Το να αγωνίζεται μια ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας, πιθανόν δεν την κάνει μεγαθήριο στα μάτια των αντιπάλων.

Το να αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Αγγλίας -έστω και σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που έχει συνηθίσει να βρίσκεται- σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες.

Να τη νικάει όμως, σαν να έχει απέναντί της τον κορυφαίο της… Πολωνίας -ή οποιουδήποτε άλλου πρωταθλήματος που δεν θεωρείται υπερδύναμη- τον τοποθετεί επάξια ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης.

Οι μεγάλες στιγμές που ζει από χθες ο Ολυμπιακός, μετατρέποντας σε… κάποια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ομάδα που πριν λίγους μήνες πανηγύρισε την κατάκτηση της Premier League, είναι σίγουρα σπάνιες.

Όχι όμως πρωτόγνωρες, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» έγιναν η τέταρτη ομάδα που αντιμετωπίζουν τους «ερυθρόλευκους» ως πρωταθλητές της χώρας τους και φεύγουν με… σκυμμένο το κεφάλι.



Το πρώτο «θύμα» έγινε ο Άγιαξ του Νίκου Μαχλά την περίοδο 1998-99. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του «Αίαντα» στον Πειραιά με 1-0 για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας, «εκδικήθηκαν» στο δεύτερο μεταξύ τους ματς με 2-0, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά απ’ την πρόκριση.





Αρκετά χρόνια αργότερα (2011/12) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ντόρτμουντ και πανηγύρισε το 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως και πάλι γνώρισαν την ήττα με 1-0 στο δεύτερο μεταξύ τους ματς.





Το τελευταίο «θύμα» πριν τους Άγγλους ήταν η Μονπελιέ την περασμένη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις ήττες από Σάλκε και Άρσεναλ, «ρέφαραν» κόντρα στους πρωταθλητές Γαλλιάς στο «σπίτι» τους (1-2), ενώ στον Πειραιά οι Μασάντο, Γκρέκο και Μήτρογλου «καθάρισαν» για το 3-1.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube