Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ολυμπιακή ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, προεξάρχοντος του τεχνικού της ομάδας, Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι στιγμής εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από την διοργανώτρια χώρα και πρώτο αντίπαλο στο ολυμπιακό τουρνουά, στην άτυπη σύγκριση με την «dream team» που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 1992, την προσήλωση στο 3ετές πλάνο που έχει εκπονήσει με στόχο την επάνοδο στην κορυφή του κόσμου, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα , αλλά και σε καθαρά αγωνιστικά ζητήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Μάικ Σιζέφσκι: Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν στον εναρκτήριο αγώνα την Κίνα στο «σπίτι» της: «Υπάρχει ένα κοινό σημείο με τους Κινέζους. Έχουμε αγάπη για το άθλημα, το μπάσκετ. Θεωρώ ότι το γεγονός πως δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην μεταξύ μας αναμέτρηση, αποτελεί τιμή για εμάς. Περιμένουν πολλά από εμάς και το έχουν αναγάγει σε σημαντικό γεγονός γι’ αυτούς. Ελπίζω να ανταποκριθούμε και φτάσουμε το επίπεδο που επιθυμούν».

Σχετικά με την Oλυμπιακή ομάδα της Κίνας: «Διαθέτουν δύο παίκτες που αγωνίζονται στο NBA και έναν που έχει προϋπηρεσία σ’ αυτό. Είναι καλή ομάδα και περιμένω απ ‘αυτούς να επιστρατεύσουν ζώνη για να αντιμετωπίσουν».

Για το 3ετές πλάνο που έχουν ανακοινώσει προς ανάκτησης των πρωτείων: «Είναι ήδη σε εφαρμογή. Ακόμα και αν δούμε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρόκειται για την καλύτερη στρατηγική και θα την ακολουθήσουμε πιστά. Η Αργεντινή για παράδειγμα είναι ομάδα εδώ και 10 χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και την Ισπανία. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

Για την αναγωγή με την αντίστοιχη ολυμπιακή ομάδα του 1992: «Νομίζω ο΄τι εκείνη η ομάδα ήταν πιο μεγάλη σε ηλικία. Αν δεν κάνω λάθος, είχε μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια. Και το σκηνικό που επικρατούσε τότε στο NBA, ήταν διαφορετικό με το τωρινό. Τους χαρακτήριζε το ομαδικό πνεύμα. Οι τωρινοί παίκτες ναι μεν είναι πιο νέοι, αλλά ήδη το έχουν συνειδητοποιήσει, ότι πρέπει να λειτουργούν για την ομάδα. Δεν χρειάζεται να τους το πεις».

Αναφορικά με τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Κάρλος Μπούζερ: «Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για κανενός το χρόνο συμμετοχής. Ο χρόνος που αγωνίζεται κάποιος μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Η ομάδα στηρίζεται σε 12 παίκτες. Δεν ακολουθούμε ένα πρόσωπο, αλλά όλη την ομάδα. Τα παιδιά είναι να κάνουν οτιδήποτε για την ομάδα. Ο ρόλος του κάθε παίκτη μπορεί να αλλάζει από αγώνα σε αγώνα».

Λε Μπρον Τζέιμς: «Διαθέτουμε παίκτες με εμπειρία που έχουν προσαρμοστεί γρήγορα στην ομαδα. Ο Κιντ έχει βοηθήσει την ομάδα. Το ίδιο και ο Κόμπι. Χτίζουμε μια ομάδα πολύ γρήγορα. Αφομοιώνουμε την τακτική πολύ γρήγορα. Απ’ αυτήν την άποψη, πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι».

Για το ότι θα αγωνιστεί με τον Κόμπι Μπράιαντ: «Για μένα είναι φανταστικό. Από τότε που ήμουν στο λύκειο, παρατηρούσα τον Κόμπι. Είναι απίστευτη ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ δίπλα στον καλύτερο του κόσμου».

Κόμπι Μπράιαντ: Για τη πρόκληση να αντιμετωπίσει την διοργανώτρια χώρα, την Κίνα: «Η ενέργεια θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μικρότερη διάρκεια απ’ αυτά του NBA. Οι ομάδες μπορούν να βρουν διαβολεμένο ρυθμό, να τον διατηρήσουν και ο αγώνας να εξελιχθεί σε μάχη. Πιστεύω πως είναι επικίνδυνο».


Επιμέλεια: Θάνος Μουστερής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube