Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Ακόμα περισσότερο δεν μπορώ να καταλάβω τα επιχειρήματά του, αν αυτά υπάρχουν. Θεωρώ πολύ θεμιτό να είναι αντίθετος στη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας. Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί του, αφού και για μένα αυτή η πρωτοβουλία των τεσσάρων μοιάζει με ένα σχέδιο φιλόδοξο, σαφές και ασαφές συγχρόνως. Απαιτεί πολλές επεξηγήσεις το σχέδιο των τεσσάρων προέδρων. Εχει μια μορφή, ένα σχήμα, αλλά πώς αυτό θα καταφέρει να λειτουργήσει και ταυτόχρονα να διασφαλίζει τα συμφέροντα όχι μόνο των πρωταγωνιστών, είναι κάτι που μένει να διευκρινιστεί. Συνεπώς, έχω κι εγώ τις αντιρρήσεις μου. Αλλά το πώς αντιπολιτεύεται την κίνηση αυτή ο Βίκτωρας Μητρόπουλος δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ισχυρίζεται πως το σχέδιο του Πανόπουλου δεν λέει απολύτως τίποτα, την ίδια ώρα που εκπρόσωποι συλλόγων Β' και Γ' Εθνικής, οι οποίοι φαίνεται να έχουν μελετήσει το ζήτημα, το βρίσκουν εξόχως ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν ένας παράγοντας που εκπροσωπεί θεσμικά, από τη θέση του αντιπροέδρου, την ΕΠΑΕ δικαιούται να λειτουργεί με αφορισμούς και απαξιωτικές εκφράσεις, όπως «τι έχει προσφέρει ο κ. Βαρδινογιάννης στο ποδόσφαιρο;» ή «και τι έγινε που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι;» και «είναι μεγάλες ομάδες που κοιτούν τα συμφέροντά τους. Το ποδόσφαιρο δεν εξαρτάται από αυτές τις δύο ομάδες». Είναι τραγικό να μην έχει αντιληφθεί ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ ότι το ποδόσφαιρο όλων των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών εξαρτάται από τις μεγάλες ομάδες. Και αν θα έπρεπε να προσανατολίσει τις προσπάθειές του κάπου από τη θέση του, θα ήταν στην κατεύθυνση της εξυγίανσης αυτών των ομάδων, εφόσον κρίνει έτσι, ώστε να αποτελέσουν πρότυπο. Οσο για τα συμφέροντά τους, καλά κάνουν που τα κοιτούν και ας φρόντιζε και η ΕΠΑΕ να είναι εναρμονισμένα με τα συμφέροντα γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτός είναι ο ρόλος της. Η αντίθετη άποψη στη Σούπερ Λίγκα έχει ανάγκη σοβαρών επιχειρημάτων και όχι προσωπικών επιθέσεων, όπως: «Ο κ. Πανόπουλος διοικούσε μέσω τηλεφώνου, πήγαινε για κυνήγι, δεν ήξερε πού πέφτει η ΕΠΑΕ». Πολύ δε περισσότερο όταν αναφέρεται σε παράγοντες όπως ο κ. Πανόπουλος, που -αν μη τι άλλο- για την ίδια την ΕΠΑΕ χαρακτηρίστηκε πρότυπο επαρχιακής ομάδας και μοντέλο προς μίμηση. Ο κ. Μητρόπουλος δείχνει να μένει μόνος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του κι έτσι να χάνει και το όποιο δίκιο έχει. Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη δήλωση του « η σημερινή ΕΠΑΕ έχει σοβαρές ελλείψεις, είναι αναποτελεσματική, δεν είναι τεχνοκρατικά δομημένη», τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Και θα οδηγηθεί στην απομόνωση αν συνεχίσει να αναφέρεται με τρόπο «αποκαλυπτικό» σε περιστατικά, υπό μορφή αιχμής ή έμμεσης απειλής, που ουσιαστικά εκθέτουν τον ίδιο. Οπως αυτό που διάβαζα χθες στις εφημερίδες. Λέει λοιπόν τα εξής: «Πριν από λίγο καιρό βγήκε μια απόφαση που ανέφερε ότι κάποιος παράγοντας –δεν θα αναφέρω το όνομά του- έχει βάλει 3 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα και δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές του δηλώσεις. Δεν είδα να παρεμβαίνει κανένας, να μπει ένας εισαγγελέας και να αναρωτηθεί πώς έγινε αυτό. Και επειδή είναι γνωστό ότι τα έχει δώσει άλλος παράγοντας, αυτό με προβληματίζει». Με το ύφος… «κάποιος που δεν μπορώ να πω» και «κάποιος άλλος γνωστός που δεν λέω το όνομά του», η ΕΠΑΕ δεν διοικείται, κ. Μητρόπουλε. Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά εσείς είστε επικεφαλής. Δεν γράφετε άρθρο στην εφημερίδα σας, για να προειδοποιείτε για αποκαλύψεις. Οφείλετε επίλυση προβλημάτων και εκκρεμοτήτων. Αυτή είναι η αρμοδιότητά σας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube