Ο Παναθηναϊκός για άλλη μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα εμφάνισε προβλήματα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, απέναντι στον Πανσερραϊκό, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το παιχνίδι έδειχνε να είναι κολλημένο στο 1-1 και στα μάτια των «πράσινων» οπαδών η γκέλα έδειχνε να πλησιάζει επικίνδυνα. Όμως σαν «από μηχανής Θεός» εμφανίστηκε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς και ξελάσπωσε το «τριφύλλι».

Ο Σέρβος στο 81' έκανε το 2-1, δίνοντας σημαντική ανάσα σε ολόκληρη την ομάδα. Εκεί, όμως, που ο Τζούριτσιτς έκλεψε πραγματικά τις εντυπώσεις ήταν όταν κλείδωσε μία και καλή το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό.

Στο 88' ο 32χρονος βρήκε λίγο χώρο αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή και δεν δίστασε να δοκιμάσει την τύχη του. Ο Τζούριτσιτς εκτόξευσε έναν σπάνιας ομορφιάς πύραυλο, που κατέληξε συστημένος στην εστία του ανήμπορου για να αντιδράσει Γκουγκεσασβίλι για το τελικό 3-1.

Ο ίδιος πανηγύρισε έξαλλα και δικαίως, με ολόκληρη την «πράσινη» αποστολή να τον παίρνει στο κυνήγι. Αυτό ήταν ήδη το τέταρτο του τέρμα στην σεζόν, όσα, δηλαδή, πέτυχε σε ολόκληρη την περσινή χρονιά!

Και όμως. Κανείς δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται από αυτό το τέρμα του Σέρβου, καθώς στον έναν χρόνο, που έχει κλείσει στην Ελλάδα, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους… γκολάρες!

Ο Τζούριτσιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα το καλοκαίρι του 2023, στα προκριματικά του Champions League, σε μία αναμέτρηση απέναντι στη Ντνίπρο-1 (25/07, 3-1) και συστήθηκε στο Παναθηναϊκό φίλαθλο κοινό με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Σέρβος πήρε την μπάλα από τον Χουάνκαρ στο 74' και με ένα άψογο τελείωμα εκτός περιοχής, ενώ, μάλιστα, γλίστρησε κιόλας, έστειλε την μπάλα χαμηλά στη γωνία του αντίπαλου κίπερ, ο οποίος παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0.

Το πρώτο του τέρμα μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας, το πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ, στην 4η αγωνιστική της περασμένης Stoiximan Super League (25/09, 2-1). Εκεί ο Σέρβος μόλις στο 10' μπήκε στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή και από μία εξαιρετικά δύσκολη γωνία «κεραυνοβόλησε» τον Στάνκοβιτς, που από τα ριπλέι φαινόταν πως ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε από πού πέρασε την μπάλα. Ο Τζούριτσιτς έκανε το 1-0 περνώντας την μπάλα κυριολεκτικά από το μάτι της βελόνας.

Ο Τζούριτσιτς , όμως, μας έχει δείξει πως οι ικανότητές του δεν περιορίζονται μόνο στα μακρινά και εντυπωσιακά σουτ, αλλά και στα γκολ με το κεφάλι. Απέναντι στον Ατρόμητο (08/10/2023, 5-0) ο Σέρβος άνοιξε τον χορό των γκολ, μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ερχόμενος ως τρέιλερ ο Σέρβος λύγισε το κορμί του στον αέρα, βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0.



Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς δεδομένα θα έχει μειωμένο αριθμό συμμετοχών με τους Πελίστρι και Τετέ να αποτελούν τους νέους αστέρες της ομάδας. Όμως ο Σέρβος έχει αποδείξει πως αν ο Παναθηναϊκός χρειαστεί γκολ, μπορεί να το προσφέρει και πολλές φορές θα το πραγματοποιήσει και με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του θεάματος και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς το προσφέρει απλόχερα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!