Ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στην απόδοση του Άρη σε άμυνα και επίθεση κόντρα στην Τσεντεβίτα και στον τρόπο που θέλει να αγωνίζονται οι παίκτες του, στάθηκε στα προβλήματα των Γκιουζέλη και Λαζέφσκι και στον περισσότερο χρόνο που αναγκάστηκαν να αγωνιστούν οι Ντε Τζούλιους και Τολιόπουλος, συνέκρινε το ματς με τους Σλοβένους με αυτό κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, δεν θέλησε να αναφερθεί στον λιγοστό χρόνο του Μπανκς και στάθηκε στην ψυχολογική διαχείριση των παικτών του μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης.

Αναλυτικά: «Νομίζω πως είδαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά, δείξαμε πολλά χαρακτηριστικά από τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε και ήμασταν πολύ κοντά στο επίπεδο που θα θέλαμε.

Δυστυχώς, για ακόμη ένα παιχνίδι, ήρθαμε αντιμέτωποι με έναν τραυματισμό που δεν περιμέναμε, αυτόν του Γκιουζέλη. Ξέραμε πως ο Laszewski δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί για πολλά λεπτά κι αυτό μας κόστισε πολλά στο rotation του δεύτερου ημιχρόνου. Σαν αποτέλεσμα σημαντικοί παίκτες για εμάς, όπως ο Τολιόπουλος κι ο Ντε Τζούλιους, έπαιξαν για παραπάνω από 30’. Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή οδήγησε στο να μην έχουμε καθαρό μυαλό και στο να μην πάρουμε σωστές αποφάσεις αμυντικά κι επιθετικά. Ήταν προφανές ότι κουραστήκαμε και ότι η Cedevita το εκμεταλλεύτηκε, παίρνοντας την νίκη».

Για τα δυο διαφορετικά πρόσωπα που έδειξα η ομάδα και το αν υπάρχει ομοιότητα μεταξύ του σημερινού παιχνιδιού με αυτό επί της Turk Telekom: «Στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε πραγματικά πολύ όμορφο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε να δείξουμε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Νομίζω πως και στα δύο παιχνίδια ο κοινός παρονομαστής είναι ίδιος κι είναι η κόπωση.

Το μυαλό ‘θολώνει’, το πόδια ‘βαραίνουν’ κι είδατε ότι χάσαμε κι αρκετές μονομαχίες στο αμυντικό κομμάτι. Είχαμε ένα ριμπάουντ ακόμα και μετά από άστοχα σουτ του αντιπάλου. Το διαφορετικό ανάμεσα στα δύο παιχνίδια είναι ότι τότε δεν ήμασταν δυνατοί στο μυαλό, ψάχναμε το πατήματά μας ως ομάδα κι ήταν λίγο πιο εύκολο να αποσυντονιστούμε όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα.

Σήμερα δεν νομίζω ότι έγινε αυτό. Τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλο ‘θέλω’. Ήθελαν πολύ την νίκη, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν πήγε όπως θέλαμε κι εκεί φάνηκε η απογοήτευση που είχαν. Σήμερα, πραγματικά ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, προερχόμασταν από μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα κι ήμασταν σίγουροι πως θα έχουμε ανοδική πορεία. Δυστυχώς, αυτό συνέβη μόνο για ένα ημίχρονο. Δεν ξέρω αν ακούγεται ως δικαιολογία, αλλά δεν είναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα παιδιά κουράστηκαν, δεν είναι εύκολο οι περιφερειακοί να ανεβαίνουν, να αγωνίζονται στο ‘τέσσερα’ και να καλύπτουν κενό.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ποια ομάδα είχαμε απέναντό μας. Ο αντίπαλος μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου, ήταν στο 3-1 και τώρα βρίσκονται στις τέσσερις νίκες. Πραγματικά, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί βλέπω την ομάδα και τι μπορεί να κάνει. Όταν μέσα σε ένα ημίχρονο έχει αυτή την εμφάνιση σημαίνει ότι όταν βρούμε τις ισορροπίες μας τότε η ομάδα θα παίξει και θα είναι στο επίπεδο που πρέπει για να πετύχει τους στόχους μέσα στη χρονιά η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το σημαντικό για εμένα είναι να μην απογοητεύονται τα παιδιά, πάλι ήταν στεναχωρημένοι τώρα. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια σήμερα κι εγώ θέλω να τους συγχαρώ».

Για τον μειωμένο αγωνιστικό χρόνο του Banks στον σημερινό αγώνα: «Ήταν τακτική η απόφαση αυτή και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπάνω. Δεν υπάρχουν παίκτες βασικοί και παίκτες πάγκου. Είμαστε μία ομάδα που παίζει και στο EuroCup και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν και χρειαζόμαστε 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Τα λεπτά μοιράζονται σε όλους, αυτός που είναι στην καλύτερη κατάσταση είναι κι αυτός που παίζει και στο κάθε παιχνίδι, ο προπονητής, καλώς ή κακώς, είναι αυτός που παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Φυσικά, δεν σημαίνει κάτι ότι ο Banks αγωνίστηκε σήμερα για λιγότερα λεπτά, είμαι σίγουρος πως θα έρθει κάποιο άλλο παιχνίδι στο οποίο ο Banks θα αγωνιστεί πολύ παραπάνω. Βασικοί και μη βασικοί δεν υπάρχουν στην ομάδα μας».

Για το αν τον προβληματίζει η ψυχολογική διαχείριση της ομάδας: «Ίσως με προβληματίζει λίγο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Έχουμε προσωπικότητες στα αποδυτήρια που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε, επιστρέφουμε στην επόμενη προπόνηση και στο επόμενο παιχνίδι, θέλοντας να νικήσουμε για να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Οπότε, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης