Κόντρα Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια θα είναι ο φετινός τελικός του ισπανικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Οι Βάσκοι, νίκησαν έπειτα από παιχνίδι-θρίλερ 75-73 την Βαλένθια στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Final-12 που διεξήχθη στην «Φοντέτα» και θα συναντήσουν την Τρίτη (30/06) τους «μπλαουγκράνα».

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με καλή άμυνα, προηγήθηκαν 42-33 στην ανάπαυλα. Το δεύτερο μέρος και κυρίως το τρίτο δεκάλεπτο, είχε αποκλειστικούς πρωταγωνιστές τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που με πρωταγωνιστή τον Σιλντς, ανέτρεψαν τα δεδομένα και προηγήθηκαν 56-55 στο 30’.

Η Μπασκόνια, προηγήθηκε 75-70 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, μία λάθος απόφαση των διαιτητών σε flopping του Λόιντ έδωσαν την ευκαιρία στην Βαλένθια να μειώσει σε 75-73 με τρίποντο του Σαν Εμετέριο και στην συνέχεια ο Σενγκέλια έχασε δύο βολές και έκανε επιθετικό φάουλ, με 18’’ να απομένουν.

Στην τελευταία επίθεση, η Βαλένθια αστόχησε σε τρίποντο νίκης και πρόκρισης του Λόιντ και η Μπασκόνια πανηγύρισε την επικράτησή της.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντράγκιτς και Σενγκέλια με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Σιλντς με 13. Από την Βαλένθια που έπαιξε χωρίς τον τραυματία και κομβικό για το παιχνίδι της Αμπάλντε, ξεχώρισε ο Βαν Ρόσομ με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 42-33, 55-56, 73-75.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube