Κλειστό συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών υπέγραψε σήμερα (6/2) με τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, είχε δηλώσει κατά την επίσημη παρουσίαση του 46χρονου προπονητή, ότι η συμφωνία τους είναι διάρκειας έξι μηνών, με οψιόν επέκτασης για δύο επιπλέον χρόνια το προσεχές καλοκαίρι. Απόλυτα ευχαριστημένος ο Λεμονής, δήλωσε πως θα προσπαθήσει να δικαιώσει τον Σωκράτη Κόκκαλη, οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» σε νέες επιτυχίες. Διαψεύδει τις καταγγελίες Κονέ για ρατσιστική επίθεση. Βαρύτατες ποινές για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό προβλέπει ο ΚΑΠ, αν αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες. Για μεθοδεύσεις από πλευράς ΑΕΚ κάνουν λόγο οι «ερυθρόλευκοι». Μέχρι τη FIFA είναι διατεθειμένη να φτάσει η «Ένωση». Δύσκολα παίζει με Ηρακλή ο Καστίγιο, αφού ακόμη και αν δεν αγωνιστεί με το Μεξικό, δεν αναμένεται να επιστρέψει νωρίτερα από την Παρασκευή. «Θέλω να καθιερωθώ», δηλώνει στη SportDay ο Σίκοφ.

Εμπιστοσύνη και εμπράκτως

Κλειστό διετές συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών υπέγραψε σήμερα με τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη. Η ξαφνική αυτή κίνηση αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της διοίκησης στον 46χρονο προπονητή, ο οποίος κατά δήλωση του προέδρου του συλλόγου, Σωκράτη Κόκκαλη, στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του, είχε συμφωνήσει αρχικά για έξι μήνες, με οψιόν επέκτασης για δύο ακόμη χρόνια το προσεχές καλοκαίρι.

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Κλειστό συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπέγραψε σήμερα, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Λούβαρη, ο προπονητής της ομάδας Τάκης Λεμονής».

Λίγη ώρα μετά, ο Τάκης Λεμονής, με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, εξέφρασε την επιθυμία του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να δικαιώσει τον Σωκράτη Κόκκαλη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Σωκράτη Κόκκαλη για την τιμή που μου έκανε και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω. Μαζί με τους παίκτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τους συνεργάτες μου, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με στόχο να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες χαρές στον κόσμο της ομάδας μας.»

Χαμηλοί τόνοι

Σήμερα οι πρωταθλητές έχουν ρεπό, ενώ την Τετάρτη θα προπονηθούν στις 12:00, όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής απέναντι στον Ηρακλή. Παρά τη διαφορά ασφαλείας, ουδείς επαναπαύεται και όλοι στις τάξεις της ομάδας επισημαίνουν πως χρειάζεται σοβαρότητα μέχρι τέλους. Παράλληλα, ο Τάκης Λεμονής θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά πάνω στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του στις στημένες φάσεις, που αποτελούν μεγάλη πληγή για τον φετινό Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Απών από το προσεχές παιχνίδι θα είναι ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ μετά την αποβολή του στο ντέρμπι. Επίσης, ο Βασίλης Τοροσίδης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα κληθεί να εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής σε ένα από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτά είναι απέναντι σε Ηρακλή (εντός), Ατρόμητο (εντός), Εργοτέλη (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν τη Δευτέρα σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο (13:00) συμμετείχαν όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο (14:30) όσοι δεν έπαιξαν. Οι ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος στο πρώτο γκρουπ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ όσοι συμμετείχαν στο δεύτερο προπονήθηκαν κανονικά. Ο Πατσατζόγλου συνέχισε το πρόγραμμα που ακολουθεί (άρχισε χαλαρό τρέξιμο στο γήπεδο), ενώ ο Γεωργάτος έκανε ατομική προπόνηση λόγω μιας ενόχλησης στην ποδοκνημική.

*Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών θα κατατεθεί το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στο πριμ κατάκτησης του περσινού νταμπλ, αλλά και σε δύο δόσεις συμβολαίων (Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου).

Διαψεύδει ο Λεμονής

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Τάκης Λεμονής την καταγγελία του Παναγιώτη Κονέ, πως του απευθύνθηκε με ρατσιστικό χαρακτηρισμό στη διάρκεια του ντέρμπι της Κυριακής. Ο 46χρονος προπονητής ανέφερε σε γραπτή του δήλωση πως «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πορεία μου στα γήπεδα είναι γνωστή σε φίλους και αντιπάλους και με δεδομένο ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με προσβάλει ως προπονητή και κυρίως ως άνθρωπο, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω το όνομά μου δια της δικαστικής οδού».

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ φέρεται αποφασισμένη να συμπαρασταθεί στον ποδοσφαιριστή και ενδεχομένως να κινηθεί νομικά κατά του προπονητή του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όπως αναφέρει η "SportDay", εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη FIFA, που είναι αμείλικτη σε τέτοια ζητήματα και μπορεί να φτάσει σε ποινή αφαίρεσης διπλώματος και άδειας εξάσκησης. Το θέμα ίσως απασχολήσει και τις ελληνικές αρχές, φτάνοντας στα γραφεία του αθλητικού δικαστή. Σημειώνεται πως ο ΚΑΠ αναφέρει στο άρθρο 89, ότι αν αποδειχτεί πως αξιωματούχος ομάδας μειώνει, μεροληπτεί ή αμαυρώνει την εθνοτική προέλευση αθλητή, τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών, πρόστιμο 40.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ η ομάδα του τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα! Από την πλευρά του Ολυμπιακού κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις της ΑΕΚ προκειμένου να τιμωρηθεί η ομάδα. Όλα δείχνουν πως η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

«Είναι απόφασή μου»

Η απόφαση του Νέρι Καστίγιο να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο του Μεξικού φαίνεται πως είναι οριστική. Ο 22χρονος άσος έχει ενσωματωθεί ήδη στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και παρά τον τραυματισμό του στο πόδι, μάλλον δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα νωρίτερα από την Παρασκευή, αφού ο Ούγκο Σάντσες (ομοσπονδιακός τεχνικός) θέλει να αρχίσουν να «δένονται» οι παίκτες του. Αυτό σημαίνει πως ο Καστίγιο πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί στο ματς της Κυριακής απέναντι στον Ηρακλή.

Μιλώντας στo TV Azteca, ο παίκτης τόνισε για την επιλογή του να αγωνιστεί με το Μεξικό και όχι με την Ελλάδα (όπως θα ήθελε και ο Ολυμπιακός): «Δεν τίθεται θέμα δυσαρέσκειας. Ολοι γνωρίζουν ότι η επιλογή εθνικής ήταν καθαρά θέμα δικής μου απόφασης και κανείς δεν μπορεί να μου πει κουβέντα», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στον τραυματισμό του, είπε: «Δεν είναι τελικά τόσο σοβαρός ο τραυματισμός μου. Εχουμε δύο ημέρες ακόμα μπροστά μας για το φιλικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ. Είναι πραγματικά μια πρόκληση για μένα η κλήση μου στην εθνική του Μεξικού». Δηλώσεις στο ίδιο κανάλι έκανε και ο Τάκης Λεμονής: «Ο Καστίγιο είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πλέον έμπειρος. Ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για τον ίδιο. Εμείς σίγουρα θα θέλαμε να αποφεύγει τα μακρινά ταξίδια. Η απόφαση πάντως είναι δική του. Είναι καθαρά δικό του θέμα», επισήμανε.

Σίκοφ: «Να γυρίσω δυνατός»

Αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά στη διάρκεια του εξάμηνου δανεισμού του στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενταχθεί το καλοκαίρι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στον Ολυμπιακό, όπου και ανήκει, δήλωσε στη "SportDay" ο Βάντσε Σίκοφ. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Το πρωτάθλημα στην ΠΓΔΜ δεν ήταν και το πλέον ανταγωνιστικό, είναι τεράστια η διαφορά από το ελληνικό. Εδώ οι ομάδες είναι πολύ πιο δυνατές. Σιγά σιγά βρίσκω ρυθμό. Αυτό που επιδιώκω είναι να είμαι σταθερός στην απόδοσή μου και το βασικότερο να βοηθήσω την Κέρκυρα να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Θέλω να τα δώσω όλα και να γυρίσω στον Ολυμπιακό στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πρώτα θέλω να βοηθήσω την Κέρκυρα και μετά βλέπω τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας και πιστεύω πως η προετοιμασία που θα κάνω το καλοκαίρι θα με βοηθήσει ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Σκοπιανός αμυντικός, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την αναμέτρηση της ομάδας του με την ΑΕΚ.

«Ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες για αρκετό διάστημα και στο τέλος πήρε την ισοπαλία. Πιστεύω ότι είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Ομως θα μπορούσε να κερδίσει σχετικά εύκολα αν δεν είχε το αριθμητικό μειονέκτημα. Γενικά πάντως ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι. Μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη και η απόδοση του Τοροσίδη. Τον ξέρω από την Ξάνθη και γνωρίζω τις δυνατότητές του. Ωστόσο, φάνηκε σαν να έπαιζε χρόνια στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη. Μπορεί και παίζει σε τρεις-τέσσερις διαφορετικές θέσεις και είναι ικανός να σου κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο», τονίζει ο Σίκοφ. Τέλος, ερωτηθείς για τις φιλοδοξίες του, απαντά: «Θέλω πρώτα να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό και μετά βλέπουμε».

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έρθει σε επαφή με τον Σίκοφ για να δει πώς έχει η κατάσταση στην προσπάθεια απόκτησης βουλγαρικού (κοινοτικού) διαβατηρίου από τον Σκοπιανό αμυντικό. Άλλωστε, ο λόγος που ο παίκτης δεν εντάχθηκε τον Ιανουάριο στο δυναμικό των «ερυθρολεύκων» είναι πως δεν υπήρχαν κενές θέσεις ξένων (μη κοινοτικών).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube