Άρης και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε (20:00, Novasports Prime, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας γκέλα τους κόντρα στον Παναιτωλικό και να πάρουν ψυχολογία ενόψει της ευρωπαϊκής τους πρεμιέρας, το βράδυ της Πέμπτης (26/9, 22:00) στη Γαλλία και στην έδρα της Λιόν, για τη League Phase του φετινού Europa League.

Μετά τις τρεις πρώτες νίκες της κόντρα σε Βόλο, Athens Kallithea, Λαμία, αλλά και τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στους Αγρινιώτες, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με το ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» να είναι το να παρουσιάσουν βελτίωση και πολύ καλύτερη αγωνιστική εικόνα σε σύγκριση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδας.

Μασούρας και Ρέτσος κρίθηκαν ανέτοιμοι και έμειναν εκτός αποστολής, όπως επίσης και οι νεαροί Κωστούλας, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος και Κουτσίδης, ενώ όσον αφορά τα της ενδεκάδας, ο Βάσκος προπονητής φέρεται να το σκέφτεται για δύο θέσης. Ντόη, Πιρόλα και Μπιανκόν διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Κάρμο, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Έσε στον άξονα, με τον Ολιβέιρα να θέτει γερή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει βασικός.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Αποστολόπουλος, Ντόη, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Έσε, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ.

Από την άλλη, ο Άρης έρχεται από την πρώτη ήττα του στη φετινή σεζόν, με 3-2 στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Στην 5η θέση με μόνο μία νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο, Λαμία και με 5 βαθμούς συνολικά, οι Θεσσαλονικείς έχουν παρουσιάσει αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, αλλά πλέον καλούνται να μάθουν να παίρνουν και αποτελέσματα. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης βρέθηκε στην τελετυαία προπόνηση του Άρη πριν το αποψινό ματς, ζητώντας από τους παίκτες της ομάδας του να τα δώσουν όλα για να πανηγυρίσουν τη νίκη.



Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Άκης Μάντζιος δεν θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Φαμπιάνο, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, όσο και τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος παραμένει τιμωρημένος. Από την άλλη, ο Χουάνκαρ συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή της ομάδας, ενώ ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να επιλέξει τον Βέλεθ για παρτενέρ του Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας και ο Μάγιο πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Μοντογια στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σίντκλεϊ, Ούγκο Μάγιο, Μοντόγια, Φρίντεκ, Χουάνκερ, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Μβοντό, Σιφουέντες, Ροντρίγκες, Πάρντο, Γκαρθία, Σίστο, Σαβέριο, Ζαμόρα, Ντιαντί, Μορόν Φετφατζίδης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα – Έσε, Στάμενιτς - Ζέλσον, Τσικίνιο, Βέλντε - Ελ Κααμπί

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα – Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ – Σιφουέντες, Μόντσου – Σίστο, Νταρίντα, Ντιαντί – Μορόν

Διαιτητής: Παϊρέτο (Ιταλία)
Βοηθοί: Τσέκομ, Ρόσι
Τέταρτος: Κατοίκος
VAR: Αουρελιάνο
AVAR: Ζαμπαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube