Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε όλα τα μέτωπα της Superliga, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν. Τέσσερις είναι οι βαθμοί που χωρίζουν την πρώτη Πόρτο από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον πίνακα, με τους «δράκους» να παραμένει άγνωστο αν θα είναι πρωταθλητές για τέταρτη σερί φορά στην ιστορία τους. Εκτός της Μπενφίκα, η Νασιονάλ, η Μπράγκα, η Λεϊσόες και η Μαρίτιμο έχουν πιθανότητες να συμμετέχουν στο Europa League (έτσι θα ονομαστεί το Κύπελλο UEFA) της επόμενης περιόδου.

Η Πόρτο φιλοξενεί τη 13η της κατάταξης, Σετούμπαλ. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-0 στην έδρα της Ακαντέμικα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με 4-0 από την Μπενφίκα. Ο Ζουάλδο Φερέιρα καταστρώνει χωρίς τους Λούτσο Γκονζάλες και Χουλκ, ενώ η ομάδα από τη Βιτόρια θα αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους Λεάντρο, Μπράνκο, Ελίας και τους τραυματίες Σάντρο, Αντρέ Μάρκες.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχεται την ενδέκατη της βαθμολογίας, Αμαδόρα. Τα «λιοντάρια» νίκησαν 2-1 τη Γκιμαράες, ενώ οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την ήττα (2-0) απέναντι στην Πάκος Φερέιρα. Ο Πάουλο Μπέντο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Ντερλέι, Μουτίνιο και τραυματιών Γκρίμι, Βούκσεβιτς Ρόσενμπακ. Από την πλευρά τους, οι «τρικολόρ» θα παραταχθούν χωρίς τον Νέλσον, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βιδιγκάλ.

Τέλος, η Μπενφίκα αντιμετωπίζει την έβδομη του πίνακα, Μαρίτιμο. Οι «Verde-Rubros» (σ.σ.: πρασινοκόκκινοι) ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπελενένσες. Οι «αετοί» θα αγωνιστούν χωρίς τον Μορέτο, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Λουζάο θα πάρει μέρος στην αναμέτρηση. Στον αντίποδα, ο Ροδρίγκο και μάλλον ο Μιγκελίτο θα απουσιάσουν από τους φιλοξενούμενους.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 24/04/09

Μπράγκα-Τροφένσε 1-0
(89' Άλαν)

Σάββατο 25/04/09

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αμαδόρα (22:30)

Κυριακή 26/04/09

Μπελενένσες-Νασιονάλ (18:00)
Ναβάλ-Ρίο Άβε (18:00)
Πόρτο-Σετούμπαλ (21:15)
Μπενφίκα-Μαρίτιμο (22:00)

Δευτέρα 27/04/09

Λεϊσόες-Γκιμαράες (21:45)
Πάκος Φερέιρα-Ακαντέμικα (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 02/05/09

Ακαντέμικα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20:45)

Κυριακή 03/05/09

Αμαδόρα-Λεϊσόες
Γκιμαράες-Ναβάλ
Μαρίτιμο-Πόρτο
Νασιονάλ-Μπενφίκα
Ρίο Άβε-Μπράγκα
Τροφένσε-Μπελενένσες
Σετούμπαλ-Πάκος Φερέιρα

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube