Στο «στόχαστρο» της Μπενφίκα βρίσκεται ο Ισμαέλ Μπλάνκο, όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά Μέσα και επικαλούνται δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου. Η «O 'Jogo» υποστηρίζει ότι οι «αετοί» μπορούν να κάνουν τον Αργεντινό επιθετικό της ΑΕΚ δικό τους έναντι 3-3,5 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο 26χρονος άσος δήλωσε άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της πορτογαλικής ομάδας, μιλώντας στην «A 'Bola».

«Ημουν διακοπές αυτές τις μέρες, γιατί δεν είχαμε προπονήσεις. Δεν γνωρίζω τίποτα γι' αυτό το θέμα», είπε αρχικά ο Μπλάνκο και ερωτηθείς αν υπάρξει στο μέλλον πρόταση από την Μπενφίκα, απάντησε: «Κάθε Αργεντινός θα ήταν υπερήφανος αν μπορούσε να αγωνιστεί δίπλα στον Πάμπλο Αϊμάρ και τον Ανχελ ντι Μαρία». Ο «Ζορό» κατέληξε, λέγοντας: «Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα».

Μαϊστόροβιτς: «Είμαι ακόμα πεινασμένος»

Από το Σάββατο το βράδυ ο διεθνής Τύπος και οι φίλαθλοι της Σουηδίας πλέκουν το εγκώμιο του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ είχε εξαιρετική απόδοση στον ισόπαλο(0-0) αγώνα με την εθνική Πορτογαλίας του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Αναψε το τηλέφωνο. Με πήραν φίλοι, συγγενείς, η οικογένειά μου εννοείται. Εχω δουλέψει πολύ και είναι μία ικανοποίηση να ακούς καλά λόγια. Είναι τιμή μου και είμαι πραγματικά περήφανος όταν ακούω να μιλούν έτσι για μένα», είπε αρχικά ο 31χρονος στόπερ σε σουηδικό τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε: «Ενας αμυντικός βελτιώνεται με τον καιρό. Κερδίζει εμπειρίες. Για μένα δεν είναι έκπληξη να αποδίδεις το καλύτερο ποδόσφαιρο μετά τα 30».

Στη συνέχεια, ο Μαϊστόροβιτς ανέφερε: «Εκανα τα σωστά βήματα τη σωστή στιγμή. Πρώτα στην Τβέντε, μετά στη Μάλμε, μετά στη Βασιλεία και τώρα στην ΑΕΚ. Θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Είμαι ακόμη πεινασμένος. Γνωρίζω ότι στην ΑΕΚ διανύω την καλύτερη φάση της καριέρας μου και είμαι ανοιχτός σε νέες περιπέτειες. Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος την ΑΕΚ».

Ερωτηθείς για το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή (Λαρς Λάγκερμπακ), ότι έχει βελτιωθεί απίστευτα από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός απάντησε: «Ηρθα σε μία ομάδα με υψηλές προσδοκίες. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη στην ΑΕΚ και με την πίεση βελτιώνεσαι ως παίκτης. Συνηθίζεις στην ιδέα ότι η νίκη είναι το καθήκον σου».

Μάχο: «Επανήλθα στα παλιά»

Την άποψη ότι «για να παίζω στην εθνική, θα πρέπει να παίζω στην ομάδα μου», επανέλαβε, για ακόμη μία φορά, ο Γιούργκεν Μάχο. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας της ΑΕΚ έμεινε ξανά εκτός ενδεκάδας, αφού ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ της Ξάνθης αγωνίστηκε ως βασικός.

«Από τη στιγμή που δεν αγωνίζομαι στην ΑΕΚ, το θεωρώ λογικό να μην έχω θέση και στην εθνική ομάδα. Και είναι μια κατάσταση που σαφώς και δεν με ικανοποιεί», είπε ο 31χρονος γκολκίπερ της «Ένωσης» και τόνισε: «Δεν θέλω να σκεφτώ ότι είναι μία χαμένη χρονιά, αλλά σίγουρα η καριέρα μου επανήλθε στο σημείο που βρισκόταν και πριν από το Euro».

«Λογική και μέτρο»

Συμβιβασμό με την Ερασιτεχνική στο θέμα του 10% θα επιχειρήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ, που ετοιμάζεται για το αυριανό διοικητικό συμβούλιο. Η διοίκηση της «Ένωσης» εμφανίζεται έτοιμη για παν ενδεχόμενο, ακόμη και για αντιπαράθεση στα πολιτικά δικαστήρια.

«Το σημαντικό είναι να πρυτανεύσουν η λογική και το μέτρο στις απαιτήσεις της Ερασιτεχνικής. Ζητούν "καθαρό" 10% απ' όλα. Ακόμα και από χορηγίες, κάτι παράλογο, που δεν συμβαίνει σε καμία ομάδα. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να είχαν συμμετοχή και στις ζημιές της ΠΑΕ!», έλεγε χθες κορυφαίο διοικητικό στέλεχος, που περιμένει αύριο τους εκπροσώπους της Ερασιτεχνικής για να βρεθεί λύση στο ζήτημα με διάλογο και ενότητα. Ο διακανονισμός που πρότεινε η ΠΑΕ, δείχνοντας καλή θέληση, δεν κρίθηκε ικανοποιητικός από την Ερασιτεχνική, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά και συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα και στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια για συμβιβασμό.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.