Η Μπάγερν Μονάχου έρχεται από μία σεζόν πριν την έναρξη της οποίας ανέβασε αισθητά το μπάτζετ της, χωρίς όμως να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ολοκλήρωση τις υποχρεώσεις στη regular season ούσα στη 15η θέση με ρεκόρ 13-21 (δεύτερη διαδοχική σεζόν που βρέθηκε σε αυτή τη θέση, παρότι είχαν προηγηθεί δύο σερί παρουσίες της στα playoffs), με το… εγχείρημα Πάμπλο Λάσο να εγκαταλείπεται και με τον πολύπειρο Ισπανό τεχνικό να αποχωρεί για να αντικατασταθεί από τον μέχρι πρότινος προπονητή της εθνικής Γερμανίας, Γκόρντον Χέρμπερτ.

Παρελθόν αποτελούν επίσης από την ομάδα τέσσερις παίκτες οι οποίοι έπαιζαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο rotation της. Τόσο ο Ιμπάκα, όσο και οι επίσης υπερπολύτιμοι Μπολμάρο, Μπονγκά και Φρανσίσκο, αποχώρησαν από τους πρωταθλητές Γερμανίας, αφήνοντας πίσω τους κενά που μόνο εύκολο δεν είναι να καλυφθούν.

Φόιγκτμαν και Νέιπιερ αποκτήθηκαν για να… βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά είναι άγνωστο το κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο Γιέμπο έρχεται μετά από μία εξαιρετική σεζόν με την Τσέμνιτζ, αλλά δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Το νέο γήπεδό της στο οποίο θα δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν είναι σίγουρο ότι δώσει μια ξεχωριστή ώθηση στην ομάδα, όμως το ρόστερ της φαίνεται ότι έχει αρκετά κενά και είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.



Αποκτήθηκαν: Σαμπάζ Νέιπιερ (Αρμάνι Μιλάνο), Γιαμ Μαντάρ (Φενέρμπαχτσε), Κέβιν Γέμπο (Χέμνιτζ), Όσκαρ Ντα Σίλβα (Μπαρτσελόνα), Γιοχάνες Φόιγκτμαν (Αρμάνι Μιλάνο).

Αποχώρησαν: Σερζ Ιμπάκα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντίνο Ράντονιτς (Μπέτις), Σιλβέν Φρανσίσκο (Ζαλγκίρις), Νέλσον Βάιντεμαν (Ουλμ), Νίκλας Βίμπεργκ (Αμβούργο), Λεάντρο Μπολμάρο (Αρμάνι Μιλάνο), Ισαάκ Μπόνγκα (Παρτίζαν).

Μεγάλο ατού: Η μετακόμισή της στο νεόκτιστο, υπερσύγχρονο και χωρητικότητας 11.500 θεατών γήπεδό της ονόματι «SAP Garden», αναμένεται να δώσει ώθηση και στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ. Οι φίλοι της αναμένεται να το γεμίζουν ασφυκτικά σε κάθε παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκας, αποτελώντας τον έκτο παίκτης της αγαπημένης τους ομάδας.



Μεγάλη αδυναμία: Η έλλειψη βάθους στο ρόστερ της. Μπορεί να προχώρησε σε μερικές ποιοτικές προσθήκες (Νέιπιερ, Μαντάρ, Φόιγκτμαν, Ντα Σίλβα), όμως όταν ο Χέρμπερτ θα καλείται να στραφεί στον πάγκο του, οι λύσεις του θα είναι περιορισμένες.

Πολυτιμότερος παίκτης: Μετά από 8 χρόνια που πέρασε σε Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αρμάνι Μιλάνο, ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν επέστρεψε στη Γερμανία για χάρη της Μπάγερν, και αναμένεται να αποτελέσει έναν από τα κυριότερα επιθετικά της «όπλα». Μετά από μία γεμάτη σεζόν στην Ιταλία και στο Μιλάνο και έχοντας πλέον μια γεμάτη καριέρα πίσω του, ο 31χρονος διεθνής Γερμανός καλείται να αντικαταστήσει επάξια τον Σερζ Ιμπάκα.

Πιθανή «αποκάλυψη»: Μετά από μια πολύ μέτρια για εκείνον σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, ο Γιαμ Μαντάρ μετακόμισε στο Μόναχο για να ενταχθεί στην Μπάγερν. Στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν βρήκε ποτέ τον σημαντικό ρόλο που ήθελε και η αλλαγή ομάδας μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Στα 23 του, απέδειξε φορώντας τη φανέλα της Παρτίζαν, με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακή rookie season το 2022-23, ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας, ζητούμενο να το δείξει και με τους Βαυαρούς.

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστεί μετά την αλλαγή που έκανε στην τεχνική της ηγεσία, με τον Χέρμπερτ να αντικαθιστά στον Λάσο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ της, με παίκτες που είχαν σημαντικότατο ρόλο την περσινή σεζόν (Ιμπάκα, Μπονγκά, Φρανσίσκο και Μπολμάρο) να αποτελούν παρελθόν και χρειάζεται χρόνο για να μάθει να ζει χωρίς εκείνους.



Πρόβλεψη: Μετά την απογοητευτική για εκείνη περσινή σεζόν, το τέλος της οποίας την βρήκε στη 15η θέση με ρεκόρ 13-21, η Μπάγερν πιθανότατα να παρουσιαστεί βελτιωμένη. Η άφιξη του πολύ επιτυχημένου με την εθνική Γερμανίας, Γκόρντον Χέρμπερτ, στον πάγκο της, έχει ανεβάσει την ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας, η οποία θα προσπαθήσει να βρεθεί έστω στα play-in.

Ρόστερ:
0. Νικ Βάιλερ Μπαμπ (Γερμανός)-G-1.96 μ.-28 χρ.
1. Όσκαρ Ντα Σίλβα (Γερμανός)-PF-2.06μ.-25 χρ.
3. Κάρσεν Έντουαρντς (Αμερικανός)-G-1.80μ.-26 χρ.
5. Νιλς Γκιφάι (Γερμανός)-SF-2μ.-33 χρ.
7. Γιοχάνες Φόιγκτμαν (Γερμανός)-F/C-2.11μ.-31 χρ.
8. Σαμπάζ Νέιπιερ (Πουέρτο Ρίκο)-PG-1.83μ-33χρ.
10. Ιβάν Καρτσένκοφ (Γερμανός)-SG-1.98μ.-17 χρ.
11. Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Σέρβος)-F-2.03-35 χρ.
13. Αντρέας Ομπστ (Γερμανός)-SG-1.91μ.-28 χρ.
20. Ελίας Χάρις (Γερμανός)-PF-2.03μ.-35 χρ.
22. Ντάνκο Μπράνκοβιτς (Κροάτης)-C-2.16μ-23 χρ.
31. Ντέβιν Μπούκερ (Αμερικανός)-F/C-2.05μ.-33 χρ.
41. Γιαμ Μαντάρ (Ισραηλινός)-G-1.90μ-23 χρ.
53. Κέβιν Γέμπο (Γερμανός)-F/C-2.07μ.-28 χρ.
Προπονητής: Γκόρντον Χέρμπερτ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube