Stories

Ο Ουνάς άφησε πίσω τους εφιάλτες, σε ένα τουρνουά που αποτελεί όνειρο για πολλούς!

Ο Αντάμ Ουνάς επέστρεψε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής όχι απλά βελτιωμένος, αλλά έχοντας βγάλει από πάνω του τον… μανδύα των τραυματισμών, με τον Πάουλο Φονσέκα να τον αποθεώνει.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει να ολοκληρώσει την 11η μεταγραφή του στη σεζόν, προχωρώντας την περίπτωση του Αντάμ Ουνάς. Ο Αλγερινός αναμένεται να αποτελέσει μια «ένεση» στη μεσοεπιθετική γραμμή, προσθέτοντας ποιότητα τόσο στο δεξί φτερό όσο και πίσω από τον φορ. Διότι ο αρτίστας από την Αφρική που έμαθε το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, μπορεί να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και να κάνει τη διαφορά.

Ο Αντάμ Ουνάς είχε ταλαιπωρηθεί από μυϊκούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ωστόσο, άφησε πίσω του αυτόν τον «φόβο» πριν από μερικούς μήνες, δείχνοντας να πατάει πιο γερά από ποτέ στα πόδια του. Σε αντίθεση με άλλους ποδοσφαιριστές, ο Αλγερινός είχε συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και γύρισε καλύτερος από αυτό. Την ώρα που άλλοι παίκτες, γυρίζουν κουρασμένοι ή με προβλήματα…

«Είναι ο Ουνάς που περιμέναμε όλο αυτόν τον και καιρό και επιτέλους το κατάλαβε και ο ίδιος. Είναι ο πραγματικός Ουνάς, γεμάτος ταλέντο, ένας διαφορετικός παίκτης. Επέστρεψε πραγματικά με κίνητρο από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ίσως και επειδή είναι στο τέλος του συμβολαίου του. Του είπα “άκου, μπορείς να είσαι η μεγαλύτερη ενίσχυση τον Ιανουάριο”. Προφανώς είναι διαφορετικός παίκτης, αλλά το κύριο πράγμα είναι στο κεφάλι του», τόνισε ο Πάουλο Φονσέκα, βλέποντας τον 27χρονο να έχει αλλάξει νοοτροπία.

Ολυμπιακός: Ο Ουνάς πάτησε delete στους εφιάλτες, βελτιώνοντας πάνω απ' όλα το μενταλιτέ

Πριν από το AFCON 2023, ο Άνταμ Οούνας βίωνε μια δύσκολη περίοδο στη Λιλ. Είχε υποστεί μια σειρά από τραυματισμούς και αποτυχίες. Όλα αυτά, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του, με τον Αλγερινό να προσπαθεί να φορμαριστεί. Όταν επέστρεψε, όμως, από την Αφρική, ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του.

Μπορεί να μην κατάφερε με την εθνική του να φτάσει μακριά στη διοργάνωση, αφού η Αλγερία αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες για την παρέα του, αλλά προσγειώθηκαν απότομα. Ο Ουνάς δεν απουσίασε για μεγάλο διάστημα. Γύρισε σε ακόμη καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ και πνευματικά έδειξε πανέτοιμος, εντυπωσιάζοντας το τεχνικό επιτελείο της γαλλικής ομάδας.

Η μίνι χειμερινή προετοιμασία τον βοήθησε να βελτιωθεί και σωματοδομικά, αφού δυνάμωσε κιόλας. «Ήταν πολύ, πολύ ζεστό το κλίμα και προετοιμαστήκαμε καλά, κάτι που μου επέτρεψε επίσης να βελτιωθώ περισσότερο. Σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στα γήπεδα», είχε δηλώσει.

Ο Άνταμ Οούνας ένιωθε πλέον καλύτερα και πνευματικά, επιστρέφοντας από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Αλγερινός παραδεχόταν ότι σκεφτόταν πολύ στην αρχή της σεζόν και αυτό δεν τον βοηθούσε αγωνιστικά. «Το πρώτο μέρος της σεζόν ήταν δύσκολο για μένα, φοβόμουν ακόμα μήπως τραυματιστώ, φοβόμουν να τα δώσω όλα. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία τα πήγαινα καλά σωματικά, αλλά υπήρχε αυτός ο μικρός τραυματισμός στο Μπρέντφορντ (σσ. σε ένα φιλικό) που με άφησε λίγο πίσω. Είμαι τύπος που βάζω περισσότερα βάρη από άλλους. Αλλά θέλω να τα δίνω όλα για να είμαι σε καλή φόρμα», είχε πει ο Ουνάς.



Ο Αντάμ Ουνάς αποκαλύπτει ότι η προετοιμασία για το AFCON του έχει κάνει έναν κόσμο… διαφορετικό. «Δουλέψαμε πολύ στα σπριντ για να μπορούμε να τα επαναλαμβάνουμε σε αγώνες και προσπάθησα να φοβάμαι λιγότερο. Σιγά-σιγά, ο φόβος μειώθηκε και τώρα προσπαθώ να τα δίνω όλα όταν είμαι στο γήπεδο», ανέφερε σε δήλωσή του κατά την επιστροφή του στο Λιλ.

Αυτή η νοητική αλλαγή κατά την επιστροφή του από την Ακτή του Ελεφαντοστού ήταν εμφανής στον προπονητή του Πάουλο Φονσέκα, όπως προαναφέραμε. Ο παίκτης που ήταν απρόθυμος να παίξει στα αριστερά, πλέον δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί εκεί και σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί μεσοεπιθετικά. «Αν και στο παρελθόν μου έλεγε ότι δεν του άρεσε να παίζει εκεί, τώρα μου δείχνει ότι είναι έτοιμος να παίξει σε αυτή τη θέση», ανέφερε ο πρώην προπονητής της Λιλ και νυν της Μίλαν.

Η εμπειρία του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά και η προετοιμασία με την εθνική ομάδα της Αλγερίας, έκανε τον Ουνάς να αφήσει πίσω του τους εφιάλτες του παρελθόντος.

Ο επικείμενος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποφάσισε να δουλέψει το καλοκαίρι ατομικά. Δεν τον κάλυψαν οι προτάσεις που είχε, ιδιαίτερα από ομάδες μικρομεσαίες που έπαιζαν ακόμη και σε καλά πρωταθλήματα. Ήταν υπομονετικός, αναζητώντας την μία καλή ευκαιρία για να κάνει το restart και να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν στο παρελθόν. Ο παίκτης αυτός που ήθελε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένα… τσουβάλι μεγάλα clubs της Ευρώπης, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή που έμοιαζε στα χαρακτηριστικά του με τον Ριγιάντ Μαχρέζ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x