Αναλυτική συζήτηση για τα πεπραγμένα στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα είχε ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Σωκράτη Κόκκαλη. Στο επίκεντρο βρέθηκε η διαιτησία.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ομάδας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και τα είπαν για περίπου τρεις ώρες. Παρών ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος και ο Γιάννης Μώραλης (Δ’ αντιπρόεδρος).

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ συμβούλεψε τον κ. Μαρινάκη στο πως θα χειριστεί τις νέες του αρμοδιότητες του στην Λίγκα (ανέλαβε την προεδρία) και τον τομέα της διαιτησίας. Από κει και πέρα μίλησαν για χορηγικά θέματα και συγκεκριμένα την τελευταία συνεργασία με τον ΟΠΑΠ.

Παραμένει εκτός ο Ζαϊρί

Εκτός προπονήσεων του Ολυμπιακού παραμένει ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός άσος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο πέλμα του αριστερού του ποδιού.

Αν και την Παρασκευή αναμενόταν να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Η σημερινή εξέλιξη μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα για την κατάσταση της υγείας του 28χρονου μεσοεπιθετικού. Μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δοκιμάσει να «ανεβάσει στροφές».

Όσοι έχουν απομείνει στου Ρέντη, λόγω της απουσίας των διεθνών, αλλά και του Μοϊσές, προπονήθηκαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

«Σωστή επιλογή ο Ολυμπιακός»

Μετά από έντεκα χρόνια, ο Μοϊσές έκρινε πως ήταν η σωστή στιγμή για να αφήσει την Εσπανιόλ. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Καταλανός μέσος ευχαρίστησε τους πάντες στην πρώην, πλέον, ομάδα του, ενώ ευχήθηκε «να τα ξαναπούμε σύντομα». Για να προσθέσει: «Ο Ολυμπιακός ήταν η σωστή επιλογή. Είναι φανταστικοί οι Έλληνες».

«Φεύγω με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Η Εσπανιόλ ήταν για πολλά χρόνια το σπίτι μου. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται για αυτή την ομάδα ξεχωριστά. Είναι μια οικογένεια που μου έδωσε αξίες που θα κουβαλάω σε όλη μου τη ζωή. Ευχαριστώ τους οπαδούς μας, που μας στήριξαν στις χαρές, αλλά και στις λύπες. Και τους δημοσιογράφους ακόμα παρότι κάποιες φορές δεν ταυτίζονταν οι απόψεις μας. Είναι σαφές στο ποδόσφαιρο ότι τα πάντα γίνονται πολύ γρήγορα. Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα. Το σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω πως έκανα την σωστή επιλογή. Είναι φανταστικοί οι Έλληνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 29χρονος αμυντικός μέσος για την αποχώρησή του από την Εσπανιόλ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναιτωλικός-Asteras AKTOR: Να χτίσουν σερί οι γηπεδούχοι, ντεμπούτο για Μακελελέ!

Άρης-Ολυμπιακός: Παιχνίδι με «πρέπει» πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τους «ερυθρόλευκους»

Βόλος-ΠΑΟΚ: Για την έκπληξη οι Βολιώτες, για την επιστροφή στις νίκες με το μυαλό (και) στη Γαλατά ο Δικέφαλος

Με Μάγιο και Χουάνκαρ η αποστολή του Άρη για Ολυμπιακό

Τσανάκας: «Το πρέπει του Ολυμπιακού στο Βικελίδης και το... κλειδί Ζέλσον»

Τσακίρης: «Πρέπει να μπει τελεία στα της ανακοίνωσης του Μαρσιάλ, είναι πολύ δύσκολο το ματς με την Athens Kallithea»

Δεσύλλας: «Οι επιλογές του Αλόνσο για την ενδεκάδα - Τι συμβαίνει με Μάγκνουσον»

Σαββόπουλος: «Δεν χαλάει του Κουάισον - Πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες στην ενδεκάδα»

Τσορμπατζόγλου: «Προφυλάσσεται ο Ζίβκοβιτς - Δρομολογεί τις κινήσεις για την κατασκευή προπονητικού κέντρου ο ΠΑΟΚ»

Ντόπες Καρυπίδη ενόψει Ολυμπιακού: «Δώστε τα όλα για τη νίκη»