sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Delete στην... ιστορία, ο ΠΑΟΚ!

Προϊστορία που πρέπει να... διαγραφεί έχει ο ΠΑΟΚ με ολλανδικές ομάδες, αφού δεν έχει «χαμογελάσει» ποτέ με πρόκριση εναντίον τους.

Μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι το παρελθόν που έχει ο ΠΑΟΚ εναντίον ομάδων απ’ την Ολλανδία, αφού δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ πρόκριση εναντίον Ολλανδών.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν βρει στο δρόμο τους τέσσερις φορές ομάδες απ’ την Ολλανδία και δεν… χάρηκαν καμία απ’ αυτές.

Η Άλκμααρ είναι γνώριμος αντίπαλος, αφού είχαν συναντηθεί ξανά το 2004. Δύο ήττες όμως στέρησαν απ’ τον ΠΑΟΚ της συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσης.


Το 2-3 στην Τούμπα


Ο επαναληπτικός στην Ολλανδία (2-1)

Η Αϊντχόφεν έχει βρεθεί δυο φορές στο δρόμο του ΠΑΟΚ, με συνολικό απολογισμό για τους «ασπρόμαυρους» δυο αποκλεισμούς με μια μόλις νίκη.

Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 2000-01, με το 3-0 του πρώτου ματς στην Ολλανδία να μην αφήνει πολλές ελπίδες, ενώ το 0-1 του επαναληπτικού επισφράγισε τον αποκλεισμό.





Η μοναδική νίκη επί Ολλανδών ήρθε την επόμενη χρονιά, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε… εκδίκηση με 3-2 στην Τούμπα. Όμως στον επαναληπτικό λύγισε και ήρθε ο αποκλεισμός με 4-1.

Το 2009 ήρθε η σειρά της Χερενφέιν να βρεθεί στο δρόμο του «δικέφαλου», όμως οι δύο ισοπαλίες με 1-1 στην Τούμπα και 0-0 στην Ολλανδία τους έκοψαν πάλι τα φτερά.



Η συνάντηση πάντως που έμεινε αξέχαστη στους φίλους του ΠΑΟΚ έγινε το 2010. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν την ισοπαλία με 1-1 στο Άμστερνταμ και φάνηκε πως έχουν το πάνω χέρι.



Στον επαναληπτικό όμως, οι Ολλανδοί πήραν το προβάδισμα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγούνταν με 1-3. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση και… μια ανάσα απ’ την ανατροπή, με χαμένο πέναλτι.



Όσον αφορά την προϊστορία με τους Ισραηλινούς αφήνει περισσότερες… ελπίδες, αφού εναντίον τους έχουν πετύχει δυο προκρίσεις στις 4 συναντήσεις.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ την περίοδο 2000-01, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα, όμως στον επαναληπτικό δυσκολεύτηκαν, με το τελικό 3-3 να τον στέλνει στην επόμενη φάση.



Την περίοδο 2004-05 η αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά έφερε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στα χαρτιά απ’ την Μακάμπι το 2004, παρότι είχε ηττηθεί με 1-2 στην Τούμπα και 1-0 στο Τελ Αβίβ.

Η μοναδική εύκολη πρόκριση ήρθε κόντρα στην Μπνέι Γεχούντα την περασμένη σεζόν. Η πρώτη αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ ολοκληρώθηκε με 0-2 και έδωσε το πάνω χέρι στον ΠΑΟΚ που το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας το 4-1 στην Τούμπα.





Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x