Οι Ρόκετς έχασαν το Game 3 από τους Θάντερ που έμειναν ζωντανοί μειώνοντας τη σειρά σε 2-1, αλλά υπήρχε και… τρίτο ημίχρονο. Στο Χιούστον διαμαρτύρονται για ένα χτύπημα του Κρις Πολ στον Μπεν ΜάκΛεμορ κάτω από τη μέση, που δεν τιμωρήθηκε ως αντιαθλητικό από τους διαιτητές (παρά μόνο ως απλό επιθετικό φάουλ), οι οποίοι δεν επανεξέτασαν καν τη φάση.

«Δεν ξέρω αν ήταν εκούσιο ή ακούσιο, αλλά έπρεπε η φάση να επανεξεταστεί. Ειδικά από τη στιγμή που κάποιος χτυπήθηκε σε ευαίσθητο σημείο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είδαν ξανά τη φάση», τόνισε ο Τζέιμς Χάρντεν για τη φάση που έγινε 1:20 πριν το τέλος.

Ο προπονητής του Χιούστον, Μάικ Ντ’ Αντόνι, είπε με τη σειρά του: «Ζήτησα από τους διαιτητές να ξαναδούν τη φάση. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκαναν. Εγώ δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα, αλλά ξέρω πως ο παίκτης μου χτυπήθηκε σε άσχημο σημείο από αγκωνιά».

Ο Κρις Πολ δήλωσε πως δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλό του. «Απλώς προσπαθούσα να τον περάσω. Ήταν κάτι που έγινε τυχαία. Αυτά τα πράγματα τα έκανα εκούσια όταν ήμουν στο κολέγιο, πολλά χρόνια πίσω. Μετά τη φάση πήγα να δω αν ο Μπεν ήταν καλά. Ξέρω καλά τον Ντ’ Αντόνι, είναι ένας άνθρωπος που θα νευριάσει, που θα φωνάξει».

Δείτε την επίμαχη φάση:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube