Σε ευρωπαϊκή εβδομάδα έχουμε μπει, με τις τρεις ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) να ρίχνονται στη μάχη.

Το «Football meets data», το οποίο ασχολείται εκτενώς με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και προβλέψεις, υπολογίζοντας διάφορα δεδομένα γύρω από τις ομάδες. Αναφορικά, λοιπόν, με τη League Phase του Europa League, η εν λόγω σελίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων και στους ελληνικούς συλλόγους.

Το «Football meets data» προβλέπει πως ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Μάλιστα, θεωρούν πως οι Πειραιώτες θα τερματίσουν στη 12η θέση, δίνοντάς τους 82% πιθανότητα για να βρεθούν στο τοπ24, ενώ για το τοπ8 έχουν 24% πιθανότητες.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, οι προβλέψεις δεν είναι ευχάριστες. Η σελίδα βλέπει τον «δικέφαλο του βορρά» στην 28η θέση, έχοντας 42% πιθανότητες για να βρεθεί στην 24άδα και μόλις 4% για την οκτάδα.



Τέλος, σε ακόμη έναν σχετικό πίνακα που έβγαλε το «Football Meets Data», ο Ολυμπιακός έχει 51% πιθανότητες για να βρεθεί στους «16», στο 22% να βρεθεί στους «8», στο 9% στους «4», στο 3% στον τελικό και μόλις 1% για να κατακτήσει το Europa League. Βέβαια, πέρυσι οι πιθανότητες ήταν ακόμη μικρότερες στο Conference League αλλά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ τις διέψευσε.

Στην ίδια λίστα, ο ΠΑΟΚ έχει 21% πιθανότητες για να βρεθεί στους «16», στο 8% να βρεθεί στους «8», στο 3% στους «4», στο 1% στον τελικό και μόλις 0.4% για να κατακτήσει το Europa League.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube