Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός, το 3-2-3 στο Χαριλάου και ο καλός στα ντέρμπι Άρης σε κάθε ξεκίνημα πρωταθλήματος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τη δοκιμασία του Ολυμπιακού απόψε στο Χαριλάου.

• Σε σχεδόν πλήρη ισορροπία είναι τα αποτελέσματα των αγώνων του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Χαριλάου στα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα! Κάθε ομάδα έχει από τρεις νίκες (ο Άρης με 2-1 και τις τρεις, ο Ολυμπιακός τις δύο με 2-1 και τη μία με 1-0) και τα άλλα δύο παιχνίδια τους έληξαν ισόπαλα 1-1. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ακόμη κι από τα σκορ (όλες οι νίκες, ένθεν κι ένθεν, είναι οριακές, στο γκολ).

• Γενικά πρόκειται για παιχνίδια που δύσκολα μπορείς να τα διαβάσεις αναφορικά με την εξέλιξη τους. Είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα που βάζει γκολ γρήγορα, στα πρώτα λεπτά, είτε του α΄, είτε του β΄ ημιχρόνου τελικά σπάνια κερδίζει! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σε δύο αγώνες του στο Χαριλάου με γκολ στο 13΄και στο 15΄και στο τέλος τους έχασε και τους δύο με 1-2! Ο δε Άρης προηγήθηκε με γκολ στο 11΄και στο 3΄ του β΄ ημιχρόνου και τελικά τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα 1-1. Ο δε Ολυμπιακός τις δύο από τις τρεις νίκες του τις πήρε όταν προηγήθηκε με 2-0!

• Ούτως η, άλλως, προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία: η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πρέπει να είναι απόψε πραγματικά καλή για να κάνει το διπλό. Εκτός κι αν θέλει να το ρισκάρει, να παίξει όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της και να εξελιχθεί το ματς σε ρουλέτα κι ό,τι γίνει. Ο Άρης στο μοναδικό άλλο φετινό παιχνίδι του στο Χαριλάου, αλλά χωρίς κόσμο, έπρεπε να χάσει, από τον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης είχε τουλάχιστον πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ, έναντι δύο του Άρη, ο οποίος ήταν τυχερός που έσωσε την ισοπαλία. Δυσκολεύομαι, όμως, να πιστέψω ότι η ομάδα του Μάντζιου θα είναι έτσι κι απόψε.

Ο  Ολυμπιακός, το 3-2-3 στο Χαριλάου και ο καλός στα ντέρμπι Άρης

• Ο Μεντιλίμπαρ πάει για δεύτερη φορά στο Χαριλάου. Τον περασμένο Απρίλιο είχε υποχρεωθεί σε ισοπαλία 1-1, ισοφαρίζοντας με τον Ζέλσον Μαρτίνς, μάλλον χωρίς να άξιζε πολλά παραπάνω ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς, που αποτέλεσε ουσιαστικά και την ταφόπλακα των ελπίδων του για το πρωτάθλημα, καθώς μετά για να το έπαιρνε έπρεπε να κερδίσει και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο-και αν αρκούσαν κιόλας αυτά τα αποτελέσματα…Οπότε φανταζόμαστε ότι ο έμπειρος προπονητής αυτή τη φορά θα είναι πιο έτοιμος για να αντιμετωπίσει τον δυναμισμό των γηπεδούχων, αλλά και κάποιους καλούς παίκτες που πράγματι έχουν.

• Θα έλεγα ότι για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι αυτό δεν έρχεται στην καλύτερη στιγμή, γιατί εκτός των άλλων παραδοσιακά ο Άρης στο ξεκίνημα κάθε πρωταθλήματος τα πάει καλά στα μεγάλα παιχνίδια που δίνει, ενώ στη συνέχεια της σεζόν αρκετές φορές ξεφουσκώνει.

• Να θυμίσω τα αποτελέσματα του Άρη μήνα Σεπτέμβριο κόντρα στις μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια:
Με ΠΑΟΚ 0-0 στην Τούμπα το 2023
Με ΠΑΟΚ 0-0 στο Χαριλάου το 2022
Με Ολυμπιακό νίκη 2-2 στο Χαριλάου επίσης το 2022
Με τον ΠΑΟ νίκη 1-0 στο Χαριλάου το 2021
Με τον ΠΑΟ επίσης νίκη 4-0 στο Χαριλάου το 2019
Με τον ΠΑΟΚ ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα επίσης το 2019
Με τον ΠΑΟΚ επίσης ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα το 2018

• Ο Ρόντινεϊ και η παρέα του πρέπει να είναι καλοί απόψε. Πάνω απ΄ όλα με αποφασιστικότητα και focus.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x