Το απόλυτο μακριά από το ΟΑΚΑ εντός του λεκανοπεδίου Αττικής θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός.

Τη θέση του Τζεμπούρ πήρε ο Αντώνης Πετρόπουλος στο σκοράρισμα.

«Πενηντάρισε» ο Περόνε τα γκολ που έχει πετύχει σε Α’ και Β’ Εθνική.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 19ης αγωνιστικής

Το εκτός έδρας απόλυτο μέσα στην Αθήνα διεκδικεί ο Παναθηναϊκός. Χθες οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ατρομήτου, ενώ έχουν ήδη νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη – επίσης με 2-1. Το «τριφύλλι» δεν έχει παίξει ακόμα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ίσως αυτό να είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά στατιστικά στοιχεία που μπορεί να κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν. Ενα ρεκόρ που αντέχει από το 1979-80, όταν είχε σημειώσει μόλις 38 γκολ σε 30 αγώνες.

Το αήττητο σερί του κόντρα στη Βέροια ως γηπεδούχος διατήρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες μετρούν οχτώ νίκες και έξι ισοπαλίες. Παράλληλα, συνεχίστηκε η καλή παράδοση που έχει ο Πανιώνιος εντός έδρας με τον Λεβαδειακό. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα κι αυτή στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Σε τρία σερί παιχνίδια της ΑΕΚ έχει σκοράρει ο Αντώνης Πετρόπουλος και παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Ράφικ Τζεμπούρ, ο οποίος σταμάτησε στα πέντε. Ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που είχε καταφέρει το ίδιο ήταν ο Λεονάρντο, τον Νοέμβριο του 2011.

Τα πενήντα γκολ στην Α’ και Β’ Εθνική έφτασε ο Εμάνουελ Περόνε. Ο Αργεντινός επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης μετράει 43 γκολ στην πρώτη κατηγορία και 7 στη δεύτερη.

Η 19η αγωνιστική ήταν μόλις η τρίτη φετινή κατά την οποία νίκησαν όλες οι ομάδες του τέως ΠΟΚ. Είχαν προηγηθεί η 11η (Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0, Βέροια - ΑΕΚ 0-4) και η 13η (Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2, ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1).

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998/99 η Skoda Ξάνθη καταφέρνει να αποδράσει χωρίς να χάσει στη Θεσσαλονίκη.

Στον αγώνα Πλατανιάς - Αστέρας περιμέναμε να δούμε αντιμέτωπους τους αδελφούς Καστέλς, αλλά αυτό δεν συνέβη, αν και αμφότεροι αγωνίστηκαν! Ο Κρίστιαν ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Πλατανιά, αλλά αντικαταστάθηκε στο 64' και ο Μαρκ μπήκε ως αλλαγή για τον Αστέρα στο 82'! Οι αδελφοί Αλμπερτ και Σίτο Ριέρα, αντίθετα, είχαν βρεθεί αντίπαλοι στο Ολυμπιακός - Πανιώνιος 5-0, στις 6/11/2010.

Τις 200 συμμετοχές σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις έφτασε χθες ο Χρήστος Πιπίνης. Ο 29χρονος άσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2004 στον Ακράτητο το 2004 ως χαφ, όμως τα τελευταία χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Αυτή τη στιγμή μετράει 78 αγώνες στην Α' Εθνική, 92 στη Β', 24 στο Κύπελλο και 6 στην Ευρώπη.

Από την πρώτη του χρονιά στην Α' Εθνική είχε να νικήσει με 3-0 εκτός έδρας ο Αστέρας Τρίπολης. Μάλιστα, το είχε κάνει και πάλι στην Κρήτη, μια και στις 21/10/2007 είχε νικήσει με αυτό το σκορ τον ΟΦΗ! Ταυτόχρονα, οι Αρκάδες έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, επίδοση με την οποία ισοφαρίζουν το ρεκόρ που πέτυχαν πέρυσι, αλλά και την σεζόν 2007/08.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ «γύρισε» εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου, στο οποίο έχανε στο ημίχρονο, ήταν αυτό με τον Εργοτέλη στις 30/9/2006 (3-1 από 0-1). Εκτοτε βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα 45' σε 12 ματς και δεν κέρδισε κανένα, μέχρι προχθές!

Ο Τάσος Πάντος άργησε να γίνει επαγγελματίας. Μέχρι τα 23 του σχεδόν, έπαιζε στο τοπικό της Αθήνας με τον Π.Ο. Ψυχικού. Τότε τον ανακάλυψε η Προοδευτική και με τις ψυχωμένες εμφανίσεις του όχι μόνο πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αλλά στέριωσε κιόλας. Στα 37 του σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτος και χθες έφτασε τις 300 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (225 στην Α' και 75 στη Β' Εθνική).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube