Τα πέντε σημεία από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Η Ένωση έφτασε σε θρίαμβο επί των Πειραιωτών για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Novibet, επικρατώντας 3-0, με αποτέλεσμα να βρεθεί μία ανάσα από την πρόκριση και το sport-fm.gr αναλύει τους λόγους που έφτασε σε αυτήν την επικράτηση.

Δείτε τα συμπεράσματα από το ντέρμπι στην «Opap Arena»…

* ΑΕΚ που τιμωρεί: Η Ένωση έκανε όχι απλά βήμα πρόκρισης στον τελικό, αλλά… άλμα. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού στην «Opap Arena», αξιοποιώντας τα λάθη του αντιπάλου σε μεγάλο βαθμό από πολύ νωρίς, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Αρχικά, πέτυχε ένα γκολ σχεδόν από τα… αποδυτήρια, με τον Λιβάι να δείχνει «ψυχρό αίμα» μετά την κάθετη του Τσούμπερ έπειτα από «δώρο» του Βρουσάι. Ο επιθετικός της ΑΕΚ κατάφερε να κάνει πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά, ό,τι δεν είχε καταφέρει σε ένα ολόκληρο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς του πρωταθλήματος, όπου είχε κλωτσήσει αρκετές ευκαιρίες. Στο 2ο τέρμα είναι μέσα ξανά ο Τσούμπερ, αλλά εκεί δεν χρειάστηκε να ιδρώσει η Ένωση, αφού ο Σαμασέκου έβγαλε τους αντιπάλους του από τη δύσκολη θέση. Στο β’ μέρος οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπήκαν τόσο καλά, δεν κυριάρχησαν όσο στο πρώτο και μάλιστα ένιωσαν πίεση από τον αντίπαλό τους σε σημαντικό διάστημα, αλλά κατάφεραν να αντισταθούν και αυτό που μετράει συνήθως στα ντέρμπι είναι η ουσία. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και την ουσία, φτάνοντας σε μία μεγάλη και πολύ σημαντική νίκη.



*Πλήρωσε τα λάθη του: Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια και συνολικά η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός από την άλλη πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του για τον τρόπο που διευκόλυνε το έργο της Ένωσης, πληρώνοντας σε σημαντικό βαθμό τα λάθη που έκανε. Έτσι δέχθηκε τα δύο πρώτα γκολ. Με τον Βρουσάι σε μία απλή φάση, από την οποία θα έπρεπε να βγάλει μπροστά την ομάδα του, έβγαλε τον αντίπαλο και ο Λιβάι δεν χαρίστηκε στο 3’, ενώ στο ξεκίνημα ο Παπαστόπουλος ρισκάρει με γέμισμα στον άξονα. Στο 28’ ο Σαμασέκου δεν σέρβιρε την μπάλα σε αντίπαλο, το έβαλε μόνος του. Ενδιάμεσα είχαν γίνει πολλά λάθη από τους Πειραιώτες για παιχνίδι τόσο υψηλών απαιτήσεων, με τον Βρουσάι να κάνει αρκετά, αλλά να μην είναι ο μόνος και τον Ντόη να βρίσκεται σε κακή μέρα. Ούτε καλές επεμβάσεις είχε, ούτε το γνωστό ποδοσφαιρικό θράσος που τον διακατέχει. Μπορεί πέραν των γκολ να μην απειλήθηκε πολύ στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή είναι μία όψη του νομίσματος, καθώς από την άλλη δύσκολα βρίσκεις αρκετά πράγματα που να έκανε σωστά η ομάδα του Μίτσελ, που επιθετικά δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσει πέραν του δοκαριού του και της φάσης με τον Μπιέλ, που έκοψε ο Στάνκοβιτς. Με ένα καλό δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και ένα καλό τέταρτο στο β’ δύσκολα παίρνεις ντέρμπι.



*Αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά όχι σε φιλοσοφία η ΑΕΚ - Ψάχνεται ακόμα ο Ολυμπιακός: Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με αλλαγές σε πρόσωπα στην αναμέτρησή τους για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από πλευράς ΑΕΚ κυρίως λόγω ροτέισον, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε στην αποστολή Χάμες και Μασούρα, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ έχασε νωρίς στο ματς τον Μπιέλ που επίσης ήταν αμφίβολος, αλλά έσφιξε τα δόντια και έπαιξε έως το 39’. Από τη μία πλευρά είδαμε την Ένωση να έχει αλλαγές στην ενδεκάδα (ουσιαστικά εννέα βασικών), αλλά να μην χάνει την αγωνιστική της συνοχή κι ας μην έπαιξε στα στάνταρ που έχει έως τώρα στη σεζόν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως δεν έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία έως τώρα στη σεζόν, δεν είχε ούτε τώρα. Μετά τη διακοπή του Μουντιάλ, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με τρία δεκάρια στο αρχικό σχήμα, μετά από μία σειρά αγώνων, έπεσαν στα δύο και τώρα παίζουν με ένα. Προφανώς δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή να παίξεις με τρία δεκάρια σε τέτοιο ματς και άλλωστε ήταν νοκ άουτ ο Χάμες. Το ζήτημα για τους Πειραιώτες είναι ότι από το περασμένο καλοκαίρι έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα σε παίκτες, έχουν εμφανίσει τρεις προπονητές, τώρα αλλάζουν συνεχώς και συστήματα. Το 4-2-3-1 έγινε 4-4-1-1, πρόσφατα ξανά 4-2-3-1, σήμερα έπαιξαν με 4-3-3. Προφανώς, οι προπονητές πρέπει να είναι… χαμαιλέοντες, αρκεί να μην χάνεται το μέτρο και η λογική. Το ντέρμπι στην «Opap Arena» υπενθύμισε ότι το «όπλο» των Πειραιωτών τα αμέσως προηγούμενα χρόνια έχει γίνει «όπλο» της φετινής ΑΕΚ που στηρίζει πολλά στην ομοιογένειά της, η οποία απουσιάζει από τον αντίπαλο «στρατόπεδο».

* Έσπασαν τα δοκάρια: Το παιχνίδια είχε όλα τα στοιχεία που περιμένεις ή ευελπιστείς να δεις σε ένα τέτοιο ματς. Γκολ, μονομαχίες, ένταση, αλλά επίσης και τρία δοκάρια. Τα δύο από πλευράς Ολυμπιακού και μάλιστα αμφότερα με τον Γκάρι (14’, 56’), ενώ η Ένωση είχε δοκάρι με τον Μάνταλο (60’). Οι «ερυθρόλευκοι» ασφαλώς και έκαναν μία προβληματική εμφάνιση, θα μπορούσαν να είχαν άλλη μοίρα στην αναμέτρηση και να μην πάνε με τόσο βαρύ σκορ στην πλάτη στη ρεβάνς. Αν δεν έκαναν τόσα πολλά και φθηνά λάθη, όπως αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και αν είχαν καταφέρει να αξιοποιήσουν τις δύο ευκαιρίες με τον 31χρονο εξτρέμ που δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» από την άλλη θα μπορούσαν να φτάσουν στο 3-0 από το 60’, αλλά ουσιαστικά το δοκάρι του Μάνταλου δεν τους κόστισε.



* Ελ Αραμπί σε ρόλο δεκαριού: Δεν ξέρουμε αν ο Μίτσελ παρακολουθούσε παιχνίδια του Ολυμπιακού πριν αναλάβει το τιμόνι του για 2η φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πάντως, χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος ένα τρικ που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» κατά διαστήματα τα προηγούμενα χρόνια, με τον Μαροκινό να παίζει σε πολλά παιχνίδια ως ψευτοδεκάρι. Αφού ο 36χρονος επιθετικός γύριζε πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και έφτιαχνε παιχνίδι, πατώντας με μικρή συχνότητα περιοχή (αν και στο πρώτο μέρος δεν έγινε με συνέπεια από τους «ερυθρόλευκους») ακόμα και όταν το έκανε η ομάδα του. Από τη μία αυτό λειτούργησε θετικά, αφού από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, με το δοκάρι του Γκάρι, αλλά και η δεύτερη καλύτερη με τον Μπιέλ να φεύγει στην κόντρα και τον Στάνκοβιτς να τον προλαβαίνει. Ωστόσο, το νόμισμα έχει δύο όψεις, αφού ελαχιστοποιήθηκαν οι τρόποι για να απειλήσει ο Ολυμπιακός με καλές προϋποθέσεις λόγω της απουσίας του από την περιοχή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!