sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Bill, born to… kill

Γεννημένος για μεγάλα σουτ είναι ο Σπανούλης. Αυτό που πέτυχε στο χθεσινό ντέρμπι ήταν η πιο πρόσφατη απόδειξη. Μέχρι την επόμενη. Το www.sport-fm.gr θυμίζει το φονικό του ένστικτο.

Δεν ονομάζεται τυχαία Kill Bill. Το προσωνύμιο οφείλεται στο φονικό ένστικτο που διαθέτει, ώστε ακόμη και σε μια βραδιά που όλα του πάνε στραβά, να διαθέτει τα… κότσια να πάρει το τελευταίο σουτ. Και συνήθως να το βάζει.

Το χθεσινό μεγάλο τρίποντο του Λαρισαίου γκαρντ στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού ήταν μόνο ένα ακόμη στη σειρά των πολλών μεγάλων που έχει βάλει στην καριέρα του και το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει άλλα… εννιά!

Ο προάγγελος του χθεσινού

Το χθεσινό τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό έμοιαζε με… deja vu εκείνου στο Ευρωμπάσκετ του 2007 απέναντι στην Κροατία. Ο Πλάνινιτς γλίστρησε, ο Σπανούλης το «μπουμπούνισε» από μακριά και η Ελλάδα επικράτησε 81-78 για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.



Το πιο μακρινό

Μπορεί να μην έκρινε κάποιο παιχνίδι, μπορεί να μην συνδυάστηκε με κάποια μεγάλη νίκη, αλλά ο Σπανούλης το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ευστόχησε με τη λήξη επίθεσης απέναντι στη Γαλλία από το κέντρο.



Αυτό όμως… μετρούσε

Κι αν το τρίποντο απέναντι στη Γαλλία μπορεί να μη σήμαινε πολλά, αυτό στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2009 απέναντι στην Τουρκία ήταν «χρυσάφι». Ο Λαρισαίος γκαρντ λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με μακρινό τρίποντο έφερε την Ελλάδα στο 75-69 και ένα βήμα από τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.



Το έβαλε, αλλά…

Ένα από τα πολλά μεγάλα σουτ του Kill Bill είχε έρθει και το Νοέμβριο του 2011 στη Βιτόρια απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Με αυτό είχε ισοφαρίσει σε 79-79 λίγο πριν το τέλος, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στους Βάσκους και τον Πάμπλο Πριγκιόνι.



Τι άλλο να έκανε;

Μία νίκη που του ανήκει σχεδόν ολοκληρωτικά πήρε ο Άρης το Δεκέμβριο του 2011 απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Είχε πετύχει 29 πόντους και ανάμεσά τους και το νικητήριο τρίποντο στο τέλος, διαμορφώνοντας το 71-70.



Λίγο πριν το έπος της Πόλης

Ο δρόμος για το έπος του 2012 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη είχε ανοίξει δια χειρός Σπανούλη. Στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα με τρίποντο στα 70’’ πριν το τέλος είχε ανοίξει τη διαφορά στο 66-61 φέρνοντας τον Ολυμπιακό αγκαλιά με την πρόκριση.



Τα τρίποντα της ανατροπής

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού είχε αρχίσει λίγο πριν βγει το ημίχρονο στον τελικό του Λονδίνου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ολοκληρώθηκε δια χειρός Σπανούλη. Με τρία σερί τρίποντα και πέντε συνολικά, ο αρχηγός έδειξε το δρόμο προς την κατάκτηση της Ευρωλίγκας τον περασμένο Μάιο.



Έβγαλε γλώσσα

Λίγες μέρες μετά το θρίαμβο στην Πόλη, ο Ολυμπιακός καλείτο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών στο ΣΕΦ, ο Σπανούλης «μίλησε» και πάλι. Το δικό του τρίποντο, που έφερε τη διαφορά στο +14 με τη λήξη της τρίτης περιόδου, και το οποίο πανηγύρισε βγάζοντας τη γλώσσα, ήταν ο προπομπός της επιστροφής των «ερυθρόλευκων» στο θρόνο της Α1.



Κράτησε το αήττητο

Ακόμη και σε ένα αδιάφορο ματς, όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε να κερδίσει κάτι παραπάνω από το αήττητό του, ο Σπανούλης έκανε το καθήκον του. Η ανατροπή απέναντι στη Σιένα φέτος στο ΣΕΦ έφερε την υπογραφή του, αφού με τρίποντο έκανε το 74-73 στα 56’’ πριν το τέλος.



Και στην κακή του βραδιά

Ήταν… άφαντος και αρνητικός, αλλά όταν έπρεπε «καθάρισε». Η τελευταία απόδειξη πως ο Σπανούλης είναι ο παίκτης των μεγάλων σουτ ήρθε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, όταν με «βόμβα» από τα 8,5 μέτρα χάρισε στον Ολυμπιακό την τρίτη θέση «γράφοντας» το 68-65.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x