Μια τεράστια νίκη, κόντρα σε όλους και σε όλα, πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άρη, με το 0-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να σφραγίζει την επιστροφή του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ας δούμε, λοιπόν, τα πέντε πράγματα που κρατάμε από το παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 3ς αγωνιστικής των playoffs του φετινού πρωταθλήματος και σηματοδότησαν το σπουδαίο «διπλό» των «πράσινων».

Άμυνα «μπετόν αρμέ» Η ξαφνική απουσία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος μετρούσε σημειωτέον 28/28 μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, αλλά αντιθέτως επέτρεψε στον Γιούρι Λοντίγκιν να προσθέσει κι αυτός ένα clean sheet στη… συλλογή του. Kαι αν ο Ρώσος τερματοφύλακας δεν είχε μεγάλο… φόρτο εργασίας στη Θεσσαλονίκη, χάρη στην συνολικά καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του, το γεγονός ότι διατηρήθηκε το μηδέν στα μετόπισθεν για 21η φορά φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έβδομη διαδοχική, να μη τι άλλο συνιστούν ένα μεγάλο «όπλο»!

Με… μάτι που γυαλίζει Η επικράτηση ήταν εκ των ουκ άνευ σήμερα για το «τριφύλλι», μετά την γκέλα με τον Βόλο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα έβαζε δύσκολα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του, «βυθίζοντας» την ομάδα στην εσωστρέφεια και αναγκάζοντάς την να κυνηγάει την ΑΕΚ. Και τί με αυτό; Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν λύγισε από την πίεση αλλά, αντιθέτως, έδειξε τον απαιτούμενο χαρακτήρα, σε μια ακόμα δύσκολη καμπή! Κάτι, άλλωστε, που είχε κάνει και μετά τις ήττες από τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, επιβεβαιώνοντας πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Η ώρα του Σπόραρ… Ο Άντραζ Σπόραρ προερχόταν από το οδυνηρή χαμένο πέναλτι με τον Βόλο και γενικότερα μέτριες εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήρθε από τον πάγκο, έχασε μια σημαντική ευκαιρία αλλά ήταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και χάρισε ένα τρίποντο από… χρυσάφι στην ομάδα του, ωστόσο! Ο Σλοβένος «ξόρκισε» το φάντασμα του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, καθώς έφτασε τα εννιά γκολ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της. «Έφτιαξε» την ψυχολογία του και δεδομένου πως μπαίνουμε στην πιο… καυτή περίοδο της σεζόν, όλα αυτά μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά στη μάχη για τον τίτλο.

Ξανά με κόντρα διαιτησία! Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, πολύ απλά, παύει να είναι τέτοια. Μετά τον ανεκδιήγητο Νταμπάνοβιτς, λοιπόν, ο οποίος κατάφερε να βάλει την… σφραγίδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είδε έναν ακόμα διαιτητή να προσπαθεί να του βάλει… εμπόδια. Ο Ούγγρος Ταμάς Μπόγκναρ δεν απέβαλλε ως όφειλε τον Οντουμπάτζο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 26ο λεπτό για την «τσεκουριά» στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, επιτρέποντας στον Άρη να βγάλει όλο το ματς -ουσιαστικά- με 11 παίκτες. Μερίδιο ευθύνης για αυτό φέρει, φυσικά, και ο συμπατριώτης του στο VAR, Μπάλας Μπέκερ που δεν φρόντισε να τον καλέσει να ξαναδεί την φάση…

Κρατάει την τύχη του στα χέρια του Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Θεσσαλονίκη σημαίνει σε απλά μαθηματικά πως, για μια ακόμα αγωνιστική, οι «πράσινοι» συνεχίζουν να ορίζουν αυτοί την υπόθεση τίτλος. Αν ολοκληρωνόταν σήμερα το «μίνι πρωτάθλημα», θα το κατακτούσαν, έστω και στην ισοβαθμία, άλλωστε… Σε κάθε περίπτωση, όσο συνεχίζουν να παίρνουν «τρίποντα», τόσο δεν θα χρειάζεται να στηρίζονται στα αποτελέσματα άλλων ή να κοιτάζουν τι κάνουν οι υπόλοιποι διεκδικητές του πρωταθλήματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!