Περίπου 10.000 άτομα υποδέχτηκαν τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στη γενέτειρά του, το Ταντίλ, κατά την επιστροφή του από το Ρίο με το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις.

Ο Αργεντινός τενίστας απέκλεισε Τζόκοβιτς, Ναδάλ και «λύγισε» μόνο από την κούραση στον τελικό απέναντι στον Άντι Μάρεϊ.

«Μετά από αρκετές μέρες στο Ρίο, η επιστροφή σε αυτή την πόλη μετράει περισσότερο από το μετάλλιο που κέρδισα. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει αυτό που ζω. Είμαι χαρούμενος που εκπροσώπησα με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μου και την ομορφότερη πόλη του κόσμου. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε για την αγάπη που πάντα μου δείχνει. Χωρίς εσάς και χωρίς τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου θα ήταν δύσκολο να πετύχω στη Βραζιλία, όταν με πονούσαν τα πόδια μου και υπέφερα από κούραση», δήλωσε ο 27χρονος αθλητής.



«Είμαι περήφανος να εκπροσωπώ τη χώρα μου και το Ταντίλ. Για να ευχαριστήσω για τη στήριξη, είμαι εδώ να μοιραστώ το μετάλλιο μαζί σας. Για κάθε αθλητή είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου. Αυτό το μετάλλιο είναι από ασήμι, αλλά αυτή η πόλη είναι από χρυσάφι», πρόσθεσε. «Κάποιες στιγμές ζαλιζόμουν κι ένιωθα πως θα λιποθυμούσα. Είμαι εξαντλημένος και η συμπαράσταση του κόσμου με κράτησε όρθιο. Ο Αντι κέρδισε δίκαια και εγώ είμαι ευτυχισμένος για την πορεία μου στο τουρνουά και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου», κατέληξε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube