Stories

«Είναι σαν τον Χάρι Πότερ! Μια, δυο, τρεις και φςςςς…»: Όσα είπαν οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου για τον τεράστιο Ινιέστα!

Στα 40 του, ο Αντρές Ινιέστα αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και αν υπάρχει κάτι, που δείχνει το μεγαλείο του, είναι όσα έχουν πει για αυτόν κατά καιρούς τεράστιες προσωπικότητες του αθλήματος!

Αντρές Ινιέστα: Όταν Μέσι, Γκουαρδιόλα και άλλοι αστέρες τον αποθέωσαν

Πόσο στενάχωρο είναι να βλέπεις έναν θρύλο του ποδοσφαίρου να μεγαλώνει. Να ξέρεις ότι πλησιάζει η ώρα, που θα σταματήσεις να τον βλέπεις να αγωνίζεται. Και τελικά, μια ημέρα να παίρνει τη μεγάλη απόφαση, να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή, βάζοντας τέλος…

Αυτή η ημέρα έφτασε για τον σπουδαίο Αντρές Ινιέστα. Στα 40 του χρόνια, ο Ισπανός αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, εκείνα με τα οποία μάγεψε όλα αυτά τα χρόνια και έκανε χιλιάδες παιδάκια να υποστηρίζουν την Μπαρτσελόνα, αλλά και την εθνική Ισπανίας για πάρτη του.

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Ινιέστα. Είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και έτσι θα παραμείνει. Αγάπησε τη στρογγυλή θεά όσο λίγοι, της φέρθηκε με σεβασμό και εκείνη του το ανταπέδωσε. Αντρές Ινιέστα σημαίνει ποδόσφαιρο. Είναι αυτή η παλιά πέτσινη μπάλα ποδοσφαίρου, που παίζαμε όλοι όταν ήμασταν παιδιά. Ο ορισμός της απλότητας, του σεβασμού, του να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Αυτός ο χαμηλών τόνων άνθρωπος, ο οποίος κατάφερε να πετύχει όλα όσα φαντάζεται κάθε μικρό παιδί, που ξεκινά να κλωτσά μια μπάλα. Και ίσως ακόμη περισσότερα…

Αντρές Ινιέστα: Όταν Μέσι, Γκουαρδιόλα και άλλοι αστέρες τον αποθέωσαν

Τι άλλο, όμως, είναι ο Ινιέστα; Αν υπάρχει κάτι, που δείχνει το μεγαλείο του, είναι όσα έχουν πει για αυτόν κατά καιρούς τεράστιες προσωπικότητες του αθλήματος! Αυτοί, οι επίσης μεγάλοι του αθλήματος, οι οποίοι τον αποθέωσαν, όχι μία αλλά πολλές φορές. Διότι το μεγαλείο του, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο, όταν μιλάνε για αυτόν σπουδαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Φίλοι και… εχθροί!

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Ο Ινιέστα δεν βάφει τα μαλλιά του, δεν φοράει σκουλαρίκια και δεν έχει τατουάζ. Για αυτόν τον λόγο ίσως να μην τον αγαπούν τα Μέσα, αλλά είναι ο καλύτερος».

Λιονέλ Μέσι: «Ο Αντρές και εγώ μοιάζουμε επειδή χρησιμοποιούμε πολύ τα σώματά μας στο ποδόσφαιρο για να αποφεύγουμε τους αντιπάλους. Αλλά έχει κάτι, που πάντα με εντυπωσίαζε. Πάντα υπάρχει μια στιγμή, που νομίζεις ότι μπορείς να τον πιάσεις, ότι μπορείς να του πάρεις την μπάλα, αλλά δεν μπορείς. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά έχει την ικανότητα να σου ξεφεύγει πάντα και αυτό προέρχεται από την τεχνική του».

Αντρές Ινιέστα: Όταν Μέσι, Γκουαρδιόλα και άλλοι αστέρες τον αποθέωσαν

Τσάβι: «Ο Ινιέστα είναι ο πιο ολοκληρωμένος Ισπανός παίκτης. Έχει τα πάντα. Το να παίζεις μαζί του είναι πολύ εύκολο».

Ζινεντίν Ζιντάν: «Μου θυμίζει εμένα».

Αντρές Ινιέστα: Όταν Μέσι, Γκουαρδιόλα και άλλοι αστέρες τον αποθέωσαν

Γιάγια Τουρέ: «Ο Ινιέστα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν μιας ομάδας, γιατί μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με την μπάλα».

Λούκα Μόντριτς: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Εάν ο κόσμος με συγκρίνει με εκείνον, με κάνει πολύ περήφανο. Είναι ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μου αρέσει να παίζω ως αντίπαλός του. Τον θαυμάζω πολύ και ως παίκτη και ως αθλητή».

Φερνάντο Τόρες: «Όταν έχει την μπάλα, είναι σαν να μην μπορεί να τον σταματήσει κανένας. Όπως όταν παίζει σε ένα πλάνο slow motion».

Σεσκ Φάμπρεγας: «Είναι δημιουργικός, τρέχει με την μπάλα, έχει μια εκπληκτική τελική πάσα».

Ροναλντίνιο: «Όταν τον βλέπω να παίζει, μου θυμίζει τον Τσάβι. Είναι υψηλής ποιότητας παίκτης. Ξεκίνησε πολύ νέος με εμάς, είναι τρελό να τον βλέπεις να κάνει όλα αυτά και να γράφει ιστορία».

Αντρές Ινιέστα: Όταν Μέσι, Γκουαρδιόλα και άλλοι αστέρες τον αποθέωσαν

Λουίς Ενρίκε: «Ο Ινιέστα είναι ο πιο εφευρετικός παίκτης στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Είναι σαν τον Χάρι Πότερ. Μια, δυο, τρεις και φςςςς… Έχει ξεπεράσει κάθε παίκτη. Είναι σαν να έχει ένα μαγικό ραβδάκι».

Χόρχε Σαμπάολι: «Ο Αντρές Ινιέστα είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι ένας από τους καλύτερους στην κατανόηση του παιχνιδιού και δίνει δύναμη στην υπόλοιπη ομάδα».

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Η ικανότητα που έχει ο Ινιέστα να μοιράζει ασίστ είναι η καλύτερη στον κόσμο. Πρέπει να είσαι πολύ καλός στο να μαρκάρεις και τους δύο (τον Ινιέστα και τον Μέσι) και να τους περιορίσεις».

Πετρ Τσεχ: «Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και δεν μιλάω μόνο για την εποχή μου. Μιλάω γενικότερα για την ιστορία του αθλήματος».

Υπάρχουν δύο τρόποι για να λάμπεις: Είτε να αντανακλάς το φως είτε να το δημιουργείς. Ο Αντρές Ινιέστα κατά έναν μαγικό τρόπο τα έκανε και τα δυο. Είναι μια αχτίδα φωτός στο ποδόσφαιρο και ένας ρομαντικός, που θα μνημονεύεται για πάντα ως ένας θρύλος του αθλήματος!

0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x