Η Σερβία ζόρισε όσο κανείς τις ΗΠΑ, ωστόσο τελικά γνώρισε την ήττα με σκορ 95-91 και έχασε την ευκαιρία να πάρει μία ιστορική πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Μετά το ματς, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του αγώνα, τονίζοντας πως κατά τη γνώμη του η ομάδα του δεν έλαβε τον απαραίτητο σεβασμό. Μάλιστα, στάθηκε στο γεγονός πως Νίκολα Γιόκιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς εκτέλεσαν μαζί μόλις 5 βολές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη διαιτησία: «Είμαι θυμωμένος γιατί δεν πήραμε σεβασμό από τους διαιτητές. Ξέρετε ότι στη Σερβία υπάρχει ένα ρητό ότι όποιος χάνει έχει δικαίωμα να θυμώνει. Είμαι θυμωμένος γιατί δεν πήραμε σεβασμό από τους διαιτητές. Πρέπει να το πω αυτό, δεν γίνεται ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (σ.σ. Γιόκιτς) να σουτάρει 4 ελεύθερες βολές σε 37 λεπτά. Δεν γίνεται ο καλύτερός μας σκόρερ (σ.σ. Μπογκντάνοβιτς) να αγωνίζεται 32 λεπτά και σουτάρει μόνο μία βολή. Τότε αυτό σημαίνει ότι έχουν συμβεί περίεργα πράγματα. Δεν μειώνω τη νίκη τους, τους εύχομαι καλή τύχη. Απόψε όμως έγιναν περίεργα πράγματα».

Για το τι έφταιξε: «Είμαι περήφανος για το πώς παίξαμε, ειδικά μετά το παιχνίδι με την Αυστραλία όπου ήμασταν 24 πόντους πίσω. Μας κόστισε πολύ δύναμη, αλλά είδατε πόσο δυνατοί ψυχικά είμαστε. Καταφέραμε να κάνουμε μία ή δύο κατοχές να κρίνουν τον νικητή. Δεν είμαι καθόλου θυμωμένος, είμαι περήφανος για αυτό που κάναμε, παρ' όλα τα προβλήματα που έχουμε. Είδατε ότι ο Μιλουτίνοφ είχε πυρετό για δύο μέρες, το ίδιο και ο Γιόβιτς. Το rotation μας μειώθηκε, έδωσαν όλοι όσα μπορούσαν. Ας προσπαθήσουμε να τα συνέλθουμε. Δεν ψάχνω δικαιολογία...».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube