Στο ιταλικό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα στην Τζένοα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Η ΑΕΚ συμφώνησε με την ομάδα της Γένοβας για την παραχώρηση του 20χρονου κεντρικού αμυντικού, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Το ποσό των 3.8 εκατ. ευρώ «καθαρά» θα βάλει στα ταμεία της η «Ένωση» από αυτή τη μετακίνηση. Στην αγορά για τον αντικαταστάτη του νεαρού άσου στρέφεται ο Γιώργος Δώνης, με τον Σωτήρη Κυργιάκο να είναι πρώτος στη λίστα με τους υποψήφιους να καταλάβουν αυτή τη θέση. Στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του "Δικεφάλου" ο Χουανφράν.

Συμφωνία με Τζένοα για Σωκράτη

Η ιταλική ομάδα συμφώνησε με την ΑΕΚ για την απόκτηση του νεαρού αμυντικού μετά τη νέα προσφορά που κατέθεσε. Το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της μεταγραφής με την υπογραφή των συμβολαίων. Από αυτή τη μετακίνηση η «Ένωση» θα βάλει στα ταμεία της 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του συμβολαίου που θα υπογράψει ο 20χρονος άσος, ούτε οι ετήσιες απολαβές του. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει όρος για πιθανή μεταπώληση του παίκτη, από την οποία ο ''δικέφαλος'' θα λάβει το 15% με 20%.

Από την αρχή είχε φανεί η μεγάλη επιθυμία της Τζένοα να αποκτήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, στέλνοντας αντιπροσωπεία στην Αυστρία, όπου βρίσκεται η αποστολή της ΑΕΚ, για να διαπραγματευτεί την απόκτησή του. Κατέθεσε αρχικά πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ, ο «Δικέφαλος» ζητούσε 4 και τελικά τα βρήκαν στα 3,8 εκατ. Τις τελευταίες ώρες στο κόλπο της απόκτησής του μπήκε και ο Αγιαξ, προσφέροντας 3,5 εκατ. ευρώ. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γιώργος Δώνης θα στραφεί στην αγορά για την ανεύρεση ενός αντικαταστάτη του Παπασταθόπουλου και πρώτη επιλογή είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος και ίσως εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.

Το προφίλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου

Όνομα: Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Ημερομηνία γέννησης: 09/06/1988
Τόπος γέννησης: Καλαμάτα
Ύψος: 1,83
Προηγούμενοι σύλλογοι: Απόλλωνας Πεταλιδίου, Αίας Παραλίας, Νίκη Βόλου, ΑΕΚ

Συμμετοχές:

2005/06 ΑΕΚ 0 συμμ. 0 γκολ
2005/06 Νίκη Βόλου(δανεικός) 11 συμμετοχές, 0 γκολ
2006/07 ΑΕΚ 14 συμμετοχές, 0 γκολ
2007/08 ΑΕΚ 28 συμμετοχές ,1 γκολ

Στην Αυστρία ο Χουανφράν

Τα «κιτρινόμαυρα» θα φορέσει για πρώτη φορά ο Χουανφράν. Ο Ισπανός αμυντικός βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αυστρία, όπου η ΑΕΚ πραγματοποιεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα βάλει υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο και εν συνεχεία θα κάνει την πρώτη του προπόνηση. Έτσι, ο Γιώργος Δώνης θα έχει έναν ακόμα παίκτη στη διάθεσή του για να πραγματοποιήσει το μοντάρισμα της ομάδας, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

*Δυνατό πρόγραμμα δύο ωρών είχε η σημερινή πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ. Η προπόνηση ξεκίνησε με τρέξιμο, ασκήσεις με μπάλα, σέντρες, τελειώματα με άμυνες και ολοκληρώθηκε με διπλό. Ο Σκόκο εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ομάδας. Στην Αυστρία βρίσκεται από το μεσημέρι και ο τερματοφύλακας Γιάννης Αραμπατζής. Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 19.30.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.