Ο Βόλος διανύει την τέταρτη σεζόν του στη Super League, έχοντας εντυπωσιάσει με την έως τώρα πορεία του. Όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα της Μαγνησίας προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές προσθήκες, που ήταν απόρροια των πωλήσεών της.

Από την πώληση του Τάσου Δουβίκα στην Ουτρέχτη, για παράδειγμα, αλλά και αυτές των Πάολο Φερνάντες και Τομ Φαν Βέερτ στην ΑΕΚ, ο Βόλος εισέπραξε ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο, η παραχώρηση του Ολλανδού στην «Ένωση» άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην επιθετική γραμμή της ομάδας, το οποίο φαίνεται, όμως, πως καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τους Θεσσαλούς να συνεχίζουν να δείχνουν πως ξέρουν να βρίσκουν… λαβράκια!

Ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς ενσωματώθηκε στην ομάδα στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 ως ελεύθερος και σχεδόν άμεσα έκανε τους Βολιώτες να αρχίσουν να… ξεχνούν τον Φαν Βέερτ και τα κατορθώματά του.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την πιο… value for money μεταγραφή, η οποία εξελίσσεται στο «μάννα εξ' ουρανού», που προσγειώθηκε στο Πανθεσσαλικό, μετά από μακροχρόνιες περιπλανήσεις στα γήπεδα της Ευρώπης και της Ασίας.


Ο… γυρολόγος που «δίχασε» το Βελιγράδι


Στα 28 του χρόνια, ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 15 διαφορετικές ομάδες πριν καταφθάσει στη χώρα μας. Από τη Σερβία ως την Κίνα, στη Ρωσία και από εκεί στη Γερμανία και την Τουρκία, ο Σέρβος στράικερ κατάφερε να απαλύνει τις πληγές των τραυματισμών του και να σταθεί στα πόδια του.

Ωστόσο, πριν αυτό συμβεί, φρόντισε να… διχάσει στα δύο το Βελιγράδι, μιας και αγωνίστηκε στις δύο υπερδυνάμεις της Σερβίας.



Αρχικά στον Ερυθρό Αστέρα, του οποίου δήλωνε οπαδός και εν συνεχεία στην Παρτιζάν, όπου και μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά.

Με τους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκε μόλις σε 4 ματς χωρίς να βρει δίχτυα. Το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκε έναντι 300 χιλιάδων ευρώ από την Παρτιζάν, με την οποία πέτυχε 14 γκολ στην πρώτη σεζόν με προπονητή τον Μίροσλαβ Τζούκιτς. O δανεισμός του στη Ρωσία και την Άρσεναλ Τούλα αποτέλεσε μια τραυματική εμπειρία, ενώ η επιστροφή του στην Παρτιζάν ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Η… ελληνική Ντάρμσταντ και ο θρόνος στα Άδανα


Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του Οζέγκοβιτς είχε ως επόμενο προορισμό τη Γερμανία και τη Ντάρμσταντ. Εκεί ο Σερβος με προπονητή τον Δημήτρη Γραμμόζη κατέγραψε μόλις 5 συμμετοχές, με τον γερμανικό σύλλογο να κάνει τα πάντα για να τον ξεφορτωθεί.

Νέα στάση τα Άδανα της Τουρκίας και η Αντάσπορ, που του προσέφερε συμβόλαιο για 1,5 σεζόν. Η κίνηση αυτή ήταν ό,τι καλύτερο για τον Σέρβο, καθώς η… σιγουριά ενός μόνιμου σταθμού, του έδωσε το κίνητρο να δουλέψει, με αποτέλεσμα να πετύχει 19 γκολ σε 38 αναμετρήσεις στη Super Lig της Τουρκίας.

Οι οικονομικές του απαιτήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, τον οδήγησαν τον περασμένο Ιανουάριο στην Μανίσασπορ. Εκεί, η πτωτική πορεία επανήλθε με 2 γκολ σε 15 εμφανίσεις.


Η καλή αρχή και η διαφαινόμενη παράδοση του Βόλου στο «9»


Όταν ο Φαν Βέερτ αποχώρησε από τον Βόλο, οι ιθύνοντες της ομάδας κινήθηκαν γρήγορα και προχώρησαν στην απόκτηση του Οζέγκοβιτς. Οι πρώτες του τρείς εμφανίσεις είναι εντυπωσιακές. Γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Φάληρο, επανάληψη του έργου στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Ιωνικό και ασίστ στη νίκη με σκορ 2-0 επί του Άρη, και συνολικά τρομερή παρουσία!

Μάλιστα, ο 28χρονος φορ έχει ξεκινήσει βασικός και στα τρία ματς, συμπληρώνοντας ήδη 262 λεπτά συμμετοχής και κάνοντας τη… βρώμικη δουλειά του σέντερ φορ. Πίεση στα αντίπαλα στόπερ, διαρκείς κινήσεις χωρίς τη μπάλα, τροφοδότηση των συμπαικτών, αξιοποίηση των χώρων και παραχώρηση μέτρων στους συμπαίκτες του είναι τα συστατικά, που συνθέτουν την άριστη λειτουργεία του Βόλου στο επιτελικό κομμάτι.

Ό,τι ακριβώς έκαναν και τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Τάσος Δουβίκας και ο Τομ Φαν Βέερτ, που συνολικά πέτυχαν 32 γκολ και δημιούργησαν 7.

Η παράδοση στον Βόλο φαίνεται να συνεχίζεται γεγονός, που αν επιβεβαιωθεί, είναι πιθανή και η ενίσχυση των ταμείων του συλλόγου με «ζεστό» χρήμα.

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!