Τις Εμανουέλ Γκαλιάρδι και Πάτι Σνάιντερ θα αντιμετωπίσουν οι Λένα Δανιηλίδου και Άννα Γερασίμου στον α` γύρο του διπλού γυναικών για το Ολυμπιακό τουρνουά τένις.

Η Σνάιντερ (σ.σ.: γεννηθείσα 14/12/1978) συμμετέχει για τριτή φορά σε Ολυμπιακού Αγώνες, αφού είχε λάβει μέρος σε Αθήνα και Ατλάντα τόσο στο απλό όσο και στο διπλό. Το 1996, στο διπλό είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στο απλό είχε αποκλειστεί μόλις στο α’ γύρο του τουρναουά. Πριν από τέσσερα χρόνια, στο διπλό είχε φτάσει στον δεύτερο γύρο, ενώ στο μονό είχε αποκληστεί στον γ’ γύρο. Η 30χρονη τενίστρια είναι Νο 91 στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού, ενώ στο μονό βρίσκεται στο Νο-16. Ρεκόρ καριέρας στο διπλό έχει 188 νίκες και 200 ήττες.

Σε ό,τι αφορά την Γκαλιάρδι, βρίσκεται στο Νο-168 της παγκόσμιας κατάταξης στο απλό και στο Νο-149 του διπλού. Έχει ρεκόρ καριέρας 193 νίκες και 183 ήττες στο διπλό. Αν το ελληνικό δίδυμο προκριθεί στο β’ γύρο του τουρνουά, τότε θα έρθει αντιμέτωπο με μία εκ των Ντανιέλα Χαντουτσόβα/Τζάνετ Χουσάροβα (Σλοβακία) και Ζι Γιαν/Γιε Ζενγκ (Κίνα).

Για το απλό των γυναικών, η Χανιώτισα τενίστρια θα αντιμετωπίσει τη Βιρζινί Ραζανό, με στόχο την πρόκριση στη φάση των «32» της διοργάνωσης. Η Γαλλίδα αθλήτρια ήταν συμπαίκτρια της Δανιηλίδου στα τζούνιορ. Μάλιστα, το 1999, οι δύο τενίστριες είχαν κερδίσει τον τίτλο στα τζούνιορ του Αυστραλιανού Όπεν. Να σημειωθεί ότι Ραζανό βρίσκεται στο Νο-27 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει ρεκόρ καριέρας στο απλό 243 νίκες και 192 ήττες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube