και δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής».



Και κάτι πιο χαλαρό: προχθές ο Μεντιλίμπαρ τιμήθηκε στη γενέτειρα του, στο Ζαλντιμπάρ. Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, «με τις πρόσφατες επιτυχίες του στη Σεβίλλη και τον Ολυμπιακό, έκανε το όνομα της πόλης μας να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη». Στην εκδήλωση, πολύς κόσμος που παραβρέθηκε (ορισμένοι και με φανέλες του Ολυμπιακού) και φώναξε το όνομα του Βάσκου προπονητή, ο οποίος είπε δύο λόγια για την περιοχή στην οποία γεννήθηκε, παντρεύτηκε και απέκτησε τα τρία παιδιά του.

«Έχω πάει σε πολλές άλλες περιοχές και δεν ξέρω πόσο καιρό θα ξαναλείψω, αφού όλα στο ποδόσφαιρο εξαρτώνται από τα αποτελέσματα, όπως πάντα θα καταλήγω να επιστρέφω στο Ζαλντιμπάρ», είπε ο Μεντιλίμπαρ και θυμήθηκε τα νιάτα του γελώντας: «Έβγαινε κάθε μέρα και ποτέ δεν υπήρχε ώρα επιστροφής στο σπίτι. Τον τελευταίο καιρό το κάνουν και τα παιδιά μου».

• Εδώ υπάρχει το σχετικό βίντεο Zaldibar se rinde a los exitos de Jose Luis Mendilibar

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube