Ο Άρης Γρηγοριάδης μπορεί να θεωρείται από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως, σύμφωνα με τον τεχνικό του, Χρυσάφη Βαγγελακάκη, προέχει η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

«Αυτό που προέχει περισσότερο, είναι να είμαστε καλά μέσα στον αγώνα. Να πετύχουμε ένα ατομικό ρεκόρ, ενώ μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση σε έναν τελικό. Όπως είναι γνωστό, στην κολύμβηση ένας τελικός είναι πάρα πολύ σημαντικός, με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος», ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γέμελος ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τους Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες στο Πεκίνο. «Οι καλές επιδόσεις και τα πανελλήνια ρεκόρ είναι το ζητούμενο, αφού όλοι οι αθλητές βρίσκονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Ενδεικτικά, μπορώ να σας πω ότι περιμένουμε πολλά πράγματα στον Μαραθώνιο κολύμβησης από τον Γιαννιώτη, όπως και στα 1.500 μέτρα. Γενικά, πάντως, όλη η ελληνική αποστολή βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Η κολύμβηση είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα και είναι γεγονός ότι ένας τελικός, ίσως, ισοδυναμεί και με μετάλλιο για μας».

Στις ελπίδες της ελληνικής κολύμβησης αναφέρθηκε και ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός διυθυντής της ΚΟΕ. «Τα παιδιά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αισιοδοξώ για κάτι καλό. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι οι, όσο το δυνατόν, περισσότερες προκρίσεις σε τελικούς. Διατηρούμε κρυφές ελπίδες για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο λείπει από την ελληνική κολύμβηση. Κρυφή μας ελπίδα είναι ο Γιαννιώτης στα 10χλμ. σε ανοικτή θάλασσα, η πρόκριση του Γρηγοριάδη στον τελικό, αλλά και οι Λυμπερτά και Δεμέτης, στην ανοιχτή θάλασσα και τα 400 μέτρα μικτή ατομική αντίστοιχα. Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά και, θέλω να πιστεύω, ότι οι επιδόσεις, τελικά, θα έρθουν».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube