Η νέα σεζόν στο ΝΒΑ είναι προ των πυλών με τον μαραθώνιο να αρχίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι ομάδες μετά από μια off season που περιλάμβανε μετρημένες μεγάλες μετακινήσεις, αλλά περισσότερη ίντριγκα, ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τους μονομάχους κατατάσσοντάς τους σε οκτώ «φυλές», ανάλογα με τις βλέψεις που μοιάζουν να έχουν λίγο πριν αρχίσει η δράση.

Οι αυτοκαταστροφικοί


Οι δύο ομάδες του τελικού θα έπρεπε να ξεκινούν ως φαβορί, αλλά Γουόριορς και Σέλτικς έβαλαν τα χέρια τους και κι έβγαλαν τα μάτια τους. Δύο εξωαγωνιστικά σκάνδαλα απειλούν να εκτροχιάσουν τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της περασμένης περιόδου και μένει να φανεί αν οι οργανισμοί θα αντέξουν τους κλυδωνισμούς.



Οι μεν πρωταθλητές κλονίστηκαν από τη «δολοφονική» γροθιά του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ σε προπόνηση και παρά τις προσπάθειές τους να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είναι αμφίβολο αν η ομάδα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αρμονικά. Αν δεν υπήρχε αυτή η μεγάλη κρίση, θα έμπαιναν στην κούρσα και πάλι ως φαβορί έχοντας απωλέσει μόνο αναλώσιμους ρολίστες (Πέιτον ΙΙ, Πόρτερ, Άντερσον-Τοσκάνο, Λι, Μπιέλιτσα) και προσθέτοντας στον σπουδαίο κορμό (Κάρι, Τόμπσον, Γκριν, Γουίγκινς, Πουλ, Λούνεϊ, Κουμίνγκα, Γουάιζμαν) τους αξιόλογους Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο και ΤζαΜάικαλ Γκριν.

Οι δε Σέλτικς αφού ενεπλάκησαν αρχικά σε σενάρια ανταλλαγής για τον Κέβιν Ντουράντ «προδίδοντας» τον κορμό που έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο, είδαν τον προπονητή τους να καρατομείται. Ο Ίμε Ουντόκα, που στην ρούκι του σεζόν οδήγησε την ομάδα στους τελικούς με εξαιρετικό μπάσκετ μετά τον Ιανουάριο, αποδείχτηκε πως είχε κακοποιητική σχέση με μια υπάλληλο της ομάδας. Ο οργανισμός δεν τον κάλυψε στιγμή και τον τελείωσε τουλάχιστον για έναν χρόνο, με τον 34χρονο πρωτάρη Τζο Μαζούλα να προάγεται σε πρώτο προπονητή και τα ερωτήματα να πληθαίνουν για το πόσο θα επηρεαστεί η ομάδα από όλη αυτή την παράξενη ιστορία. Οι Σέλτικς θεωρητικά ενίσχυσαν το ρόστερ τους, αφού δίπλα σε Τέιτουμ, Σμαρτ, Μπράουν, Χόρφορντ, Γκραντ και Ρόμπερτ Γουίλιαμς προστέθηκαν ο Μάλκολμ Μπρόγκντον και ο Μπλέικ Γκρίφιν, αν και ο Ντανίλο Γκαλινάρι λαβώθηκε και χάνει όλη τη σεζόν, ενώ ο Τάις έφυγε για τους Πέισερς.

Οι αδιόρθωτοι


Λένε ότι δεν μπορείς να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα όταν βάζεις στην εξίσωση τα ίδια δεδομένα. Λέικερς και Νετς φαίνεται, ωστόσο, πως δεν έμαθαν από τα προηγούμενα παθήματα και επιμένουν σε μια συνταγή που σε πρώτη φάση τουλάχιστον αποδείχτηκε παντελώς αποτυχημένη.



Η ομάδα του LA μετά από μια σεζόν που τη βρήκε έξω ακόμη και από τα play in (!), δεν μπόρεσε να ξεφορτωθεί το «βαρίδι»- αγωνιστικά και οικονομικά-του Γουέστμπρουκ. Ο σχεδόν 38χρονος πλέον Λεμπρόν Τζέιμς και ο βεβαρημένος κάθε χρόνο από τραυματισμούς Άντονι Ντέιβις είναι δύσκολο να «κουβαλήσουν» την ομάδα στις πλάτες τους, ενώ αμφίβολο είναι αν μπορούν να αλλάξουν θεαματικά την εικόνα της ομάδας ο τρελο-Πατ Μπέβερλι ή ο Σρέντερ σε ένα ρόστερ που βελτίωσε την αθλητικότητά του αλλά παραμένει αδύναμο στο μακρινό σουτ.

Το Μπρούκλιν, από την άλλη, μετά από μια χρονιά-σαπουνόπερα, που περιλάμβανε το σίριαλ του ανεμβολίαστου Ίρβινγκ, τα «μούτρα» του Χάρντεν που ζητούσε ανταλλαγή και την απόκτηση του παρείσακτου στους Σίξερς Σίμονς, μοιάζει να παλεύει πάλι με τους δαίμονές του. Η off season περιλάμβανε την απαίτηση του Ντουράντ για ανταλλαγή ή απομάκρυνση του προπονητή Στιβ Νας, αλλά τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Ο Ίρβινγκ θα είναι εξ αρχής διαθέσιμος, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο αφοσιωμένος θα είναι στο μπάσκετ. Το υπόλοιπο ρόστερ πάντως διαθέτει αρκετή εμπειρία και σουτ, με παίκτες όπως οι Σεθ Κάρι και Πάτι Μιλς, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με Μαρκίφ Μόρις, Τι Τζέι Γουόρεν και Ρόις Ο’ Νιλ βάζοντας και αρκετή σκληράδα.

Εμπιστοσύνη στις σταθερές αξίες


Είναι σταθερά στις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών και έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν πως φέτος μπορεί να είναι και πάλι η χρονιά τους. Άλλωστε άλλαξαν ελάχιστα πράγματα και δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι που θα τους κρατήσουν μακριά από την κορυφογραμμή.



Οι Μπακς πλήρωσαν ακριβά πέρσι την απώλεια του Κρις Μίντλετον στον πρώτο γύρο των playoffs και δικαιούνται να συγκαταλέγονται στην πρώτη γραμμή των φαβορί αν είναι υγιείς. Η ομάδα παρέμεινε… εκνευριστικά ίδια, με μοναδική ουσιαστική προσθήκη του Τζο Ινγκλς που είναι αμφίβολο πώς θα επιστρέψει από χιαστό στα 35 του. Όμως έχοντας τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τους Μίντλετον και Χόλιντεϊ να τον συμπληρώνουν ιδανικά, αλλά και περιμένοντας φέτος περισσότερα από Άλεν, Πόρτις, Λόπεζ, Ιμπάκα και Χιλ, το Μιλγουόκι μπαίνει στη μάχη με ρεαλιστικές προσδοκίες για τον τίτλο.

Ομοίως και οι Χιτ, που έχασαν μεν Τάκερ και Μόρις, δίχως να κάνουν κάποια «φανταχτερή» προσθήκη, αλλά θα βασιστούν ξανά στη συνταγή του υποτιμημένου «στρατηγού» Έρικ Σπόελστρα με τη σπουδαία βάση των Μπάτλερ, Λάουρι, Αντεμπάγιο, Χίρο και Στρους. Μια από τα ίδια και για τους Σανς, που μετά το στραπάτσο από τους Μάβερικς πέρσι θα προσπαθήσουν να γίνουν ξανά διεκδικητές. Η συνταγή δεν άλλαξε, ο κορμός του Μόντι Γουίλιαμς παραμένει αναλλοίωτος γύρω από τον 37χρονο πια Κρις Πολ και τους Μπούκερ, Έιτον, Μπρίτζες, Πέιν και Τζόνσον, αλλά η πολύ πιθανή παραχώρηση του Κράουντερ θα είναι πλήγμα. Μέσα σε όλα, ο οργανισμός είναι σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος μετά την ουσιαστική αποπομπή του Ρόμπερτ Σάρβερ από τη λίγκα για ρατσισμό και μισογυνισμό.

Ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο


Η επόμενη «κατηγορία» αφορά σε τρεις ομάδες που δείχνουν πως τη νέα σεζόν μπορούν να μπουν στο μείγμα των διεκδικητών.

Οι Μάβερικς έφτασαν ένα βήμα πριν τους τελικούς πέρσι και το καλοκαίρι έκαναν ουσιαστικές κινήσεις για την αναβάθμισή τους. Γουντ και ΜακΓκι θα γεμίσουν την προβληματική θέση «5» και παρότι η απώλεια του Μπράνσον θα στερήσει έναν πόλο σκορ από την περιφέρεια, η ομάδα του Τζέισον Κιντ φαίνεται αρκετά γεμάτη για το επόμενο βήμα. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι δυνάμει MVP της regular season και συνεχίζει να πλαισιώνεται από καλά δεύτερα «βιολιά», όπως οι Ντινγουίντι, Φίνεϊ-Σμιθ, Χάρνταγουεϊ, Μπούλοκ, Κλέμπερ και Πάουελ. Χρώμα… Ευρωλίγκας στο ρόστερ θα δώσουν οι Καμπάτσο και Ντόρσεϊ, με τον πρώτο να σμίγει ξανά με τον Σλοβένο και τον δεύτερο να παλεύει για να μονιμοποιηθεί στο ΝΒΑ μετά από μια πολύ καλή σεζόν στον Ολυμπιακό.



Οι Νάγκετς πληγώθηκαν από τραυματισμούς τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά φέτος αν έχουν υγεία μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Ο δις MVP Νίκολα Γιόκιτς δεν μπορεί να κάνει όμως τα πάντα κι έχει ανάγκη στηρίγματα όπως ο Τζαμάλ Μάρεϊ και ο Μάικλ Πόρτερ που επιστρέφουν από μακρά παρουσία στην injury list , ενώ σίγουρα καλές ενέσεις για το ρόστερ αποτελούν οι Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Μπρους Μπράουν, Ις Σμιθ και ΝτιΆντρε Τζόρνταν. Όσο για τους Σίξερς; Απαλλαγμένοι από το δράμα του Μπεν Σίμονς πια, με αδυνατισμένο Τζέιμς Χάρντεν και τον Τζοέλ Εμπίντ κάθε χρόνο και καλύτερο, ίσως ήρθε η ώρα τους να φτάσουν ψηλά. Τάκερ, Χάουζ και Μέλτον θα ενισχύσουν την άμυνά τους, ενώ Τομπάιας Χάρις, Ταϊρίς Μάξι και Φουρκάν Κορκμάζ πλαισιώνουν ιδανικά τους σούπερ σταρ του ρόστερ. Αρκεί οι τελευταίοι να συνεργαστούν αρμονικά και να βάλουν την ομάδα πάνω από το μεγάλο «εγώ» τους.

Τα «μαύρα άλογα»


Πέρα από τα προφανή φαβορί ή αυτά που υποψιάζονται πολλοί, υπάρχουν και οι ομάδες που ίσως δεν γεμίζουν το μάτι σε κάποιους αλλά μοιάζουν ικανές για μεγάλα πράγματα. Οι Γκρίζλις είναι σε διαρκή άνοδο και δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουν φέτος. Ο Τέιλορ Τζένκινς έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό νεανικό σύνολο που ξεχειλίζει από ταλέντο και ενέργεια, με τον Τζα Μοράντ να «ξύνει» το ταβάνι του διεκδικητή του MVP και στο πλευρό έχει του Τζάκσον, Μπέιν, Μπρουκς και όχι μόνο. Συν τοις άλλοις, η ομάδα είναι πρακτικά ίδια και μπορεί να μπει με τα… χίλια στη σεζόν έχοντας πλέον περάσει και την πρώτη «κρυάδα» των playoffs.

Οι Καβαλίερς εκτροχιάστηκαν από τραυματισμούς πέρσι έχοντας κάνει πορεία για πλεονέκτημα έδρας στα 2/3 της περιόδου. Μάρκανεν και Σέξτον «θυσιάστηκαν» για την απόκτηση του Ντόνοβαν Μίτσελ που μπορεί να απογειώσει το Κλίβελαντ με τη δεδομένη μεγάλη κλάση του, ενώ ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είχε από πέρσι δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο με τους Γκάρλαντ, ΛεΒέρτ, Μόμπλεϊ, Άλεν, Λοβ, Οκόρο, αλλά και τον Ρούμπιο που επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό.



Οι Τίμπεργουλβς μετά το πολύ ελπιδοφόρο τελείωμα της περασμένης σεζόν, προχώρησαν σε μια αρκετά συζητήσιμη ανταλλαγή, προσθέτοντας τον Ρούντι Γκομπέρ στο δυναμικό τους. Το πώς θα «κολλήσει» ο Γάλλος σέντερ στη front line δίπλα στον Καρλ-Άντονι Τάουνς παραμένει ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί, αλλά η Μινεσότα σε κάθε περίπτωση έρχεται με… φόρα. Ο Άντονι Έντουαρντς μοιάζει έτοιμος για την έκρηξη που θα τον οδηγήσει ίσως στο πρώτο level των σταρ του ΝΒΑ και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ μπορεί να μεγαλουργήσει (αν επιτέλους βρει σταθερότητα) δίπλα σε καλούς ρολίστες όπως οι Άντερσον, Ρίβερς και Πρινς.

Τα μεγάλα ερωτηματικά


Στη λίστα αυτή συναντάμε ομάδες που η πορεία τους θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες παραμέτρους. Όπως οι Κλίπερς, που υποδέχονται μετά από απουσία άνω του ενός έτους τον Κογουάι Λέοναρντ, ο οποίος είναι άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ο Πολ Τζορτζ, που επίσης «βγάζει» προβλήματα τραυματισμών, είναι ένας ακόμη αστάθμητος παράγων για την ομάδα του LA, που θα προσπαθήσει να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του επίσης ταλαιπωρημένου κορμιού του Τζον Γουόλ. Η βάση, πάντως, των Τζάκσον, Πάουελ, Μάρκους Μόρις, Μαν, Μπατούμ, Ζούμπατς, Κόβινγκτον, Μπατούμ και του ικανότατου κόουτς Τάιρον Λου προδιαθέτει για μια καλή ομάδα.

Αντίστοιχο ερωτηματικό φέρουν πάνω τους και οι Πέλικανς. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον επιστρέφει μετά από μια χαμένη σεζόν, δείχνει πιο fit αλλά η κατάσταση που θα παρουσιάσει στο παρκέ θα ορίσει και το ταβάνι της ομάδας. Ήδη, πάντως, υπάρχει μια καλή βάση με τους ΜακΚόλουμ, Ίνγκραμ και Βαλαντσιούνας να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν μαζί στο τελευταίο κομμάτι της περασμένης σεζόν.



Οι Μπλέιζερς ανανεώθηκαν αρκετά τους τελευταίους μήνες, με τον Ντέμιαν Λίλαρντ να παραμένει τελικά αλλά να βλέπει τα χρόνια να περνούν και τις ευκαιρίες να χάνονται. Η άνοδος του Άνφερνι Σάιμονς και η προσθήκη του Τζέραμι Γκραντ ισχυροποιούν το οπλοστάσιο του Πόρτλαντ, που μπορεί να κρυφοκοιτά τα playoffs αν είναι καλά σωματικά και ο Γιουσούφ Νούρκιτς. Οι δε Χοκς, μετά από μια απογοητευτική χρονιά, έκαναν το steal της offseason αποκτώντας για… ψίχουλα από τους Σπερς τον Ντεζούντε Μάρεϊ που μπορεί να συνθέσει ένα πανίσχυρο δίδυμο με τον Τρέι Γιανγκ στα γκαρντ έχοντας στο πλευρό τους πολύτιμους παίκτες δεύτερης γραμμής, όπως οι Κόλινς, Καπελά και Μπογκντάνοβιτς.

Οι Μπουλς, τέλος, είδαν μια πολλά υποσχόμενη σεζόν να καταστρέφεται από τους τραυματισμούς των Μπολ, Γουίλιαμς και Καρούσο. Ο πρώτος παραμένει λαβωμένος και είναι άγνωστο πότε και σε τι κατάσταση θα επανέλθει, όμως η προσθήκη των πολύπειρων Γκόραν Ντράγκιτς και Αντρέ Ντράμοντ θα δώσει βάθος στο «1» και στο «5», ενώ ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν και Βούτσεβιτς συνθέτουν μια σπουδαία επιθετική τριάδα. Ελληνικό ενδιαφέρον στο ρόστερ του Σικάγο προσθέτει η παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο με two-way συμβόλαιο.

Χρυσές μετριότητες


Οι Ράπτορς βασίστηκαν και πάλι σε μια συνταγή που φαίνεται να τους εξασφαλίζει μια συμπαθητική πορεία, αλλά… μέχρι εκεί. ΒανΒλίτ, Τρεντ, Μπαρνς, Ανουνόμπι και Σιάκαμ θα συνθέσουν και πάλι τον σκελετό της ομάδας που όμως δείχνει να στερείται ενός πραγματικού leader. Οι Πέισερς είναι εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο σε διαδικασία διαρκούς αναδόμησης. Ακόμη και οι Μπάντι Χιλντ και Μάιλς Τέρνερ φέρονται να είναι υπό παραχώρηση με το κατάλληλο αντάλλαγμα, από την Ιντιανάπολις έφυγαν οι Μπρόγκντον και Γουόρεν και ήρθε ο Τάις, ενώ για το ρόλο του νέου ηγέτη προορίζεται ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον.

Οι Κινγκς δείχνουν βελτιωμένοι, αλλά ίσως ακόμη μακριά από το να επιστρέψουν στα playoffs μετά από 16 χρόνια. Οι προσθήκες των Χέρτερ και Μονκ είναι αξιόλογες, το νούμερο «4» του ντραφτ Κίγκαν Μάρεϊ θα ενισχύσει κι άλλο την ομάδα στο «4», ενώ Σαμπόνις, Φοξ και Μπαρνς θα είναι σταθερά η επιθετική δύναμη του ρόστερ. Οι Χόρνετς αντικατέστησαν τον Τζέιμς Μπορέγκο μετά από μια τριετία στον πάγκο επαναφέροντας τον… προκάτοχό του Στιβ Κλίφορντ. Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας από τον Μάιλς Μπρίτζες απασχόλησε το καλοκαίρι την ομάδα περισσότερο από την ενίσχυσή της και ουσιαστικές αναβαθμίσεις δεν έγιναν στο ρόστερ. Αν, πάντως, ο ΛαΜέλο Μπολ συνεχίσει την αλματώδη του πρόοδο και ο Γκόρντον Χέιγουορντ είναι υγιής, μια πρόκριση στα playoffs φαντάζει εφικτή.



Μόνιμοι στην κατηγορία είναι οι Νικς. Η απόκτηση του Τζέιλεν Μπράνσον ενισχύει τα γκαρντ, αλλά μάλλον δεν φτάνει για μεγάλες υπερβάσεις και τα 104 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια μοιάζουν μάλλον με υπερβολή. Άλλες σημαντικές προσθήκες δεν έγιναν και ο Τομ Τιμποντό θα βασιστεί και πάλι στον κορμό των Ραντλ, Μπάρετ, Ρόουζ, Φουρνιέ και Ρόμπινσον. Οι Γουίζαρντς, τέλος, ενισχύθηκαν σημαντικά με τους Μόρις και Μπάρτον, ελπίζουν πως η συνύπαρξη Μπράντλεϊ Μπιλ με Κρίσταπς Πορζίνγκις (που δεν έπαιξαν ούτε λεπτό μαζί την περασμένη σεζόν) θα λειτουργήσει, αλλά δεν μοιάζουν ικανοί για κάτι περισσότερο από μια τιμητική παρουσία στα playoffs.

Οι «πάμε για τον Γουεμπανιάμα»


Οι ειδικοί προβλέπουν ορθώς μάχη όχι μόνο για το πρωτάθλημα αλλά και για τις… τελευταίες θέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα για την επιλογή του next big thing, Βίκτορ Γουεμπανιάμα, στο ντραφτ του 2023. Σε αυτή την κατηγορία υποβιβάστηκαν οι Τζαζ, που έδιωξαν Μίτσελ και Γκομπέρ, προσέλαβαν τον 34χρονο Γουίλ Χάρντι μετά την παραίτηση του επί οκταετίας προπονητή τους Κουίν Σνάιντερ και πόνταραν στα νιάτα. Μάζεψαν ένα σωρό πικ, πήραν Μάρκανεν και Σέξτον από το Κλίβελαντ και ουσιαστικά «χτίζονται» από την αρχή. Οι Θάντερ είδαν το νούμερο «2» του ντραφτ, Τσετ Χόλμγκρεν, να σακατεύεται στην off season και να χάνει όλη τη σεζόν. Παραμένουν μια μπουτίκ… πικ για το μέλλον, ενώ περιμένουν να πάρουν πράγματα από τους Τζέιλεν και Τζεϊλίν Γουίλιαμς που επέλεξαν στο ντραφτ, αλλά και την εξέλιξη των Γκίντεϊ, Ποκουσέφσκι, δίπλα στον ηγέτη της ομάδα, Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ.

Οι Πίστονς ενισχύθηκαν σημαντικά με την απόκτηση του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ενώ επενδύουν στον γκαρντ Τζέιντεν Άιβι (Νο 5) και τον σέντερ Τζέιλεν Ντούρεν (Νο 13) που πήραν στο ντραφτ. Οι 21χρονοι Κάνιγχαμ, Στιούαρτ και Χέιζ, αλλά και οι 23χρονοι Μπέι και Μπάγκλεϊ απαρτίζουν με τους δύο ρούκι ένα ελπιδοφόρο ρόστερ, που όμως θέλει κι άλλο χρόνο για να ωριμάσει.



Οι Σπερς μπαίνουν στην 50η χρονιά της ιστορίας τους χωρίς βλέψεις. Η αποχώρηση του Ντεζούντε Μάρεϊ ξένισε πολλούς και είναι σαφές πως γίνεται ολικό rebuilding, υπό τον… 74χρονο Γκρεγκ Πόποβιτς. Το Σαν Αντόνιο επέλεξε τρεις παίκτες στον πρώτο γύρο, τον πολωνικής καταγωγής Τζέρεμι Σόχαν στο 9 και τους γκαρντ Μαλάκι Μπράναμ και Μπλέικ Γουέσλεϊ στο 20 και στο 25 αντίστοιχα.

Ο λόγος αισιοδοξίας για το Ορλάντο έχει ονοματεπώνυμο: Πάολο Μπανκέρο. Ο Ιταλός πάουερ φόργουορντ που έλαμψε με το Duke και επελέγη στο νούμερο ένα του ντραφτ είναι ελπίδα σε έναν οργανισμό που έμοιαζε σε τέλμα, αλλά ίσως δεν είναι έτσι. Οι Τζέιλεν Σαγκς, Φραντς Βάγκνερ, Κόουλ Άντονι, Γουέντελ Κάρτερ και Μαρκέλ Φουλτζ μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα λαμπρό μέλλον, αλλά όχι ακόμη για ένα σπουδαίο παρόν.

Τα ίδια, περίπου, ισχύουν και για τους Ρόκετς. Ο Τζαμπάρι Σμιθ, νούμερο 3 στο ντραφτ, ήρθε να πλαισιώσει τον νεανικό κορμό των Τζέιλεν Γκριν, Κέβιν Πόρτερ, Αλπερέν Σενγκούν, ΤζαΣόν Τέιτ και Ουσμάν Γκαρούμπα. Σίγουρα θα κερδίσουν περισσότερα από τα 20 (αρνητικό ρεκόρ πέρσι στο ΝΒΑ) παιχνίδια, αλλά δύσκολα αρκετά για να διεκδικήσουν θέση έστω και στα play in.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube